Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estellafreaky

praca lic.- hotelarstwo

Polecane posty

Gość estellafreaky

Piszę pracę o 4 hotelach pewnej sieci. Napisałam już 2 rozdziały, teraz chcę zabrać się za rozdział właściwy, poświęcony tym hotelom. Nie wiem tylko, jak dokładnie mam je opisać? Gdybym pisała monografię jednego obiektu, to wiadomo, szczegółowy opis. Ale mam 4 hotele, a praca ma mieć ok. 50 stron, 20 napisane, czyli zostaje po ok. 8 stron/ hotel. W tym zdjęcia, czyli pewnie 6- 7 stron zostaje. Czy to wystarczy? Może któraś z Was pisała podobną pracę i może mi podpowiedzieć? Promotor zbywa mnie stwierdzeniem, że nieważna jest ilość, tylko jakość, ciekawe jaką miałby minę jakbym oddała 25 stron.

Gość 576890
hmm...może opisz te hotele na zasadzie porównania?...żadnego bardziej szczegółowo, bo może wyjść sieczka...

Gość 576890
acha...wybierz sobie kilka zagadnień, którymi chcesz się zająć, jakieś główne problemy i potem zajmij się hotelami pod tym kątem...

Gość estellafreaky
Chciałam opisać je wg punktów: 1. usługi noclegowe (liczba i rodzaj pokoi, wyposażenie) 2. gastronomiczne (tutaj jest mało do napisania) 3. dodatkowe (czyli organizacja konferencji, wesela, sauna, fitness) 4. kilka zdan o cenach, sposobie reklamy, sławni goście. Nie wiem jak to napisać, żeby nie wyglądało jak folder reklamowy. Nie wiem na co mogę sobie pozwolić, a co ominąć.

Gość 576890
hmmm...skoro studiujesz hotelarstwo, to znaczy, ze możesz sobie pozwolić na coś w rodzaju foldera reklamowego ....tylko powinnaś podać rzetelne informacje i porównać te hotele ze sobą i ocenić funkcjonalność , atrakcyjność tych hoteli, a nawet byłoby wskazane, abyś wysnuła własne wnioski albo pomysły na uatrakcyjnienie tych miejsc ....w każdym bądź razie powinnaś mieć własne zdanie...czy się podoba stan zastany hoteli i dlaczego...folder reklamowy tak, ale nie może on stanowić głównego celu pracy, którym jest Twoje rzetelne podejście do tematyki hotelarstwa i znajomoć zagadnień i praw, którymi ta branża się zajmuje...tak mi sie wydaje

Gość estellafreaky
Byłam w 2 hotelach, do 2 kolejnych zamierzam iść. Główną zaletą tych hoteli jest wystrój, to są hotele w zabytkach i na tym się skupiłam- na tym, jak wyglądają w środku. Mam nadzieję, że dobrze podeszłam do tematu, bo jak nie to się załamię chyba. Im dłużej czytam to, co napisałam, tym bardziej jestem przekonana o tym, że będę musiała pisać od nowa. Widzę, że jesteś w temacie- pisałeś/as podobna prace? Powiedz mi jeszcze, jaka jest "bezpieczna" liczba zdjęć w pracy? Nie chciałabym zostać posądzona o to, że upycham zdjęcia, żeby praca wyglądała na bardziej obszerną. Jak już pisałam to są hotele, których jedną z głównych zalet są zabytkowe wnętrza, luksusowy wystrój i wydaje mi się, że zdjęcia są na miejscu, ale ile?

Gość 576890
sądzę, że dobrze podeszłaś do tematu - zabytkowe hotele, ich wystrój, czyli sa atrakcyjnie turystycznie, maja wielu gości i dobrze prosperują...bardzo ciekawa rzeczą byłoby zamieszczenia w pracy zamysłów właścicieli tych hoteli, co chcieli osiągnąć i jak zdobyć turystów...praca wygląda na bardzo ciekawą :-) co do zdjęć...nie mówię, że powinno być ich 150, ale kilka na pewno i to na każdy hotel...może po 2-3 zdjęcia...to nie będzie wyglądało źle, a nawet jest wskazane ...praca będzie ciekawsza i bogatsza...i będzie mówiła wiele o twoim podejściu do niej :-)...może też mogłabyś opisać sposoby renowacji tych miejsc i główne zastosowanie...moze maja tez pełnić funkcje poznawczą, a nie tylko być baza noclegową? w jaki sposób te hotele się reklamują?...hmmm...nie studiowałam hotelarstwa, ale parę prac juz napisałam...w ostatnim rozdziale podsumować swoje spostzreżnia, czy pochwalasz takie podejście czy masz inne pomysły, a może znajdź jeszcze jakies inne miejsce, które można by przystosować do tego typu przedsięwzięć i jak to zrobić i możesz się oprzeć na tych 4 wybranych hotelach i proponowanych rozwiązaniach :-)

Gość estellafreaky
Aż sobie skopiuję Twoją odpowiedź, dzięki wielkie :-):-)

Gość 576890
:-) no to się cieszę, że chociaż trochę pomogłam...lepiej mieć więcej pomysłów na dane zagadnienie i móc w czym wybierać :-) życzę powodzenia w takim razie :-)