Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kill bill

czemu polki to takie brudne niedomyte zaniedbane świnie?

Polecane posty

Gość kill bill

http://www.tvn24.pl/-1,1656652,0,1,polki-sa-niedomyte,wiadomosc.html co? dziewczyny czemu sie nie myjecie? HAHAHAHAH

Gość kill bill
8 procent w ogóle nie używa dezodorantu, prawie jedna trzecia nie widzi potrzeby depilacji, a jedna na siedem Polek myje włosy raz w tygodniu lub rzadziej wynika z sondażu TNS OBOP dla marki Rexona. Niezbyt pochlebne dla Polek rezultaty badania przedstawił „Newsweek. Wynika z niego, że o ile z myciem rąk mieszkanki kraju nad Wisłą nie mają problemów (99 procent robi to kilka razy dziennie, choć 1 procent 3-5 razy w tygodniu), to pozostała higiena pozostawia wiele do życzenia. Przykładowo aż 14 procent Polek myje włosy raz w tygodniu lub rzadziej, a raz dziennie tylko 24 procent. Zdaniem dermatologów to zdecydowanie za rzadko: zbyt oszczędne stosowanie szamponu może prowadzić do powstawania krost bakteryjnych i łojotoków, a w konsekwencji do wypadania włosów. Jeszcze gorzej jest z prysznicem całego ciała: aż 17 procent Polek nie bierze go codziennie, z czego 3 procent raz w tygodniu lub rzadziej, a 2 procent wcale! Co czwarta respondentka twierdzi też, że w ogóle nie używa specjalnych preparatów do higieny intymnej. To z kolei grozi grzybicą pochwy i łatwiejszym zarażaniem się brodawczakami czy chorobami przenoszonymi drogą płciową. Jedna piąta Polek nie używa dezodorantu codziennie Nie najlepiej jest też z używaniem dezodorantów. O ile 80 procent Polek używa go przynajmniej raz dziennie, to aż 8 procent nie stosuje go wcale, a 4 procent raz w tygodniu. Zęby tylko raz dziennie myje 7 procent, a 1 na sto Polek pasty i szczoteczki nie stosuje w ogóle. Wreszcie depilacja: co prawda prawie jedna trzecia (29 procent) deklaruje, że depiluje się przynajmniej 2 razy w tygodniu, ale żadnej formy depilacji nie stosuje nawet więcej (31 proc.) badanych.

Gość wlasnie jem parowki berlinki
ale to jest trochę głupie badanie. a jeśli ktoś np używa etiaxilu? jego się używa ze 2 razy w tygodniu - i już zaniża średnią, mimo, że dba o higienę. a jeśli ktoś naprawdę nie musi myć włosów co dzień? zaniża średnią, a dba o siebie (mam przykład koleżanki, która myje 2-3 razy w tygodniu a jej włosy często wyglądają świeżej niż moje, mimo, że myję co dzień :/

już niech nie pieprzą bzdur, bo za częste szorowanie się też nie jest z korzyścią dla flory na skórze :O

Gość nie kill bill
co to za bzdury, czyje to badania? Zbyt czeste mycie wlosow moze doprowadzic do bardzo szybkiego przetluszania skory glowy i w rezultacie lojotoku. To zalezy od indywidualnych potrzeb kazdego czlowieka. Nalezy myc sie codziennie, ale codzienne mycie wlosow nie jest dobrym rozwizaniem. Szczegolnie jesli ktos ma suche wlosy.

Gość typowa polska dziewczyna
śmierdzę gównem i sie tego nie wstydzę :classic_cool:

ameryka południowa, jeśli ma się chorobę skóry taką jak np. atopia, to używanie nadmiaru detergentów tylko pogarsza stan. zresztą nie tylko w atopii. co nie znaczy, że od razu się śmierdzi :O badanie jest niepełne, nie uwzględnia pewnych czynników, stąd nie jest wiarygodne

jestem grubą spoconą lochą, nie chce mi sie myć bo po co? ale zwinnie próbuje sie wytłumaczyć nie?

Po pierwsze zgadzam się, że codzienne mycie głowy nie jest dobre. To zależy od potrzeb człowieka. Poza tym dla mnie takie ankiety są mało wiarygodne. Wystarczy, że uzupełniło ją więcej "brudasów" i już wynik jest inny. A co do higieny mężczyzn- myślę, że wyniki byłyby o wiele gorsze. Mimo wszystko to kobiety bardziej dbają o higienę. Jedno jest pewne- należy codziennie dwa razy dziennie myć zęby, a na wieczór brać prysznic.

ja pierdolę, podszywie, gdybyś ty jeszcze umiał czytać ze zrozumieniem :O ale widzę tego ci brak 🖐️

ser aż mi sie wysypuje z pochwy :classic_cool: