Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamis

jak dalej postepowac z tabletkami

Polecane posty

Gość malamis

czesc dziewczyny biore yasmin, w czwartek bylam na imprezie i niestety rowno 4 godziny po braniu tabletki zwymiotowalam. w ulotce przeczytalam ze 3-do 4 godzin jesli wystapia wymioty musze wziac nastepna jednak nie mialam zapasowego opakowania i tego nie zrobilam. to byl moj 1 tydzien cyklu i w poprzedzajacym tygodniu nie uprawialam seksu czy moge po prostu zabezpieczac sie dodatkowo i wszystko bedzie ok? i jak dlugo mam to robic? prosze o pomoc

myślę, że powinnaś normalnie dalej brac tabletki, ale przez następny tydzień zabezpieczac się dodatkowo najlepiej metodą barierową, czyli prezerwatywą . =) achh, no i pamiętajmy, że jeżeli tabletka się DO KOŃCA mogła nie wchłonąc, to i tak zabezpieczenie nie spada do zera tylko o kilka procent . xoxo . ;*

Autorko, Ty chyba nie rozumiesz ulotki, albo, to ja jestem ślepa i czytać nie potrafię.... zwymiotowałaś po 4 h i wyczytałaś w ulotce, że tabletka wchłania się do 4 h, więc o co chodzi? Tabletka się wchłonęła, a Ty szukasz dziury w całym. Po co dodatkowa tabletka, po co inne zabezpieczenie, skoro jesteś zabezpieczona?

Gość malamis
dzieki za odp. byc moze po prostu wole byc pewna tego ze nie będzie czekała na mnie zadna niespodzianka:) miałam dodatkowe watpliwosci czy tabletka mogla sie wchlonac w ciagu 4 h biorac pod uwage fakt ze piłam na praktycznie pusty żołądek a to chyba nie sprzyjało wchłonięciu