Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość murofaxxaa

po witaminach wypadaja włosy

Polecane posty

Gość murofaxxaa

nie biore ich juz pare (centrum materna) dni i stan moich włosów znacznie sie poprawil, ale czy moge tak sobie nie brac witamin jak jestem w 30 tyg ciazy?

Gość gabka23
bierz witaminy dla kobiet w ciazy

to raczej lekarz ci odpowie patrzac na wyniki Twojej krwi

Gość murofaxxaa
ale centrum materna sa dla kobiet w ciązy

Gość u mnie mowia ze
Ja tam nie bralam zadnych witamin w ciazy, bo mialam bardzo dobre wyniki. Synek urodzil sie zdrowy, wazyl 4300 gr i teraz jest wspanialym zywym 9 miesieczniakiem, ktory pieknie sie rozwija. Nigdy nie zrozumiem po co ladowac w siebie suplementy kiedy sa dobre wyniki i czlowiek prawidlowo sie odzywia.

Gość murofaxxaa
nawet kwasu foliowego?

Gość u mnie mowia ze
Kwas foliowy to co innego i bierze sie go na poczatku do 12-13 tygodnia. Wtedy ma miejsce organogeneza i kwas ma ogromne znaczenie, wiec go bralam. Przestalam w 14 tygodnie jakos.

A ja zauważyłem ostatnio duże ilości włosów mojej kobiety na poduszce. Ma długie włosy, ale nigdy jej nie wypadały. Jest 4 miesiące po porodzie, czy mogę jej kupić jakieś środki czy witaminy na włosy? Jeśli tak to jakie, bo ja się absolutnie nie znam :)

Dzięki. Nie żebym kasę żałował, ale drogie to?

Gość murofaxxaa
a karmi piersią? jak tak to raczej nie ale zawsze moze uzywac jakiegos szamponu na wypadanie wlosów np. radical

Ok dzięki wielkie :) Wiem jakiego ona ma fioła na punkcie swoich włosów, a że ostatnio z domu nie ma kiedy wyjść to ja muszę kupić :P A ona nic mi nie powie o włosach, bo jej wstyd...

Nie, nie karmi, pokarm jej zanikł już miesiąc temu...

Gość murofaxxaa
tak zagladam na to forum bo juz jestem na l4 z powodu ciązy i tak przegladam topiki i Ty sie bardzo udzielasz Adas na jakims wyczytalam ze masz trzy zawody:)i tyle czasu na kafe?

Gość Tamiiiiiiiii
Może tak być, że brałaś witaminy i słabo się odżywiałaś. Witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach i jeśli weźmiesz tabletkę i nic nie zjesz albo mało zjesz to ona się nie wchłonie do twojego organizmu tylko wydali z kałem. Mogło tak być, że gdy skończyłaś zażywać witaminy to zaczęłaś się normalnie odżywiać i to było lepsze i dlatego Ci włosy nie wypadały. Najlepiej brać witaminy i się przynajmniej na tyle odżywiać by one się wchłonęły do organizmu.

A no tak jakoś dziś wyszło ;P Najpierw szef zadzwonił, że na 11 do pracy, spóźnił się 3 godziny, pół godziny byłem w pracy, potem godzinę w plenerze, godzinę próba i tak sobie teraz siedzę w pracy, przerabiam zdjęcia i nadal się nudzę ;) To jest ten komfort, że nie muszę się wysilać za bardzo w pracy :)

Gość murofaxxaa
no prosze ta godzina a Ty w pracy:) a dziewczyna z dzieckiem w domu, dobrze ze chociaz o niej myslisz:)

Ona już dawno śpi, dzwoniłem ale nie odbierała... A szkoda. Ja muszę czasem po godzinach zostać, żeby później np. więcej wolnego mieć... Teraz zostaje, żeby odłożyć specjalnie kasę na ślub :) a myślę o niej tak jakoś ;)

Gość murofaxxaa
chcialam syna nazwac "Adam ale bedzie michalek

Moja przyjaciółka, zresztą też bywalczyni kafe ma synka o moim imieniu :) Michał ładne imię :) Adam to takie ładne i wcale nieczęsto spotykane imię... Przynajmniej ja osobiście znam dwóch, z czego jeden nie jest polakiem, mieszka w USA :)

murofaxxaa czyli jeszcze nie rodziłaś? A wybacz, jeśli pytanie zbyt wścibskie, rodzisz z mężem?

Gość Emil i Ida
Absolutnie nie musisz brać żadnych sztucznych suplementów diety. Wszystko masz w naturalnym pożywieniu (do tego lepiej przyswajalne przez organizm). Jedyne co powinnaś przyjmować to kwas foliowy, ale to tylko w I trymestrze. Jeśli wypadają ci włosy, to znaczy że brak ci witamin B - jesz za mało mięsa.

Gość normalne że po ciąży wypadają
po ciąży wypadają włosy bo spada poziom estrogenu, w czasie ciąży gdy poziom hormonów był wysoki włosy nie wypadały więc po ciąży "ta nadwyżka" włosów wypadnie....normalne trzeba przeczekać jak ktoś chce może wzmacniać się tabletkami ze skrzypem i pokrzywą ale i tak co ma wypaść wypadnie

Gość ja jak miałam w nocy
ja brałam przez całą ciążę suplement Feminatal N *witaminy plus mikroelementy plus kwas foliowy) i nic mi nie było, wypadł mi jeden włos na dzień, więc sądzę, że jednak nie masz racji...teraz nie biorę już witamin i mam łysienie popołogowe, 7miesięcy włosy wychodzą mi pękami, masakra

Przy prawidłowej diecie syntetyczne witaminy sż zbędne (nie ważne co powie lekarz, taka jest prawda) Syntetyczne witaminy nie zawsze są dobrze wchłaniane i tolerowane przez organizm a poza tym nie ma jak naturalne witaminy z owoców, warzyw (kg dziennie), nabiału, zbóż i mięsa. Jedynie żelazo jeżeli jest silny niedobór należy aplikować suplementem a tak po co faszerować się sztucznymi i nabijać kieszenie aptekom i producentom. Za granicą moda na sztuczne witaminy już dawno wygasła a u nas nadal robi furorę. Jak ktoś nie odżywia się jak należy i ma braki podstawowych witamin to jasne że można wyrównać to witaminami ale i tak uważam że lepiej naturalnie, w końcu to co dostaje wasze dziecko przez łożysko powinno byc naturalne. Jak po takich witaminach wypadają włosy to znaczy że mogło dojść do nadmiaru jakiegoś pierwiastka w organiźmie (własnie sztuczne suplementy a raczej ich nadmiar nie są tak szybko eliminowane z organizmu jak to ma się w przypadku naturalnych witamin tylko są magazynowane i przez to szybciej może dojść do hiperwitaminozy) Podejrzewam że autorka odżywia się prawidołowo więc dodatkowe witaminy to niepotrzebny nadmiar.

Gość sztuczne syntetyczne
witaminy sa szkodliwe wrecz.Orzechy wloskie, laskowe, marchew i biala kapusta, czosnek, cebula i nic wiecej organizm nie potrzebuje.

Gość murofaxxaa
adas rodze z przyjaciółką, nie mam jeszcze męza:) ojcem dziecka jest moj narzeczony, mieszkamy razem wole nie brac go do porodu, jakos bym sie krepowala chyba:) nie mozliwe ze jem za mało miesa odstawiłam te witaminy, myje włosy w radicalu i zauwazylam ze wypadaja mniej