Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keffe kaffe mamitta

Kfeteryjne dzieciaczki,czyli lista najpopularniejszych imion

Polecane posty

Gość keffe kaffe mamitta

Chcialabym stworzyc liste najpopularniejszych imion nadawanych przez kafeteryjne mamy swoim pociechom.Wpisujcie imiona waszych skarbow i sprawdzimy jakie imiona sa najbardziej popularne:)

Gość keffe kaffe mamitta
ale prosilabym o powazne odpowiedzi

Gość fany jest.................
glen b

Gość Marianna9999
bardzo popularne sa zachodnie imiona swiadczace o wysokim ilorazie inteligencji rodzicow np. Kewin, Majkel, Dżon, Kristina oraz Dżesika

Ulf Karl Johan Rainer (...na co dzień po prostu Kalle) :)

Gość keffe kaffe mamitta
milimetrowa mamy podobne gusta:)

Gość Aaaby dała dziecku najbardziej
osobliwe imię na Kafe. Skąd inspiracja? :) Brzmi dostojnie dość... trza przyznać. Brakuje jeszcze tylko sufiksu II (drugi), albo (IV) czwarty, albo dopisku Jr. (Junior). :P

keffe kaffe mamitta - moje córeczka sie tak nazywają ;) Starsza (3 latka) Magdalena Młodsza (prawie 2 tyg) Maja ;) A Tobie jeszcze jakie imię sio podoba ?

Gość kaksjshs
Gabrysia Szymon Weronika

Powiadasz? :) Zupełnie jakbym swojego ojca słyszała. ;) On też na początku dla śmiechu dodawał do jego imion I, II, XVI itp. Skąd inspiracja pytasz? Mały jest w 1/2 Polakiem i w 1/2 Skandynawem (dokładnie w 1/4 Szwedem i 1/4 Islandczykiem), nosi skandynawskie nazwisko, plus wg tradycji w rodzinie ojca wszystkim dzieciom nadawane są 4 imiona (z których część jest niekiedy po rodzicach, dziadkach, dalszych krewnych i przodkach, przyjaciołach, itd.). :) W tej chwili leci mu 3 miesiąc.

Gość aaby zaintrygowalas mnie
:-) A powiedz czy w urzedzie np czy w szkole dziecko podaje 4 imiona czy tylko pierwsze? W Polsce chyba nawet nie ma szans aby nadac dziecku 4 imiona :D

Gość maja sliczne imie
tyllko nie Jania !!!! o zgrozo!!!

Mały przyszedł na świat w Warszawie i tu też go zarejestrowałam z wszystkimi czterema imionami. :) Jeśli jedno z rodziców jest obywatelem innego państwa, nie ma z tym jak najmniejszego problemu (ma podwójne obywatelstwo). Takie dziecko jest zazwyczaj nazywane jednym z tych czterech imion, ale niekoniecznie pierwszym. :) Tak np. my nazywamy synka drugim nadanym imieniem (tj. Karl - w skrócie Kalle), a jego ojciec jest nazywany trzecim nadanym, dziadek pierwszym... itp. :) Pełen freestyle. W szkołach, urzędach, szpitalach oraz formalnej korespondencji używa się zazwyczaj inicjałów, lub imienia wybranego poprzedzającego pozostałe inicjały (np. w przypadku mojego malucha wyglądałoby to tak: U.K.J.R. Nazwisko, albo Karl U.J.R. Nazwisko). Jak będzie w Polsce tego nie wiem, bo nie przerabialiśmy tu jeszcze przedszkola i jeszcze pewnie długo nie będziemy, ale podejrzewam, że będzie zapisany jednym wybranym imieniem i nazwiskiem. (W lokalnej przychodni zapisany jest jednym i inicjałami, w książeczce zdrowia figurują wszystkie.) Mam nadzieję, że opis jest wyczerpujący. :) (Przepraszam za wszelką niespójność, ale piszę jedną ręką i troszkę mi to idzie po grudzie...)

* Sprostowanie do akapitu drugiego: Z tymi inicjałami to miałam na myśli szwedzką korespondencję, a nie szkolną listę. Na szkolnej liście jest przeważnie imię (wybrane) i nazwisko, albo imię, inicjały i nazwisko (zależny od regionu).

Gość bardzo ladne imiona aaby
!!! :)

Gość jamjest
marianna 9999 zapomniałaś jeszcze o Brajanie :D:D:D

Gość aaby zaintrygowalas mnie
dzieki za wyjasnienie :-) Skomplikowane to troche ale fajne.

Ależ proszę bardzo. :) Sorry za chaos w tej wypowiedzi wyżej. Starałam się jak mogłam... PS Większość rodzin nadaje tam dzieciom po 3 imiona (to już tak bardziej w ramach ciekawostki dorzucam). 🖐️

Gość Mama Fabianka
Erwin (3,5 roku) Kornelia (2,5 roku) Fabian (18 miesięcy) Marzy nam się jeszcze mała Ida do kompletu... :)

Gość trąbiszcze
Ariel Józef ;)

Gość mama werci
weronika marika :)

Kalle to fajne imię :-) Przypomina mi się zaraz Kalle Blomkvist, a córeczka może byc Lisabeth. Jakbym ja była żoną skandynawa to na bank takie imiona by były. Moj syn będzie miał na imię Antek.