Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JoanneN

Gdy maluch nie chce jeść obiadków warzyno-mięsnych..

Polecane posty

Moja 7 mięczna córka nie chce jeść obiadków mięsno-warzywnych. Jej dzienny jadlospis wygląda następująco: 7 rano- 200ml mleka Aptamil AR (anti-reflux) 9 rano - ok.25 małych (dziecięcych) łyzeczek kaszki mleczno-ryżowej Nestle lub Fruity Breakfast Hipp 12-13 w poludnie - soczek Cow & Gate lub herbatka Hipp około 125ml czasem gdy jest glodna to jeszcze podaję jej mleko Aptamil for hungrier babies około 15-16 próbuję w nią wcisnąć troche obiadku - zje okolo 25 łyżeczek ale tylko gdy jest wymieszany z jakimś słodkim deserkiem (np. gruszki Williams Hipp) około 18-19 je jogurcik Cow&gate i 20 kąpiel i mleko AR na noc. Proszę doradzcie mi jak sprawić, żeby moja córcia chętniej jadła obiadki - bez mieszania z owockami :)

Gość saleminka8
zrób jej coś a nie kupuj :P mój nie chciał warzyw,ugotowałam marchewkę,razem z tym torhce piersi z kurczaka,zmiksowałam w blenderze i nawet nei wyobrażasz sobie jak zajadał ;) mojemu bradziej smakują "nasze" produkty a nie ze słoików są w słoikach peere -ja ugotowałam ziemniaki,zrobiłam z nich papę:) i wiesz jak mu smakowało,a z słoiczka nie chciał tego jeść

o 12 powinna dostac obiadek a nie soczek a o 15 deserek lub ewentualnie soczek. I postaraj sie sama gotowac takie jedzenie jest smczniejsze i zdrowsze. :)

Moim zdaniem za duzo jej dajesz od jedzenia i za krotkie przerwy miedzy posilkami. Ja bym jej dawala tak 7-mleko 10- kaszka 13obiaek 15-16-owoc lub soczek, deserek 18-mleko+kaszka Ja tak daje swojemu dziecku juz od dluzeszego czasu.

Gość jak ty go karmisz
u mnie ten sam problem.ze słoiczka nie tknie nawet.Gotowane jako tako,ale bez rewelaci.Mysle ze trzeba pomalutku bez zmuszania próbowac i tyle.

A moze nie jest głodna bo ma za krótkie przerwy między jednym a drugim posiłkiem. A kolejna sprawa może po prostu dziecku nie smakują kupne jedzenie??? Nie każde dziecko je toleruje.Mój akurat jadł wszystko co kupiłam.Więc może ugotuj sama zupkę,dodaj ugotowane mięso.Może to się sprawdzi.

Gość xxxxxxyyy
sprobuj wieksze przerwy miedzy posilkami nawet do 4-5 godz i wtedy zadnych przekasek i soczkow do picia woda. Zamiast sloika ugotuj wlasne (u mnie tez sloje nie mialy wziecia) - wnosze, ze mieszkasz w Uk do nie bedziesz miala zadnych problemow z kupnem ekologicznych warzyw i miesa wiec gotuj smialo. A jesli chodzi o dodawanie owocow - no coz widocznnie ma takie upodobania - moja corka ostatnio tez nic nie zje bez owocow praktycznie do kazdego posilku dodaje jej jakis deserek - i tak np. kasza gryczana z warzywami i kurczakim + jablka. Jogurt+muesli + morele Hipp. Owsianka z rodzynkami i figami na zwyklym mleku + gruszki Williams a ostatnio przeszla sama siebie jedzac lososia w pomidorach z warzywami i makaronem + jablo-brzoskwinia - smakowalo:)

Gość daj mu wicej sokoiw i kaszek
to na pewno rozsmakuja w warzywach i karm jeszcze czesciej, to tez bedzie mail napetyt ze ha!:

Gość hgfgfdghfhg8987
ja mam ten sam problem z 11 miesięcznym synkiem ani nie chce moich a ni słoiczkowych

Wlasnie w tym problem ze moja mala nie chce jesc gotowanych obiadków jeszcze bardziej niz tych ze sloiczka...rece mi opadaja, gdy zbliza sie pora karmienia :/ sprobuje jej podawac mniej soczkow, deserkow i wydluzac pory pomiedzy posilkami, ale niestety ona ma taki apetyt, ze bedzie ciezko -moja corka jest taka, ze musi koniecznie dostac cos do jedzenia co 3 godziny bo inaczej jest wielki ryk i nie pomagaja zabawy, bujanie, chodzenie z nia itd...

Gość ja karmie tak
Moja corka konczy 8n miesiac: 7.00 mleko NAN2 180ml 10.00 owoc (sama cos przygotowywuje np. pol banana i pol jablka lub daje owocowy sloiczek) 13.00 obiad - dzisiaj np. groszek zielone, marchewka, ziemniak i jagniecina+pol zoltka/ lub sloiczek kiedy nie mam czasu albo jestesmy poza domem (warzywa na razie tylko mrozone oprocz ziemniaka) 16.00 mleko NAN@ 180ml 19.00 kaszka na wodzie z lyzeczka kaszki kukurydzianej Mniej wiecej tak jest codziennie. Czasem kiedy zje np. o 7.30 to pory nastepnych posilkow przesowaja sie o pol godziny. Staram sie jednak aby odstep byl zawsze 3h, wtedy mala jest spokoja i nie denerwuje sie z glodu. ps Dzisiaj pierwszy raz podalam jej groszek zielony w daniu i okazalo sie super rozwiazaniem bo cale danie okazalo sie dzieki temu slodkawe.

joanne ale z tego co tu piszesz to ona nie ma zadnego apetytu dziecko nie powinno tak jesc ze je tylko 25 lyzeczek bo to normalne ze pozniej wiecej niz 3h nie wytrzyma zmien schemat odzywiania ja zmienilam bo moj tez mi robil takie kaprysy jak twoja i podaje tak 7 mleko 10 owoc 13 zupa 17 mleko 20:30 mleko lub zupka picie w miedzyczasie ale przede wszystkim obiad o 12-13 bedzie jej lepiej

Gość a dlaczego nie powiecie
normalnie: sok, owoc (a nie te infantylne owocki :/), obiad, mleko, jablko, sloik, itd? czy kazdej kobiecie ciaza i bachor odbiera rozum i kobieta cofa sie w rozwoju?????

Gość tezzz joannnaaaa
twoje dziecko calkiem sporo je poprzedniczki juz ci podaly pomysly po pierwsze do picia tylko woda- soki i herbatki sa slodkie i halmuja apetyt po drugier posilki najczesciej co 3 godziny idelanie byloby co 4 pna sniadanie mleko lub mleko z kaszka na obiad ok 12-13 zupka warzywna( mozesz na pocztku p^rzygotowac z duza iloscia marchewki, grodzklu, buraczka to daje slodki smak i stopniopwa do ziemniaczanej- marchewkowej bazy dpodawac inne warzywa- fasolke szparagowa, szpinak, pomidory itd ew po zupie podadc deser- owowce lub jougurt , z owocami, zeby dzioecku sie kojarzyla zupa + cos slodkiego podwieczorek - mmleko lub owoce i mleko kolacja mleko lub mleko z kaszka jak zaczeni jesc warzywa na obiad to mzoesz wpreowadzeac zupe warzywna bez miesa tez na kolacje powodzenia!

HURRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! odnioslam sukces! Moja mala wcina obiadki az sie jej uszy trzesa :) Trailam w jej gust! Bardzo lubi gdy w obiadku znajduje sie kukurydza :o

Gość JoaneN
Ile zatem maluchowi podawac picia gdy juz je obiadki a mniej mleka?