Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pełnia smakuuu

DO PRZYSZŁYCH MAM PYTANKO

Polecane posty

Gość Pełnia smakuuu

Dziewczyny po jakim czasie od stosunku zrobiłyscie sobie test, który wyszedl Wam pozytywnie.Wiem,że od stosunku mija kilka dni do zapłodnienia,a potam kilka wzrasta hormon,ale interesuje mnie ile mineło dni od stosunku do pozytywnego testu. Bo ja miałam stosunek w tamtym tygodniu no i logiczne raczej ze testy wychodza mi negatywnie,ale nie chcialabym tez czekac az do miesiaczki z taka nie wiedza-bo nie wiem co moge robic a czego nie np.leki:/

Gość Pełnia smakuuu
Dodam,że ostatnio miałam dziwne wzdacia jelit,az byłam u lekarza,bo nie wiedziałam czy to brzuch boli czy jelita, podwyzszona temperaturę i dziwny smak potraw w ustach-wyczulony smak. od stosunku mineło 9 dni,wiec jeszcze jakby co to za wczesnie na objawy...

Gość kleklekleee
test moze ci wyjsc wiarygodnie nie wczesniej niz na dzien gora dwa przed spodziewanym terminem miesiaczki.Ale najlepiej zrob w dniu kiedy sie spodziewasz albo w nastepnym.Ja zrobilam dwa dni po terminie i ta 2 kreska i tak wyszla bladziutka

Gość ja tez zrobilam
2 dni po spodziewanej

Gość do góry .......hej
3 dni po spodziewanej @ i 2 kreseczka bardzo bladziutka

u nas to było tak :p 25.04 był seks a 11.05 test. Wyszedł pozytywny ale kreska była baaaardzo słaba ;) Cieszyłem się jak wariat ;) Pozdrawiam

Gość bhcg
Zawsze mozesz zrobic test z krwi - jest bardziej wiarygodny!!! I najlepiej po spodziewanej miesiaczce. Wczesniej nikle szanse moga byc na wyjscie prawidlowego wyniku.

Gość Pełnia smakuuu
A jednak musze czekac do miesiaczki.....:/

Gość juz mama
ja testowalam dopiero jak nie przyszla mi druga miesiaczka. zrobilam tak dlatego bo mialam juz raz falszywy alarm tzn okres nie przyszedl a ciazy nie bylo. dlatego odczekalam jeszcze jeden cykl. plus do tego mialam juz bardziej konkretniejsze objawy wskazujace na ciaze.

ja testowałam po 32 dniach od ostatniego stosunku, czyli w 36 dniu cyku :) piękne mocne dwie kreseczki, które wyszły od razu :) najlepiej poczekaj do terminu miesiączki.

Gość Pełnia smakuuu
To znaczy ze mała_agatka robiłaś to w 4 dniu cyklu-tuż po miesiaczce?

Gość gryczka
A ja testowałam tydzien przed spodziewanym terminem @, druga kreska wyszła ledwo widoczna, dzień przed spodziewaną @ już wyraźna. Prawdopodobnie miałam bardzo wczesną owulację, ale to się często nie zdarza. Myślę, że absolutnie minimalny czas to jakieś 10 dni od stosunku.

Gość saleminka8
ja zrobiłam 16 dni po tyym właśnie stosunku by sie upewnić,ale ja byłam na beta hcg ;) a o ciąży wiedziałam już 4 dnia po tym pieknym dniu :P bo piersi zaczęły mnie identycznie boleć jak w poprzedniej ciąży ;) wtedy się nie udało...

Ja zrobiłam test w dniu spodiewanej miesiączki - przy regularnych cyklach. Wyszły 2 blade kreseczki... Ale za to zrobiłam test i rano i popołudniu - wyszło to samo, więc stężenie hormonu już jest stałe w moczu (poranny jak wiadomo jest bardziej zagęszczony) Najlepiej zaczekać do dnia miesiączki, a i jeszcze tydzień po.. Następuje wiele poronień w tym czasie i pomimo, że test pokaże iż ciąża jest, można się rozczarować :( Powodzenia!

Gość Pełnia smakuuu
Bo u mnie własnie to było w 5 dniu cyklu wiec nie wiem czy wogóle jest prawdopodobienstwo..A Wy wiecie w którym dniu cyklu u Was to było?

tak 2 -4 dzień cyklu (jeszcze w trakcie krwawienia) potem już nie bo maż wyjechał, więc na pewno zapłodnienie miało miejsce na samym poczatku cyklu :)

Gość gryczka
Ja nie wiem :-p Seks był w 9, 11 i 14 dc. ten 14 wykluczam, bo test by 17 nie miał szans wyjść. Podejrzewam więc, że w 9dc.

Gość Pełnia smakuuu
O jaaaaaaaaaaaa...a każdy mi mówił że to raczej nie może mieć miejsca-że po miesiaczcce zawsze są dni nieplodne i dlatego tak nie jestem przekonana do tego ,no ale teraz widze ze jednak to jest mozliwe :)

Gość majlolla
Nie musisz czekac do @, ja bylam u lekarza 3 dni przed spodziwana @ i juz na usg widzial ciążę, bylam bo mialam bóle, niestety stracilam to dziecko, takze przed @ mozesz zrobic test z krwi, on pokaze na bank czy jestes w ciazy czy nie...

Gość majlolla
Pelnio smaku, jak masz krótkie cykle to płodne dni mozesz juz miec w ostatnie dni miesiączki, to te z długimi cyklami mają pare dni niepłodnych po miesiączce, tłumaczyła nam to baba na naukach przedmałżeńskich:)

Gość Pełnia smakuuu
Nie no mój ma tak 28dni,wiec chyba nie jest krótki.No ale zobaczymy...kurcze tylko ja juz bym chciała wiedzieć..Dodam,że jestesmy małżeństwem od miesiąca a to nasz wspólny TAKI -ze do końca wspolny stosunek:)Nie ukrywam,że miło by było:)

Pełnio smaku, dni 100% niepłodne są przed miesiączką, a nie po :) owulacja występuję ZAWSZE 14 dni przed spodziewana miesiączką - zaleznie czy sa cykle stałe czy sie wahają można ten dzień sobie wyznaczyć... Polecam kalkulator owulacji :) w nim sa zaznaczone dni płodne :) Dni płodne występują przed i po owulacji - ja liczę po 3 dni tu i tu... Zależy to od zywotności plemników partnera, bo kobietka jest płodna tylko przed 12-24 godzin po owulacji :) http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html?data=2010-03-21&cykl=26