Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silna i słaba

Z przyjaźni do miłości

Polecane posty

Gość silna i słaba

Znaliśmy się 2 lata. Przez ten czas on zbierał się po porzednim związku. Był w ciężkiej depresji. Pewnego dnia stało się. Pocałowaliśmy się, z pocałunku poszło dalej. Dziś jesteśmy parą. Każdego dnia zalezy mi bardziej. Tylko nie wiem kim dla niego jestem. Czy dla niego to związek z rozsądku? Byliśmy przyjaciółmi, rozumiemy się, dogadujemy. Gdy spytalam się jak to jest, powiedział że się nie zastanawia nad tym, że ważne że jest mu ze mną dobrze i to się liczy. Zapytalam go dlaczego poszlismy dalej, to stwierdzil, że nie jest ze mna dl zabawy. ale ciagle boje się, że ja sie zaangaziwalam bardziej. a On ciagle mysli o tamtej :( wiem, ze faceci nie lubia tego typu rozmow. ale tworzymy apre juz od 4 miesiecy. wypada zebym zapytala wprost jak on nas traktuje???

Gość a rozum jakiś posiadasz?
kretynko? 4 miesiące, i już rządasz poświęcenia i miłości po grób? walnij się główką w ścianę. patologia!

Gość silna i słaba
nie zadam poswiecenia tylko pewnosci ze on traktuje nas powaznie a nie tylko jako klina i tego ze "zdarzylo" sie wiec czemu by nie sprobowac. nie chce byc forma zastepcza po tamtej :(

Gość Carmen30
Ogólnie taka miłość po przyjaźni jest podobno trwalsza... bo nie powstaje z płomieni, a z takich trwalszych fundamentów. Mój były ożenił się z przyjaciółką z dzieciństwa. Choć jak mnie zobaczył, to nie mógł się pozbierać. (nawet nie rozmawialiśmy ze sobą, ale moja koleżanka pracuje u niego i jej się zwierzał i ona twierdzi, że przez parę dni zachowywał się, jak nie on). Od tego czasu on mnie unika jak może, a na mój widok aż się skręca. Ona go też nastawia przeciwko mnie, od początku nie mogła na mnie patrzeć i dobrze mnie pamięta. Ale chyba są szczęśliwi. A drugi przypadek to mam taki właśnie po wielkiej miłości i tutaj to już zupełnie co innego. Ja już odpuszczam, choć on jeszcze walczy, to uważam, że szkoda naszego czasu. Bez sensu ... :O Więc nie wiem, jak tam u Ciebie ale jeśli jest wyleczony, to z przyjaźni do miłości - to nawet lepiej ...

Gość Carmen30
Ale jeśli wyleczony nie jest, to jesteś w pułapce ... :O

carmen 30 A drugi przypadek to mam taki właśnie po wielkiej miłości i tutaj to już zupełnie co innego. Ja już odpuszczam, choć on jeszcze walczy, to uważam, że szkoda naszego czasu. Bez sensu ... a czemu nie chcesz dac szansy skoro mu zalezy??

Nie ma przyjaźni damsko męskiej, zawsze ktos coś czuje więcej. Takie tematy tylko to potwierdzają:)

Gość Carmen30
Zależy? Ale na czym? Chyba na tym, aby nie być całkiem sam.. :O To nie dla mnie ...

Zgadzam się z opinią,że nie ma takiej przyjaźni... Mój facet miał przyjaciółkę, na której z czasem zaczęło mu bardziej zależeć niż na mnie... Na szczęście jakoś się opamiętał, ale dopiero po mojej interwencji :(

Dlatego ja jeśli facet ma przyjaciółki systematycznie je od niego odcinam ;) Chucham na zimne ;)

Gość Carmen30
Ja nie wyszłabym za faceta czując, że kocha inną ... To często u facetów nieuleczalne. Kobiety częściej się zakochują, a faceci rzadziej, ale trwalej ...

Ona... widzisz ja swojemu na tyle ufałam, że mu pozwalałam... ale od tamtego czasu takie historie się pojawiały, że musiałam zareagować, żeby go nie stracić...

A Carmen, co do Twojego tematu (sorki, że się wcięłam:( ) to ja bym jeszcze poczekała, zobaczyła co się w związku dzieje. Jeśli jest ok to po co cokolwiek zmieniać i pytać? A mój facet tamtej nie kocha, to wiem, tylko co z tego...

Facetowi można ufać, ale takim 'przyjaciółkom' nie. Kobiety potrafią być zawistne... A już zwłaszcza jak ona samotna ;)

Gość Carmen30
Szkoda czasu, on nawet się zbiera do kupy .. Ale ja trafiłam nie w tym czasie co trzeba... Już nieufność zostałaby na zawsze ...

Gość Carmen30
On już z tamtą też nie będzie choćby chciała, tylko co to zmienia? Niewiele na mój gust.

Gość no wlasnie a jak poznac
ze jest z toba ale kocha jednak ciagle tamta?? skoro nie ma z nia kontaktu to nijak nie da sie to rozpoznac. ja tez mam podobna sytuacje jak autorka i tez boje sie ze czuje wiecej niz on mimo ze jestesmy para od roku a znamy sie przeszlo 3 lata :(

Gość uppppppppppp,,

Gość od razu widac ze jego byla
jest wazniejsza a ty jestes klinem :(

Gość silna i słaba
no to mnie zalamaliscie :(