Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redpub

Kaczyński brnie w przeszłość, Tusk idzie do przodu.

Polecane posty

Gość mój argument przeciw
ja już się nie mogę tego euro do czekać! bo współpracuję z zagranicą i na skokach kursów traci się majątek! co do nogi - wezmę sobie protezę - nawet nikt nie bedzie wiedział że ja noszę :P z resztą co za różnica czy informatyk siedzi przed kapem z noga czy bez? :D jest wiele takich zawodów- ale oczywiście zdaje sobie sprawę, że jest wiele poważnych chorób które wykluczają z pracy i po to właśnie się człowiek UBEZPIECZA! i płaci składki do ZUS - żałuje tylko że nie ma do wyboru prywatnych ubezpieczycieli - bo zus to niewydolna instytucja i gwarantuje mizerne świadczenia.

ja tam nie uważam że Po i Tusk są ideałami i że spełnili dla mnie jakies obietnice! ale ich kierunek jakoś bardziej mi się mimo wszystko podoba niż PIS! i uwążam ze własnie powinno PO miec szansę rzadzić w pełni - wtedy nie będzie argumentów typu - jak mamy coś zrobic jak prezydent wetuje wszystkie ustawy... ... z resztą pis juz miał prezydenta i premiera przz 2 lata - i co zrobili? pamiętacie przemówienie Kurskiego i jego podsumowanie przez Giertycha? ... pKurski "rzad Pis wprowadził becikowe" pGiertych " protokuł głosowania nad becikowym - poseł Kurski- PRZECIW" :D :D

Gość jestem za pis
w dupie mam po

Gość a ja wolę żyć w spokojnym
państwie a nie śledzić codzienne nowe afery. Bo na tym głównie plegała praca rządu w wykonaniu premiera, który nie miał nim być, jeśli jego brat bliźniak wybrany zostanie na prezydenta

czytając przedmówce nasuwa sie cytat: "....niech na całym świecie wojna , byle Polska wieś bezpieczna byle Polska wieś spokojna .... a dalej jest miałeś chamie złoty róg ostał ci się ino sznur " ...

mam pytanie do mam argument przeciw w jakim mieście mieszkasz ?

Gość dla Ani 64 jeszcze raz cytat z
Asnyka .... Trzeba z żywymi naprzód iść, po życie sięgać nowe. A nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroić głowę... To cytat za cytat

ania64 > co za różnica w jakim mieście mieszkam? ... w sumie mieszkałam w kilku miejscach w Polsce - obecnie we Wrocławiu - wychowałam się w niewielkim miasteczku na Opolszczyźnie a moja rodzina pochodzi z krakowskiego gdzie spędzałam każde wakacje - na studiach pracowałam w Warszawie i Poznaniu - mam nadzieję że wyczerpująca odpowiedź :D ... swoja drogą ciekawe jakie wnioski wyciągniesz :P co do artykułu z interii - to uważam że obecnie kiedy nie mamy jeszcze tego wydobycia zapewnionego lepiej się nie stawiać Szwabom i Ruskim - a co ostatecznie zrobimy to jest zupełnie inna sprawa! ...za to mam wrażenie, że PIS zrobiłby tylko dożo krzyku -coś w stulu " Ruscy możecie spadać bo mamy własny gaz"...... i u Niemców i Ruskich wywołałoby to alarm - skrzyknęliby sie żeby nas "zgasić" w naszych zapałach i gwarantuje, że szybko by coś wymyślili - a my jak zwykle zostalibyśmy z NICZYM! co z tego, że tak może by było bardziej honorowo? no powiedz mi co z tego dobrego dla kraju by wynikło? ...to jest właśnie ta różnica - ja wole politykę mniej spektakularna ale skuteczną - mniej zniczy - wieńców- gadki o patriotyzmie - a więcej spokoju - pracy (mojej nie rządu).. ... tak myslę że tak postrzegam dobrego patriote- ten który pracuje jak najlepiej dla siebie - swojej rodziny, ale też tym samym dokładając swój "kamyczek" do budowy ojczyzny... ...a ten kto stoi 2x żeby przejść obok trumien w pałacu prezydenckim -sorry jest dla mnie idiota a nie patriotą.

ad wiersza Asnyka ciąg dalszy "ale nie gaście przeszłości ołtarzy i wy winniście im cześć " :p

do mój argument przeciw .. nie mieszkałaś zatem w rejonach w ktorych jest największe bezrobocie Wrocław , Poznań Kraków to właściwie najbogatsze miasta w Polsce - stąd mój wniosek ze zapewne nie znasz problemów socjalnych ludzi bez pracy i tego ze sprywatyzowanie szpitali dla emerytów to właściwie zgoda na eutanazje ... co do posiadania złoży gazu - trzeba starac sie doprowadzić do własnego wydobywania moze poprzez wspołprace z amerykanami - ale w sumie chodzi o to zeby sie uniezaleznic od Rosji , co do PIS i PO mają podobno takie same korzenie ale PO weszło w sieć interesów medialno biznesowych - mnóstwo afer właśnie z udziałem tej partii wskazuje że PO nie ma pełnej suwerenności mów sobie co chcesz ... twoje podejscie do patriotyzmu twoja sprawa ...

wiesz wyjechać może każdy w mieście w którym się wychowałam jest 25% bezrobocie- w wiosce moich dziadków prąd założono dopiero w latach 70 - mają 3 km do najbliższego sklepu! ...widuje masę biedy - sama wyjeżdżałam za pracą właśnie - ale wiem nie każdy jest na tyle zaradny! dlatego uważam że powinniśmy jak najlepiej pracować żeby i te regiony się rozwinęły! ale na pewno nie dawac im za darmo - raczej stawiam na inwestycje i ściaganie kapitału - preferencje dla przedsiebiorców! co do szpitali mam rodziców emerytów i gwarantuje ci że nikt nie ma zagwarantowanej darmowej opieki zdrowotnej - jest tylko taka fasada - a za nią kolejki i łapówki! 1.pomysł pis? kontrole- kontrole i kontrole "ten pan juz nikogo zycia nie pozbawi" pamiętasz? itd moim zdaniem fatalne rozwiązanie - atmosfera strachu nie wpływa dobrze na prace lekarzy! i w sumie pomocy nikt nie otrzymuje jak należy! Polityka Pis= polityka przymusu ja wole politykę stwarzania warunków że "ludzie sami chcą" - jest zdecydowanie bardziej efektywna! 2. prywatne szpitale NIE oznaczają wcale płatnej opieki - oznaczają tylko świdomość tego co ile kosztuje i co może zapewnić nam ubezpieczenie - a czego nie... możliwość wykupienia płatnych usług... i moim zdaniem zanacznie lepsze zarządzanie dla szpitali - popatrz jak radzą sobie te prywatne a jakie długi maja państwowe choć robią to samo (kontrakty NFZ) - obecnie masz utopie, że należy ci sie wszystko a tak ma prawdę NIC. co do powiązań PO z biznesem - moim zdaniem bardzo dobrze - przecież rządzący powinni wiedzieć czego potrzeba tym którzy zarabiają na ten kraj! PIS tylko mysli o dawaniu ubogim - a przedsiębiorcy jakoś sobie poradza- ważniejsze zeby byli uczciwi (nacisk na rozwój służb kontrolnych) niż zaradni :O co do afer - przy kazdej partii sa i będą - PIS też nie jest kryształowy - "dworzec Włoszczowa" choćby przypomne- jesteśmy biednym krajem i ci co rządzą chcą się dorobić przy okazji - niestety tak to wygląda! ja się jakoś z tym pogodziłam - wole się zając tym co można zmienić na lepsze.... niż szukać zemsty za wszelka cenę! ....co do korzeni to może i sa podobne dla obu partii - ale z programu i stylu rządów- PIS jest dla mnie bardziej socjalistyczno- (rozdawnictwo biednym - zamiast dawania tzw "wątki") komunistyczny (rozwój systemu represyjno-kontrolnego i propaganda) niż wywodzące się z PZPR SLD :P niestety teraz tego nie widać bo PRowcy PIS ubrali Jarosława w owczą skóre- po Lechu :O i ludzie to kupują jak widać.... ...z drugiej strony myślę sobie że lepiej żeby Jarosław został teraz prezydentem - który za wile nie może niz premierem za 2 lata - który ma realna władze.