Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

jak pobrać u 8 miesięcznego dziecka do badania mocz, kał

Polecane posty

Gość bellusia

i jak krew pobierają? w palca? mocz - mam ją rozebrać rano i czekać aż będzie siusiać? kupka (spr. ewentual. pasożytów) - robi 3 kolorową - paktycznie zawsze, żółto-zieloną (mleko), pomaańczowa (od zupek marchwiowych) i fioletową (od zupki z buraczków) - z każdego mam "coś dziubnąc do pudełeczka?

na mocz są specjalne woreczki w aptece. krew na mrfologię pobiera się z palca. do niektórych badań trzeba pobrać z żyły na kale się nie znam ale myślę ze jedna próbka wystarczy

Gość bellusia
i co z tym woreczkiem?

Co do moczu-tak jak było pisane wyżej są woreczki specjalne w aptece Moja mała miała pobieraną krew z żyły . Co do kupek-wystarczy jak weźmiesz jedna próbkę

woreczek ma taki pasek kleju. można przykleić go dziecku do skóry i puścić po domu z gołą pupą- mi wychodziło nawet z pieluszką. z doświadczenia wiem że łatwiej jest pobrać mocz chłopcom niż dziewczynkom- u chłopców łatwiej worek zamocować

Werrkaa-przestań ! co nawet się Kobieta zapytać nie może ? Po to forum jest ! Wiele matek tutaj zadaje pytania to dlaczego Ta Mama nie może ?