Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redpub

Kaczyński brnie w przeszłość, Tusk idzie do przodu.

Polecane posty

Gość tofffik!
Nie mamy niczego poświęcać. Chodzi życzliwość. Wzajemną życzliwość. A dobre stosunki z innymi zawsze służą państwu i nie chodzi o to by upadać przed kimś na kolana

Gość tofffik!
poza tym, to są wybory prezydencie, greta:)

Gość tofffik!
prezydenckie*

taaak! idziemy za potomkiem volksdeutscha! za gdańskim mazurem! za człowiekiem, który prowadzi nas wprost do Irlandii!! Tylko pan Tusk - jedyny PRAWDZIWY PATRIOTA!!!

Gość redpub
Ponadto, pan Komorowski nie dzieli ludzi. Przykladowo na prawdziwych patriotów i na wrogów-niepatriotów. "idziemy za potomkiem volksdeutscha"- nie masz pojęcia o czym mówisz.

""idziemy za potomkiem volksdeutscha"- nie masz pojęcia o czym mówisz. " idziemy za wyborcami PO! jedyni prawdziwi nieomylni patrioci jedynymi słusznymi i niepodważalnymi KONTRARGUMENTAMI!

Gość katjenni
Ja nie jestem patriotą. Patriotyzm... jaki to ma cel? Za co mam kochać Polskę? Jestem kosmopolitą i moje dzieci też taki e będą.

Gość kamecha nie pij tyle
bo ci się wybory i kandydaci pomylili... Mnie się wydawało, że pan Tusk nie kandyduje na prezydenta w tych wyborach, więc nie gadaj od rzeczy

Gość redpub
szanujmy się

Gość .................-------------
idziemy za wyborcami sPiSkowców! jedyni prawdziwi nieomylni patrioci jedynymi słusznymi i niepodważalnymi KONTRARGUMENTAMI! Bo kto nie z nami, to przeciw nam. My jedyni patrioci, reszta to ZOMO

Gość redpub
Bardo mnie wkurza ten kaczyński podział na patriotów i wrogów. Przy byle okazji tylko krzyk jakby miarą człowiek był patriotyzm

Gość redpub
oczywiście patiotyzm=poparcie dla pusu, reszta to wrodzy. To mam na myśli:)

Gość redpub
nie pusu, tylko PISu

Gość JESTEŚCIE JAK PUSTAKI
gdybyście choć ODROBINĘ się wysilili to dowiedzielibyście się do jakiego stanu jest doprowadzone państwo polskie, dosłownie wszystko leży i kwiczy. Rząd Tuska nie spełnił żadnych obietnic wyborczych. Mało tego musicie rozróżnić - przyjaźń miedzy panstwami (o ile cos takiego w ogóle w polityce występuje :O ) co w wykonaniu PO oznacza -ZGADZANIE SIĘ NA WSZYSTKO JAK LECI, oraz pokazanie że jesteśmy silnym panstwem które może mieć znaczące miejsce w Europie, czyli to o czym mówił ś.p. LK. i jeszcze jedno -jak czytam że " Ja też nie mam zamiaru tkwić w przeszłości. Nie mam ochoty żyć życiem przodków. Mam własne życie, teraz moja kolej, teraz ja mam swój czas. Oni przeżyli swoje, bez względu na to czy szczęśliwie, czy nie. Trupy dziś nam w niczym nie pomogą" to nie wiem czy się oburzać czy juz tylko smucić. Raczej to drugie, ponieważ smutne jest to, że zwłaszcza młodzi ludzie nie doceniają i wygląda na to że w duzej części nie chca pamiętać za co walczyli nasi dziadkowie (oczywiście nie wszyscy dziadkowie, np dziadek naszego "super premiera" ). A to przykre, bo to dzięki nim zyjecie w POLSCE, która niestety dzieki rządom byłych komuchów i agentów coraz bardziej podporządkowuje się Rosji, a słowo demokracja coraz bardziej na wartości traci. Nikt wam nie karze żyć przeszłością, ale o niej pamiętać i wyciągać z niej wnioski. Przykre że dla was słowa takie jak honor, ojczyzna, patriotyzm sa niezrozumiałe i wstydliwe, bo dzięki taki wartościom moglibysmy życ w silnym panstwie, które nie będzie innym jedynie przysłowiowych butów czyścić. Nie wszystko co nam "oferuje" świat jest dobre -UE -kodeks alimentarius, traktat lizboński, czy ostatni "sukces" "Tuska http://niezalezna.pl/article/show/id/34161 a oto jak owy rząd światowy nas "zreformuje" http://www.youtube.com/watch?v=4VUDdznpKaw Z tego co obserwuję wyborcy po dzielną się na 2 grupy -1 to ta która hołduje takim wartościom jak członkowie PO - władza i kasa, druga to ta uważająca się za wykształconą i inteligentną ale nie potrafiąca myslec samodzielnie, samodzielnie dowiadywac się pewnych faktów, a czerpiąca całą swą wiedze z mediów polskojęzycznych _GW, TVN i inne ścierwa. pozdrawiam Was życząc z całego serca powrotu samoświadomości i rozumu ps. wbrew temu co zaraz ktoś napisze, nie jestem wsiowym, niewykształconym , starym moherowym beretem -jest dokładnie odwrotnie.

Skoro zgadzamy sie, że nie mamy poświęcać swoich interesów w imię bratania sie narodów, to... to dlaczego własnie poświęcamy bezpieczeństwo energetyczne w imię przyjaznych relacji z Rosją? Jak rozwiązuje ten problem obecny rzad? Zastąpił plany dywersyfikacji dostaw gazu - nad którymi pracował poprzedni rzad - umową na dostawę gazu z Rosji na dziesięciolecia!! Co z zagospodarowaniem polskiego gazu łupkowego? Też Rosjanie maja na nim położyć łapy? Dla poprzedniego rzadu bezpieczeństwo energetyczne było sprawą priorytetową, dla USA jest nią nieprzerwanie przynajmniej od czasu kryzysu naftowego; dla Tuska - jak widac - problem nie istnieje.

Alez to właśnie patriotyzm (czyli działanie w imie dobra państwa) jest właściwym kryterium, jeśli chodzi o ludzi sprawujących rządy! To w imię dobra państwa organizuje się wybory! A co mamy brać pod uwagę przy ocenie premiera czy prezydenta - umiejętność tańca?! Podział na patriotów i niepatriotów jest tutaj podziałem jak najbardziej sensownym... Oczywiście patriotyzm nie polega li i jedynie na tym, by mieć gębę pełną podniosłych frazesów, lecz na działaniu...

Gość JESTEŚCIE JAK PUSTAKI
Greta -popieram I po raz kolejny się okazuje że wystarczy kilka argumentów na samo słowo "kaczyzm" że zwolennikom naszego pożal się Boże rządu zabrakło "argumentów". Bo ile można powtarzać słowa że prezydent się kompromitował, że kaczyzm, ze mohery, że podział w kraju. Powtarzam SŁOWA, bo za tym nie ida żadne argumenty. Tylko jedno się udało naszemu rządowi -ogłupić tak wielką liczbe Polaków, i wmówić im że Kaczyńscy to rusofobi, niezdolni zupełnie do współpracy i siejący zament. A jest dokładnie odwrotnie! To im się udało świetnie, a maja za plecami potęzne media, których nazwę możnaby skrócić do ITI ( i wszystko juz jasne.) Polska stoi na skraju przepaści i zapaści prawie w każdej dziedzinie, a Tusk się głupio usmiecha i dalej snuje wizje "cudów". Juz nie wspomne o jego podejściu do śledztwa w sprawie katastrofy, a raczej jego braku. wiecie jak powinno ono wyglądać?przeczytajhcie wywiad z kimś kompetentnym http://www.bibula.com/?p=21651 i niezaleznie czy ktos był za prezydentem czy nie to powinien wyciągnąć z tego wnioski. ps. kolejna bujda po- jak to pis żeruje na katastrofie, z tego co widze żeruje tylko PO, a kandydat na prezydenta Komorowski w prawie każdej wypowiedzi robi wszystko żeby ośmieszyć swojgo największego przeciwnika, ale tak to jest jak się nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia. Ludzie obudzcie sie i przestancie czerpac info z jednostronnych źródeł jak GW, TVN, polsat, wp, interia, onet

Gość przeszłośc trzeba rozliczyć
Zgadzam się całkowicie z ,jesteście jak pustaki" ja jestem przerażona tym co robi platforma w kazdej dziedzinie zycia to widac wyrażnie.Tak ogromnej manipulacji i chaosu nie bylo nawet za SLD.PO w swoich rządach na 1 miejscu postawilo kłamstwo oczernianie przeciwnika politycznego glównie PIS,prześladowanie Koscioła niszczenie słabszych biednych.PO dobro nazywa złem a zło dobrem.Nie dajmy się zwieść oszukańczej partii .Komorowski pojedzie do Irlandii zwodzic młodych ludzi zobaczymy czy dadza sie nabrac.

szczerze mowiac przerazaja mnie ludzie ktorzy uwazajac sie za wielce postepowych wyłączyli myslenie i właczyli tvn24 czy polsat news... Ludzie pod rzadami PO Polska nie dzieli sie juz na a i b ale na c i d , jedzcie sobie szanowni młodzi na wschodnia sciane Polski popatrzcie co sie dzieje budowane sa jedynie markety i burdele przemysl posprzedawany pozamykany ... mlodzi uciekaja za granice a uwazacie ze w UK jest rozowo ... praca w fabryce przy miesie po 12 h albo dla dziewczyn na szmacie w hotelu myjac cudze kible .... wybaczcie ... Pomyslcie troche o Polsce ... cdn...

nie chcecie zyc przeszloscia .... czyli co ? nie uczyc juz histori w szkolach zamknac IPN , pospalać teczki SB i kochac sie z tymi ktorzy kiedys mordowali waszych przodków ? nie chcecie Polski solidarnej - bezrobotni ci co sobie nie radza na margines tak ? nie wiecie jak łatwo na tym marginesie wylądować ...., wystarczy starcic zdrowie a koszyk świadczeń ktore opłaca Państwo jest systematycznie ograniczany ... aha zapomniałam chcecie sprywatyzować szpitale - ok najpierw je sobie zbudujcie i wyposarzcie potem bierzcie pieniadze od pacjentow , ludzie płacili całe życie składki na to zeby na starość miec zapewniona opieke lekarza wy tez kiedys bedziecie starzy i co moze wprowadzmy eytanazje :)

Gość mój argument przeciw
postawie Kaczyńskich i Pisu: ja ich politykę widzę tak: "Polska został pokrzywdzona przez historię - rozbiory - Katyń- plan marshalla itp więc wymuśmy teraz szacunek dla naszego kraju - bo nam sie należy jak psu buda i koniec" mnie sie taka polityka NIE PODOBA uwazam ze nie ma to sensu - choc rozumiem doskonale to że Polska wiele w historii wycierpiała - uważam że powoływanie się na argumenty historyczne jest mało przekonujące w świecie w którym RZĄDZI PIENIĄDZ.... zamiast sie nadymać że nikt nas nie chce docenić lepiej sie przystosować do obowiązujących zasad.... np ten kontrakt na gaz łupkowy! moim zdaniem świetne zagranie - niby kontrakt długoletni z Rosją na gaz - a niech się czują spokojni a tu za kulisami przygotujmy wydobycie własnego - jak będziemy potęga w tej kwestii to nam będą mogli nagwizdać :P to jest dla mnie dobra polityka - cicho siedziec - dorabiać się - nie zwracając niczyjej uwagi - a jak już będziemy mieli jakąś pozycję - to dopiero wtedy wystapic z argumentami siły - moim zdaniem taka jest polityka PO a PIS to tacy krzykacze - duzo gadki o patriotyzmie tylko co z tego? co z tych uniesień wynika konkretnego?

co do szpitali tych bezpłatnych chcą chyba tylko ci co nigdy nie chorowali bo jak to wygląda w tej chwili? ano niby jest za darmo a jak przychodzi co do czego to sie okazuje że jest 3 letnia kolejka na dane świadczenia co =wyrokowi śmierci - oczywiście zazwyczaj można ja obejść odpowiednią łapówką..... czy nie lepiej móc normalnie zapłacić rachunek przy kasie? ...przynajmniej wiesz na czym stoisz - możesz sobie załatwić jakiś kredyt rozłożyć na raty.... a tak wielu niezaradnych ludzi zostaje po prostu na lodzie i umiera w tych kolejkach w majestacie prawa i " opieki" roztoczonej przez państwo :O

a jak stracisz noge to jak splacisz ten kredyt ktory wezmiesz na prywatny szpital i proteze... myslisz ze ktos cie zatrudni - zejdz na ziemie popatrz na skandynawie tam sa panstwa opiekuncze prawie socjalne i jest zle ... nie - tylko najpierw nie mozna oslabiac specjalnie sluzby zdrowia sprzedawac sprzetu obnizac pensji , ograniczac szkoly medyczne i pozwalac lekarzom wyjezdzac za chlebem ... trzba myslec a nie sprzedawac co sie da ... jk moznabyło pozwolic zeby Banki z naszym kapitalem poszly w obce rece! przeciez wiadomo ze pieniadz robi pieniadz ... i jeszcze T sie cieszy bo zostały mu koleje , salon Emilia i troche stoczni a co potem ....?

tak najlepiej trzymać wszystko - bo nasze - a to że idzie w ruinę bo nam brak kapitału to kij -jak my nie zarobimy to nikt nie zarobi :O moim zdaniem CHORA postawa! moim zdaniem bardzo dobrze że ktoś chce u nas inwestować - bo przywozi ze sobą pieniądze i one u nas zostają- w majątku trwałym czy w pensjach pracowników np ad argumentu z nogą - kompletnie nie trafiony bez nogi można masę prac wykonywać! poza ty jak pracuję to też odkładam i się ubezpieczam! i to najchętniej prywatnie bo jak coś jest wspólne jak zus to nikt o to nie dba- co doskonale widać - bo płacimy ogromne składki a emerytury są mizerne!

zastanow sie zatem czemu " idzie w ruine skoro płacimy podatki ..." czyżby złe gospodarowanie :) bez nogi z proteza odrzuciłoby cię większość pracodawców nawet z ulagmi PFRON-u widać ze nie znasz życia a co do odkłądania odkłądaj odkłądaj przyjdzie EURO i stracisz połowę :)

Rząd Tuska nie spełnił żadnych obietnic :p a który rząd spełnił obietnice bo ja nie znam takiego rządu :p 🖐️

Gość przede wszystkim poważnie
co, którzy liczą na to, że PiS im coś da, aby wyjść z biedy, to chyba nie wiedzą o czym mówią. Państwo socjalne to lewica. A PiS chyba nie jest lewicową partią. A to, że w kampanii wyborczej dużo frazesów i pustosłowia, to chyba wie każdy kto ma odrobinę oleju w głowie. Więc jeśli chcecie coś dostać "za darmo" to pozostaje wam wyłacznie Napieralski :)

dokładnie złe gospodarowanie! bo to że ludzie będa dbać o wspólne to tylko marksistowska utopia! prywatny właściciel musi zarobić więc dba zeby wszystko funkcjonowało jak najlepiej - w państwowej firmie się to rozmywa! dlatego ja jestem za prywatyzacją- rozsądną oczywiście.