Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

gluten u 8 miesięczniaka

Polecane posty

Moje dziecko kończy wkrótce 8 miesięcy, nie stosowałam zalecanej ekspozycji na gluten. Kiedy gluten powinien pojawić się w jego diecie?

Gość niby jak skonczy 6 m-cy, tak
jest napisane w poradnikach...ja zaczelam wprowadzac tak corce i zaczely sie u niej problemy z zatwardzeniem, ze az plakala, nie podaje juz zatem kaszy manny (gluten), a ma 7,5 miesiaca...sadze, ze Ty mozesz juz biszkopcika dac, a pieczywo po 9 miesiacu

czyli teraz juz nie muszę zaczynac tak jak powinnam to robic w 6 miesiącu czyli zaczynac od łyzeczki manny do zupki itp ,poprostu dac biszkopta i obserwowac ?? a kiedy moge dac jakies kaszki pszenne bo po ryżowych ma zatwardzenia

Gość niby jak skonczy 6 m-cy, tak
jasne, ze nie musisz dawac tej kaszy manny, tylko u nas sa takie wynalazki, mam sporo kolezanek za granica i mowily, ze tylko w Polsce jakies gluteny, poradnikowe karmienie, chuchanie, dmuchanie, przegrzewanie, witaminki, histeria mam:o daj maluszkowi biszkopcika po trochu i zobaczysz reakcje, co do kaszek nie mam pojecia, bo moje dziecko jest dopiero na etapie mleczno-ryzowych i piersi, ale kaszek jesc nie chce, tylko moje mleko, obiadek i deserek, nic poza tym, zadnych soczkow,herbatek nie chce, wiec nie wmuszam na sile, zeby bylo tak jak w ksiazkach radzą:)

Gość noooonoo no no
a co nie dawałyście wcześniej obiadków ze słoiczka?? Bo tam przeciez też jest gluten:)

Gość nie ma w sloiczkach glutenu
nawet jest to jak byk napisane: PRODUKT BEZGLUTENOWY. jedynie z jednym glutenowym sie spotkalam, bo byl chyba kurczak,warzywa i kaszka pszenna- czyli gluten...reszta nie ma...to samo kaszki mleczno-ryżowe i napoje

Gość roznie bywa
Podałam od 6 m-ca po 1 łyżeczce kaszki mannej do zupy, teraz ma 11 m-cy i je wszystko z glutenem (ze schematu) bez problemu.

ja podaję "kaszke mleczną mannę" z nestele, na której jest napisane, że zawira gluten. Nie wiem czy to wystarczy czy mam jeszcze coś wprowadzać, np. biszkopty lub zwykłą kaszę mannę mała ma 7 miesiecy

Gość oj klaudka klaudka
klaudka - wystarczy...po 8 m-cu biszkopcik do rączki, po 9tym już pieczywo:)

a tak przy okazji - ja daje po lyżeczce do zupki co dwa dni włąsnie tę kaszkę mleczną z glutenem, a mąż nie wiedział i kiedyś rano władował małej całą butlę tej kaszki i też jej nic nie było :)

Gość roznie bywa
To taka sama kaszka manna tylkoz mlekiem mod.Moje dziecko jest uczulone na mleko,wiec dlatego dodawałam zwykłej kaszki do zupki, ale kazda może być.

ja juz ie wiem co robic z tym glutenem ,Mały jutro skończy 8 miesięcy i jeszcze nigdy nie jadł glutenu .Pediatra nasza uwaza ze gluten dopiero jak dziecko skończy 9 miesięcy dac skórkę od chleba czy dac spróbowac naszej zupki z makaronem ze tak było dawniej i było dobrze ,tylko ze Synus jest strasznym niejadkiem nie lubi zbyt nowości i byłby problem .Nie wiem tylko jak go wprowadzac zależy mi zeby zaczął jesc kaszki pszenne ,Ja generalnie nigdy nie wprowadzałm nowości jak w schematach nie dawałm po łyżeczce nowosci przez kilka dni ,tylko jak widziałam ze Małemu smakuje to jadł nawet cały słoik i nigdy mu nic nie było ,więc moze gluten potraktowac tak samo???