Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smileeeea

ang- jak powiedziec

Polecane posty

Gość Smileeeea

"oczami dziecka"...w sensie ze cos jest widziane oczami dziecka..?

Gość Smileeeea
a nie powinno byc in the child's eyes? nie wiem czy to wyrazenie nie będzie jakos inaczej. eh

Gość Smileeeea
dziękuję bardzo :)

Gość hjuygh
na pewno nie "child's eyes" jak już coś to albo: 1)"child's eye" (oczami dziecka), pisze się "eye" bo chodzi o jedno dziecko, tak samo jest z "look me in the EYE" a nie "eyes" jak jest w polskim 2) lub "children's eyes" (oczami dzieci) a w całym zdaniu "świat widziany oczami dziecka" to "The World Through Children's Eyes" lub "Seeing the World Through a Child's Eye" lub "world seen through children's eyes" - Różnicę chyba dostrzegasz? pozdrawiam

Gość hjuygh
w tym ostatnim nie dodałam słówka THE czyli "the world seen through children's eyes"

Gość Smileeeea
dziękuję za obszerne wyjasnienie. dziwne, ze uzywa się eye w liczbie poj. no ale coz..ang rządzi się swoimi prawami. :D

brzmi poprawnie, ale nawet w piosenkach jest "through her/his eyes", więc sama nie wiem.

Gość Smileeeea
cyzli jednak mozna powiedziec eyes. no to good. jedno wyrazenie a tyle mi problemow dostarcza:D dziękuję wszystkim :D

Gość hjuygh
ja miałam tak to wytłumaczone i z takimi zwrotami się spotkałam, ale w sumie jak się sprawa ma z "child's eyes" to na 100% nie jestem pewna więc decyzja dla Ciebie do pojęcia ;) może różnica tkwi w Amerykańskim lub Brytyjskim? Nie mam pojęcia :P

Mi się wydaje, że bardziej powinno być looking by child's eyes. Patrzeć, nie widzieć.

Gość hjuygh
tak? to ciekawe bo zawsze slysze "look me in the eye" co mi odrazu wpadlo w ucho i nawet jest taka ksiazka i masa powiedzen :P http://www.amazon.com/Look-Me-Eye-Life-Aspergers/dp/0307395987 tak wiec jestem pewna ze ta fraza jest poprawna ale nie bede sie upeirac przy pozostalych, pozdrawiam ;)

Gość hjuygh
* od razu

@Zdesperowana fakt. Nie kontaktuję już chyba :)