Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąpiradło_czy_nie

PROBLEM Z PRZYSZŁYMI TEŚCIAMI - HELP!!!

Polecane posty

Gość skąpiradło_czy_nie

Zalozylam juz 1 topik ale nie odpisujecie, moze ten temat bedzie bardziej chwytliwy ;) bardzo was prosze o wypowiedzenie sie na ten temat: Sytuacja wygląda nastepujaco - mieszkam z narzeczonym, slub za rok, wynajmujemy mieszkanie, pracujemy oboje. Od jakiegos czasu jego starzy pozyczaja od nas regularnie dosc duze sumy pieniedzy - 500 zl. My dostajemy wyplate w ostatnich dniach m-ca, ojciec M. dostaje 10-go wiec zawsze od nas pozyczaja i oddaja 10-go. Denerwuje mnie to pozyczanie bo nam samym sie nie przelewa, duzo kasy idzie na studia a oni miesiac w miesiac pozyczaja - przez to placimy odsetki za zwloke w ratach za szkole np.. W tym miesiacu pozyczyli znowu 5 stów i cisza... mamy juz 16.05. Czyli jutro minie tydzien po "terminie'. Nie wiem czy mam robić awanture mojemu M ze sie nie upomina czy nie.. Zaraz pewnie mnie zjedziecie ze jestem skapa itd.. Tesciowa dopiero w zeszlym m-cu wziela sie za prace bo cale zycie sie pracowala.. utrzymywal ja maz. Nabrali kredytow na samochod, ekspres do kawy za 2 koła i inne pierdoły, tesciowa wyznaje zasadę "JAKOŚ TO BĘDZIE" no i jest..wiecznie na nas żerują.. zamiast pomagać nam to szastaja kasa na prawo i lewo a potem sie zapożyczają.. Powiedzcie mi co mam zrobić.. mam racje że sie wkurzam?

Gość oczywiscie ze masz rację
co innego pozyczyc komus bo wypadla jakas sytuacja losowa a co innego notorycznie miesiac w miesiac! i nie wazne czy to ktos znajomy czy rodzina!

Gość soleao
oczywiscie, ze masz racje. powiedz, zeby sobie poszli gdzies dorobic to 500 zl i jak im nie wtyd pozyczac od dzieci.

Gość przede wszystkim poważnie
porozmawiaj z narzeczonym. Spytaj co on myśli o tych pożyczkach dla jego rodziców. Daj mu swoje argumenty jak to niekorzystne dla was. I spytaj jak zamierza to rozegrać, aby tę procedurę ukrócić.

Gość a ja sie obawiam
Kręć tak, aby nie było. Z wyprzedzeniem rób opłaty, a meżowi powiedz wyraźnie, że zajeżdża to patologią. Nie muszą ci pomagać, ale ty też nie musisz:p

wsółczuję bo będziesz tak ieć co miesiac :/

Gość omg good luck
pogadaj z narzeczonym, powiedz ze pozyczanie kosztuje was dodatkowe pieniadze w postaci kary za spoznienie z oplatami itp. wylicz ile dodatkowo placicie i powiedz zeby rodzice pokryli te koszty. jak zobacza ze pozyczanie od was nie jest oplacalne to przestana

Gość skąpiradło_czy_nie
dzieki za pomoc :) poczekam az wroci z uczelni i powaznie z nim pogadam