Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bąbell

on sporo pije

Polecane posty

Gość bąbell

Witam wszystkich :) mam 19 lat i spory problem. Jestem z chłopakiem niecałe pół roku. On ma tyle lat co ja. Wszystko jest niby w porządku, ale on praktycznie codziennie widuje się z kolegami. Zdarza się też, że przeważnie za każdym razem, gdy się z nimi widzi, wypije co najmniej 2 piwa. bardzo mnie to martwi, bo nie chcę żeby to się źle skonczyło. Wiem, że jesteśmy krótko, ze sobą jednak ja traktuję ta znajomość poważnie i nie ukrywam ze myślę o tym dosyc przyszłościowo. gdy ja mówię mu że mnie to martwi, on mówi, że przesadzam, że znów wymyślam, albo że gadam głupoty. w tym tygodniu mial taki okres ze praktycznie codziennie cos wypił.. boję sie.. co mam zrobić? jak mu to wybić z głowy?

Gość bąbell
poza tym denerwuje mnie bo sama chciałabym się wódy napić a on mi wszystko wypija!!

Gość bąbell
śmieszne ..

Gość bąbell
pomoże mi ktoś? bo dzisiaj mi znowu wypił a miałam schowane w szafie, teraz nie mam już bo zabrał mi!! co robić?

przeciez on nie jest alkoholikem, powinnas nic nie robic, w przyszłości wyjsc za maz za niego i byc mu wierna i posłuszna

Gość wroz Zenobiusz
nic nei rob - twoim przeznaczeniem jest zostac żona alkoholika i wiernie przy nim trwac:classic_cool:

Gość bąbell
a jak mu powiedzieć żeby mi nie brał z szafy alkoholi które są moje?

Gość bąbell
widzę, że na tym forum sami normalni ludzie.. szkoda gadać...

Gość WRA
Dziewczyno po co Ci taki facet ? Nie marnuj sobie życia przez przyszłego alkoholika.

a o czym tu gadac, nie zmienisz jego zachowania, ale zawsze mozesz zmienic faceta :-)

Gość no wiesz..oni ci probuja
zasugerowac, że lepeij raczej nei bedzie skoro on sam nie widzi w tym problemu...typowe gadanie takiej osoby: że przesadzasz, ze pije bo lubi, ze wcale nei musi ale chce sie napic ale w kazdej chwili moze przestac itp. Nie daj sie nabrac na takie słowa!

Gość bąbell
tylko, że ja nie jestem w stanie tego skonczyc, bo kocham go nad zycie. on mi mowi ze pobierzemy sie i ze bedzie pieknie. pojdzie do pracy, bedziemy mieli dzieci. a on nie bedzie mial zadnych kumpli itd. a ja nie wiem co o tym myslec. jestem naiwna prawda?

skoro twierdzi, że przesadzasz, to znaczy, że nie widzi bądź nie chce - widzieć problemu, jeżeli ignoruje lub wyśmiewa Twoje obawy, sugeruję abyś sobie życia nie niszczyła z takim człowiekiem, bo nie chce nad sobą pracować, a jak na dłoni widać, że ma problem z alkoholem. I tak. Jest alkoholikiem. Nie przyzna się do tego bo zaprzeczenie jest symptomem tej choroby. Gdyby to zrozumiał, szanował Ciebie i Twoje obawy - wówczas może warto by walczyć i zastanowić się nad rozwiązaniem, ale skoro lekceważy Ciebie i Twój lęk, sprawa jest prosta. Odejdź od niego i nie marnuj sobie życia.

Gość tak jestes naiwna
!!! ale cóz...to twoje zycie i znając je ty i tak nie wezmiesz sobie rad innych do serca tylko bedziesz sie ludzic ze on sie zmieni...oczywiscie ze sie zmieni ale najpewniej na gorsze!!! choc masz malo lat wiec moze zmadrzejszesz...

a pozniej dzieci beda cierpieć bo maja ojca alkoholika

Gość w takicxh przypadkach
to nei wiadomo gdzie konczy sie milosc a zaczyna psychiczne uzaleznienie...ty go kochasz a czy on ciebie? tu nei chodzi o słowka ale o czyny a po jego czynach milosci do ciebie nie widac!!!

Gość bąbell
to jest takie trudne.. :( nie umiem sobie już z tym poradzić... i wiecie, najgorsze jest to, że ja wiem, że macie rację, a ja i tak zapewne tego nie skonczę....:(

Gość ale zdajesz sobie sprawe
ze im dluzej bedziesz tkwic w takim zwiazku to tym trudniej bedzie ci z tego sie wyrwac? jeju, dziewczyno! masz dopiero 19 lat - cale zycie przed tobą! jestes warta lepszego faceta!!!

Gość bąbell
dzięki Wam za wszystko.. wiem, że muszę z tym walczyć. ostatnio dałam mu ultimatum, że jak skonczy szkolę (za rok) to ma skonczyc z kumplami i imprezami, bo inaczej sie rozstaniemy. troche go zaskoczylam, ale wiem ze on malo co sie tym interesuje..