Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za groszę nie robię

Teraz już wiem dlaczego jest takie bezrobocie ...

Polecane posty

Gość za groszę nie robię

byłam dzisiaj na rozmowie na stanowisko spedytora i zaproponowali mi 1317zł brutto + prowizja od sprzedanego frachtu. oni chyba ocipieli :o nie dziwię się ,że ludzie nie chcą za takie grosze pracować :o oczywiście wymagania mieli dwa płynne języki , znajomość rynku itp :o

Gość serenika
dla mnie 1300 to byłby majątek

a ja dzis jako wegetarianka z racji ideowych bylam w spr w miesnym, na sprzedawczynie. to jest desperacja, wiadomo, ze tam zarobie fgora 1200 plus premie, a moze zaraz sie zleca ci na etacie i zaczna pierdolic, ze praca jest tylko nikt nie chce pracowac

serenika - to około 980 zł na rękę... uwierz, ze jak dostajesz taka wypłatę to nie wiesz co z tymi pieniędzmi zrobić............

Gość ogranij się!
a jaka to duża czy mała firma transportowa?? bo wiesz jesli duża to sporo tych frachtów by się nazbierało więc nie wiem czy to takie marne grosze..

widzisz bo pracodawcy popadli w jakąś paranoję i szukają pracownika który: - będzie robił za minimalną - zna 2 języki - ma prawo jazy i własny samochód - ma ok 22-25 alt - ma minimum 2-3 letnie doświadczenie (ciekawe kiedy miał je zdobyć?) - nie planuje zakładać rodziny przez najbliższe 10 lat - i może pracować po 12h dziennie...

Gość za groszę nie robię
mała firma transportowa , mają 30 samochodów zestawy na 33 ep , ale co się do tego uzbiera to nie wiem. Głównie spedycja międzynarodowa, ładunki z niemiec ,austrii . Jak usłyszałam ,że koordynatorem spedycji będzie córka szefa to już całkiem ręce opadły do tego dochodzi dojazd 30 km , niby w gop to nie taki duży problem, ale jednak 1,5 h w autobusie. serenika-> to jest najnizsza krajowa tysiak na rękę

Gość za groszę nie robię
hehe i jeszcze chcieli lojalkę na dwa lata :o

Gość też jestem ciekawa :)
a powiedzcie mi jak to jest. Czy jeśli idę do pracy, nie mam doświadczenia to oni mnie jakoś przeszkolą?

Gość za groszę nie robię
zalezy od firmy , zazwyczaj jest trzymiesięczny okres wdrożenia , kiedy cię szkolą ;) tak jest w duzych firmach z branży logistycznej. nawet jak masz doświadczenie to potrzeba czasu ,żeby przyswoić sobie ich systemy informatyczne ( każdy ma swój szyty na miarę ) , organizację pracy itp

Gość też jestem ciekawa :)
czyli nie mam się co martwić, że doświadczenia nie mam skoro i tak mnie przeszkolą ;) dzięki :)

Pracy jest od groma, ale pracodawcy ocipieli. Ja szukam mniej wiecej od lipca zeszlego roku, z tym, ze malo efektywnie, bo prawie wylacznie przez Internet (pracuje, ale chce zmienic). I to nie tak, ze nie mialam propozycji, bo mialam z 30 czy 40, ale nie do przyjecia: - za 1 000 - max 1 300 netto - na caly etat, ale w papierach na cwierc - na czarno i rozne inne kwiatki. Pracodawcy ciesza sie bardzo, ze odzywa sie ktos z doswiadczeniem, ple, ple, ple - a pozniej tego doswiadczenia nie chca docenic :o A kolezanka ma jeszcze zabawniejsza sytuacje - tez moj zawod, wystawy zagraniczne, ogromna wiedza i umiejetnosci, ale malo doswiaczenia na papierze (bo wiedze teoretyczna i praktyczna ma). Jest swietna w tym co robi. Z nia nawet nie chca rozmawiac...

Gość dama kaffeteri
phi! Nieroby do roboty!

O, zapomnialam, dostalam jeszcze 3 propozycje pracy - jedna 40 km od domu, druga 50, 3 - 100. W tej ostatniej pracodawca zaproponowal pokrycie przejazdow PKP. Powiedzialam mu, ze biore, jesli mi wynajmnie kawalerke - juz sie nie odezwal...

Pracy jest od groma, ale pracodawcy ocipieli. Ja szukam mniej wiecej od lipca zeszlego roku, z tym, ze malo efektywnie, bo prawie wylacznie przez Internet (pracuje, ale chce zmienic). I to nie tak, ze nie mialam propozycji, bo mialam z 30, ale nie do przyjecia: - za 1 000 - max 1 300 netto - na caly etat, ale w papierach na cwierc - na czarno i inne kwiatki. Pracodawcy ciesza sie bardzo, ze odzywa sie ktos z doswiadczeniem, ple, ple, ple - a pozniej tego doswiadczenia nie chca docenic :o A kolezanka ma jeszcze zabawniejsza sytuacje - tez moj zawod, wystawy zagraniczne, ogromna wiedza i umiejetnosci, ale malo doswiaczenia na papierze (bo wiedze teoretyczna i praktyczna ma). Jest swietna w tym co robi. Z nia nawet nie chca rozmawiac...

Gość matacz
pracodawca tak daje bo panstwo na to pozwala , a dla mnie jak nie potrafisz dac zarobic a przy tym utrzymac firmy to powinien taki ktoś zamknac firme - proste .Bo jest tak , ze koncerny zarabiają miliardy , a pracownicy grosze . wezmy koncerny BP , Schel, orlen , itd. ile wynosi ich dochód roczny , a ile zarabiają pracownicy stacji benzyznowych .

Gość matacz
wezmy górnictwo !! myslicie ze górnik ile zarabia ? taki co pracuje w przodku , albo bezposrednio przy wydobyciu ma zapewne ponad 3 tys na czysto , ale reszta jak dogania na czysto 2 tys zł to jest dobrze no ...w oddzialach przygotowawczych cos wiecej ponad 2 tys . A ludzie w firmach ? tych co pracują dla kopalni pod ziemia ? tam zarabia taki pracownik jeszcze mniej . ile zarabia Dyrektor kopalni ?? ha ha ha tego nikt z nas nie wie , ale jest tego wszystkiego ponad 20 tys zł i to grubo / A pzreciez nie jest na kontrakcie menadrzerskim a kopalnie nie są prywatne by taki stan zreczy sie utrzymywac mógł .

Gość praca za grosze
Ja też dzisiaj byłam na spotkaniu - również magiczne 1317... oczywiście 2 języki obce haha

Gość palacz malboro
wstyd isc robić do Biedrony, wstyd hańba kompromitacja wiocha obciach :P

Gość palacz malboro
wstyd isc robić do tesco wogóle do marketów idą sami nieudacznicy życiowi......

Gość praca za grosze
wróciłam do domu wk**wiona, ale jak przeczytałam Twojego posta , to jakoś mi jeszcze gorzej, bo myślałam, że tylko ja trafiłam na jakąś dziwną firmę a tutaj nie Firma "z tradycjami", działająca ponad 80 lat

Gość palacz malboro
konczycie studia a pchacie się do marketów na kase hahah :)

Gość palacz malboro
studia takie jak psychologia filozofia i inne duperele nic wam nie dadzą! Idzcie na politechnike po tym jest praca