Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farfar

dzwonienie w odpowiedzi na SMS

Polecane posty

Gość farfar

Dlaczego niektórzy ludzie odpowiadają na SMSy dzwoniąc?! Czy Was to nie wkurza? Dla mnie to logiczne - jak chcę porozmawiać, to dzwonię, a jak piszę SMS, to znaczy, że oczekuję odpowiedzi tą samą drogą. Jednak wiele osób na siłę oddzwania, nawet żeby w dwóch słowach odpowiedzieć na mój SMS. Może coś ze mną nie tak, ale bardzo tego nie lubię.

Gość huiu
a ja nie lubie, kiedy dorosli ludzie bawia sie w smsy zamiast po ludzku zadzwonic i o cos zapytac. Rozumiem dzieci, uczniowie, ale dorosli?:O

Gość farfar
Dla mnie SMS stanowi idealną formę komunikacji, gdy akurat nie mam czasu albo możliwości rozmawiać lub zwyczajnie siły czy ochoty na to. Nie rozumiem więc, dlaczego fakt korzystania z SMSów miałby w jakikolwiek sposób podawać w wątpliwość moją dojrzałość czy dorosłość.

Gość bo jeśli sms wymaga
dłuższej odpowiedzi - to wolę zadzwonić. Nie zawsze da się jednym zdaniem odpowiedzieć. A zdawkowe sms-y mnie nie interesują, są dla dzieciaków.

Gość jeśli nie masz ochoty
na komunikację w danym momencie, to po co wysyłasz sms-a? To sygnał dla drugiej osoby, że jednak chcesz porozmawiać.

Gość ojojoj ja chcę ja chcę ja chcę
a może inni chcą inaczej? Może przestać patrzeć wyłącznie na czubek własnego nosa? Nie wszyscy muszą robić wyłącznie tak JAK TY CHCESZ

Gość bafakka
bo napisanie smsa zabiera wiecej czasu bo maja darmowe minuty

Gość bafakka
i jeszcze jedno: bo nie lubia pisac smsow - tak jak ja

Gość fsggggggggs
bo nie lubia pisac smsow, bo nie umieja, bo im sie nie chce odpisywac, bo maja ochote pogadac, bo maja darmowe minuty...

jeżeli ktoś dzwoni w odpowiedzi na sms znaczy że dzwoni a nie pisze i tyle. Następnym razem nie odbieraj tylko odrzuć i poinformuj smsem że nie chce ci sie rozmawiać

Gość stara konserwa jestem
"jeśli nie masz ochotyna komunikację w danym momencie, to po co wysyłasz sms-a? To sygnał dla drugiej osoby, że jednak chcesz porozmawiać." dlatego, ze czasami musze sie porozumiec, a nie moge zadzwonic :) ale co do samego problemu to sytuacje jak z postu tytulowego - nie wkurzaja mnie ;) Grunt to chec porozumienia sie. Jak nie moge to nie odbieram, proste ;)

Gość to normalneee
bo ie mam czasu i nie chce mi sie klikac na klawiaturze i zawsze oddzwaniam chyba jeszcze nigdy smsa nie wysłalem, wogóle te smsy to gówno jest

Mnie też to denerwuje. Nie zawsze mogę odebrać (a raczej rzadko kiedy mogę), a sms-a przeczytam w wolnej chwili. Podobnie denerwuje mnie, kiedy pisze maila, a w odpowiedzi na to ktoś mi dzwoni...