Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dżesa

KOMUNIA - PREZENT!!!!

Polecane posty

Wiadomo, że teraz dzieci dostają laptopy itp. ale ja nie mam tyle pieniędzy, żeby podarować mu coś więcej, bo jestem studentką... Czyli, że ten prezent to bieda?

Gość mrs.cohen
to bardzo fajny prezent według mnie :) no ale te dzisiejsze dzieciaki to nie znają umiaru i raczej tym się nie zadowoli

Gość mrs.cohen
daj spokój :) liczy się gest. jak dzieciakowi się nie będzie podobać to jego problem

Zdaję sobie z tego sprawę, ale tak jak mówię: na więcej mnie nie stać, a znowu 130 zł to nie jest tak mało jak na komunię... Mam nadzieję...

Gość gupeek
wedlug mnie super. laptopy to jeszcze nie taka tragedia - najwieksza masakra to przescigiwanie sie, kto wiecej pieniedzy w kopercie da :O

pewnie,że tak ja tez uwazam,że skromnośc i umiar w tym przypadku najlepiej sie sprawdzają ale jak widzialam w sklepie chyba ojca ktory zamawial dziecku quada za 8 tys... masakra:o

W sumie w głowie się to trochę nie mieści... W kopercie trzeba dać najmniej 400 zł, czyli tak jak na wesele... Chciałabym mieć w takim razie drugą komunię :D

Gość Eveline180____________________
Po pierwsze to nie dzieci nie znaja umiaru, tylko dorosli... To przez nich dziecko jest jakie jest. Od doroslych zalezy czy dzieciak bedzie mial postawe roszczeniowa, jakie wyznaje wartosci itd.

Co aj bym dała, żeby znów mieć komunię, tyle kasy za frajera :D Kupiłabym vana za 2 tysiaki i pojechała w podróż po Europie :)

Wedlug mnie prezent fajny szczegolnie gdy dziecko lubi sie ruszac. Jednak jestem za tym by dac prezent zwiazany z ta okazja czyli komunia swieta. Co do laptopow i innych tym podobnych nie widze sensu dawania czegos co jest przedmiotem uzytku codzinnego z tak waznej okazji.

Najlepiej będzie dac pałac z lokajem pokojówką kierowca ogrodnikiem heh:P;)

A pozniej dorosli wieeeelce zdziwieni ze dziecko jest wyrachowanym materialista.

Może i racja, że powinno się dawać prezenty związane z tą uroczystością, ale ja nie jestem aż tak wierzącą osobą...

Ja tez nie jestem. Ok. To poplyn z innymi i kup quad albo laptopa. Co tam jakas trampolinka za 80zlociszy:P

Z czym do ludzi...:P

Heh 89,90 sorry:P

Ale ludziom to sie we lbach poprzewracalo. Ale to tak jest jak ktos niedowartosciowany... Pa

no i gitara :) ja jestem z tych czasów co rower górski na komunię to był rarytas nieziemski :D i bardzo dobrze :P bądź inna niż wszyscy, nie dawaj dzieciakowi drogich prezentów, po co tak szczerze ;)

Pewnie, poprzewracało się. Nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafią...

Gość mallorca is waiting
Dżesa: Bardzo fajny prezent, taki żeby dziecko miało radość, a nie rozpuszczać za bardzo. Uważam, że droższe prezenty powinni ustalać chrzestni z rodzicami i ewentualnie złożyć się na taki komputer, rower czy aparat. Oczywiście jeśli rodzina jest w kontakcie i dobrych stosunkach :). Od rodziców sama najchętniej dostałabym lokatę. Wiem już, że łańcuszki i biblię dostanie od babci i wujka, a ja oprócz kartki z życzeniami zastanawiam się nad grami edukacyjnymi, mikroskopem, książką-albumem zgodną z zainteresowaniami, skarbonką z pieniążkami w środku zamiast koperty dla rodziców...