Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfgrgrd

POPAWDZIE, jakbyscie mogli .. Pomozcie mi.. niewiele tego jest.

Polecane posty

Gość sfgrgrd

Alina byla mlodsza siostra Balladyny i corka wdowy. Reprezentuje ona pozytywna postawe. Byla bardzo ładna dziewczyna o delikatnej twarzy i fiolkowych oczach, co potwierdzaja slowa kirkora: "Starsza jak sniegi - u tej warkocz cudny, (...) ta z alabastrow - a ta zas rozana - ta ma pod rzesa wegle - ta fiolki." Porownuje on ja rowniez do bialej rozy. Filon porównuje ja do niesmiertelnych bogin. Alina byla odpowiedzialna, uczciwa i wrazliwa w przciwienstwie do swojej siostry Balladyny. Ta mloda bohaterka dramatu kochala swoja matke i falszywa siostre. to jest beznadziejne.. ::(( :( poprawcie to jakos by ladnie było. byłabym bardzo wdzieczna

Gość sfgrgrd
prosze... :

Gość ja powiem tak .....
Alina była młodszą siostrą Balladyny. Obie siostry bardzo różniły się od siebie przede wszystkim charakterami. Alina była zdecydowanie postacią pozytywną, była odpowiedzialna,uczciwa i wrażliwa. Bardzo kochała swoją matkę i siostrę. O Balladynie nie można było tego powiedzieć. Była piękną wrażliwą dziewczyną o delikatnej twarzy i fiołkowych oczach.Kirkor porównuje ją do białej róży jak również wypowiada się o niej w takich słowach : "Starsza jak śniegi - u tej warkocz cudny, (...) ta z alabastrów - a ta zaś różana - ta ma pod rzęsa węgle - ta fiolki." Filon również był pod wielkim wrażeniem urody Aliny i porównuję ją do nieśmiertelnych bogiń.

Gość sfgrgrd
jejku dziekuje :****

Gość ja powiem tak .....
nie ma za co :D

Gość ahahahahaha
co to znaczy "popawdzie"??? czy chodzilo ci o "poprawcie"?