Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ar2023

czy moge sie starac o cos

Polecane posty

Witam mam 20lat własnie skonczylam szkołe nigdy wczesniej niepracowalam,pracuje tylko mój chlopak,spodziewamy sie dzidzi niemamy slubu,czy mozemy sie sytarac o rodzinne lub jakias pomoc ze strony panstwa prosze o odpowiedz dziekuje

Gość fisuuuuus
A co ty na państwie chcesz żerować? mamy Cię utrzymywać z naszych podatków??? Weź się do roboty!

Gość fisuuuuus
Trzeba pomyśleć,czy ma się za co dziecko wychować,a nie najpierw dzidzia,a później dopiero myślenie,czy będzie za co utrzymać. I żabrać od państwa!! Puk puk w główkę!

Gość ja ci powiem tak
mozesz starac sie o rodzinne .

nie o to mi chodzilo,chodzi mi o to ze nie moge podjac pracy a pensja mojego chlopaka nam niestarcza czy my jak nie mamy slubu tzw w konkubinacie jestesmy i on ze mna bedzie wychowywal dzidzie czy cos sie nam nalezy

Gość ja ci powiem tak
fisuuuuus idz sie lecz

moge starac sie o rodzinne nawet gdy niemamy slubu

nieche zerowac dlatego pytam to niepowod zeby mnie obrazac ze zeruje na kims tak

Gość no rodzinne
ci sie nalezy, ale z tego co wiem to tylko jakies 70 zl co miesiac

Gość ja ci powiem tak
naawet gdy nie macie slubu mozesz starac sie o rodzinne czyli okolo 60 zł na msc

widze ze nieuzyskam od was konkretnej odpowiedzi ale dziekuje

Gość no rodzinne
rodzinne jest na dziecko, slub nie jest wazny. jezeli masz trudna sytuacje materialna to do opieki idz czasem pomagaja

Gość no rodzinne
jak mieszkacie na gminnym mieszkaniu to jest tez dotacja do czynszu

Gość ja ci powiem tak
nic wam sie nie nalezy zwiazku z wynajmowanym mieszkaniem

Gość fisuuuuus
Idź do MOPSu, tylko uważaj,żeby Ci dzieciaka nie odebrali, bo oni to potrafią. Możesz dostać zapomogę jako matka samotnie wychowująca dziecko! Ale puk puk w główkę się przyda :)

ja wszystko rozumiem tylko ze dziecko ma dwoje rodzicow i chlopak bedziew mi pomagal w wychowaniu wiec nienaleze do samotnych matek tyle ze z chlopakiem nie mamy slubu

Gość fisuuuuus
No ale póki nie macie ślubu,to jesteś samotną matką. Czasami niektórzy tak wykorzystują państwo.Ślub przekładają,jak wystarczająco dużo wyciągną od państwa!Tak to kobieta uchodzi za samotnie wychowującą dziecko,ojciec może uznać dziecko jako swoje,oczywiście.Ale wyciągaj od chamów ile się da!

to tak naprawde niemam po co isc do mopsu niechcem zeby odebrali nam dziecko a jeszcze popytam w urzedach

Gość fisuuuuus
No a jak nie dostaniecie pomocy to będziecie mieli za co się utrzymać?

alez ojciec dziecka uzna te dziecko i wychowa razem ze mna to tez jako samotna matka bede

no wtedy pojdziemy do rodzicow o pomoc jesli nam zadna zapomoga sie niebedzie nalezec

Gość fisuuuuus
Póki nie macie ślubu, to jesteś samotna matką. Nikt nie będzie wnikał, czy ojciec dziecka pomaga Ci w wychowaniu dzidzi. W ogóle gratuluję ciąży :) jak to się robi,że się zachodzi w ciążę???

Gość fisuuuuus
A myśleliście prędzej o tym? Twój chłopak też ma 20lat? Toć Wy dzieci jeszcze jesteście. Ani mieszkania,ani kasy. Tylko żebractwo zostało, jak nie od rodziców to od państwa!

wcale nie zebractwo a po za tym to jest planowana ciaza a czy to takie wazne ile kto mas lat nie moj chlopak jest starszy

Gość fisuuuuus
No to planowaliście ciążę w tak trudnej sytuacji materialnej??? Dziwię się trochę. Chyba wyznajecie zasadę,że jak Bóg dał dziecko to i da na dziecko!

Gość Realistka90
No tak najlepiej zrobić sobie DZIDZIE, a potem wyciągnąć pieniądze od rodziców. Ambitna jesteś widzę. Chyba faktycznie puk puk w główkę by Ci się przydało. Po pierwsze postaraj się o zapomogę, nie masz ślubu ? Więc jesteś samotną matką, a po drugie co z tego, że nigdy nie pracowałaś ? Rusz tyłek i zarób na Siebie, a nie oczekuj od innych pomocy. Wiele kobiet przy nadziei pracuje.

należy się i za urodzenie dziecka i rodzinne co miesiąc, popytaj w urzędach lub na stronie prawnej, tutaj na forum to głupców nie brakuje, którzy potrafią tylko wyzywać. Nie bój się iść do MOPS-u dzieciaczka nie odbiorą, póki co mimo, że ojciec dziecko uzna i w dokumentach będzie figurować jego nazwisko to posiadać będziesz status samotnej matki, więc jak najbardziej możesz się starac o pomoc finansową. Dużo kobiet tak robi mimo, że pod jednym dachem mieszkają z ojcem (lub nie) dziecka, który nieźle zarabia.

a po za tym co ja1 bede miec dzidzie duzo jest osob jest takich co nieplanowali i maja po 15lat i jest dobrze a po zatym ja tylko prosilam o odpowiedz a nie piosalam na forum po to zeby ktos mnie obrazal