Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oOomadalenaoOo

ciaza/noworodek a kot

Polecane posty

Gość tyu
A co do uwag Karolci, to jest to tylko dowód na to że zawsze trzeba być blisko gdy tak małe dziecko zbliża się do domowego zwierzęcia a młodego zwierzęcia pewnym być nie można, tak samo jak zwierzęcia które np źle się czuje, jest stare i niepewne siebie czy na przykład... ma odciętą drogę ucieczki.

Gość gość
osz, jasne koty duszą dzieci, ciekawe dlaczego w żadnych wiadomościach nigdy o tym słowa nie było... a toksoplazmoza to nie kocia choroba i można ją złapac inaczej. Kobiety w ciązy są dziś badane i nic już nie zagraża Fajny artykuł na temat www.kotkifranka.blogspot.com/p/niemowle-i-kot.html

Gość gość
ją jestem w 6tyg ciąży i kotke narazie oddaje

Gość gość
piepszenie głupot nawet prawdopodobieństwo toksoplazmozy masz większe że się zarazisz z mięsa surowego niż od kota ja dzięki swojej kotce czuje się lepiej nawet pani doktor kazała zostawić biednego kota w spokoju bo ktoś nie douczony wymyśla bajki a zresztą mniejsze ryzyko że dziecko będzie miało alergię i kot reguluje ciśnienie i w ogóle ja bym swojej nie oddała

Gość gość
tym, którzy Ci mówią że masz oddać kotka powiedz żeby puknęli się mocno w głowę i sami siebie oddali, najlepiej do zakładu psychiatrycznego

Gość gość
Ja mam 9 miesięczne niemowlę, psa i 2 koty. Toksoplazmozy nie miałam. Wcześniak się dobrze rozwija, przegania rówieśników w rozwoju neurologicznym dzięki zwierzętom w domu (opinia neurolog). Po za tym, ja od dziecka miałam zwierzęta, i te koleżanki, które od zwierząt były izolowane-były uczulone ja nigdy. Mało tego znajoma ma dwójkę dzieci 4 i 7 lat, bez przerwy chorują!!!!! Zmiana klimatu nie pomaga, wycięcie 3go migdała nie pomogło, mieszkali nawet w Anglii, wszędzie dzieci chorowały a od zwierząt są izolowane, do nas nie przychodzą, bo mamy w domu koty!!! I też znajoma zdziwiona jak się dowiedziała o ciąży mówi "o to pewnie kotki oddacie?" a ja w śmiech i mówię "nie, te zwierzęta to członkowie rodziny, nikt stąd nie wylatuje". A te twory o niebezpieczeństwie wymyślają źli ludzie, którzy nie lubią zwierząt

gość z 15:09 - mam identycznie jak Ty :) tzn mam 9 - miesięcznego synka, psa i 2 koty w domu, jak zaszłam w ciążę ani przez myśl mi nie przyszło żeby się pozbyć zwierząt z domu. Robiłam badania na toksoplazmozę i nie miałam, czyli moje koty nie są nią zarażone, zresztą toksoplazmozą można zarazić się przede wszystkim od kontaktu z surowym mięsem albo warzywami, to z kotami to krzywdzący stereotyp. Dziecko uśmiecha się na widok psa i kotków, i jestem niemalże pewna, że dzięki kontaktowi od urodzenia żadnego uczulenia na sierść nigdy nie będzie miało :)