Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za groszę nie robię

Teraz już wiem dlaczego jest takie bezrobocie ...

Polecane posty

Gość palacz malboro
jak się kończy pedagogikie albo filozofie i to masowo to się nie dziwcie że roboty nie ma pełno jest chodzacych filozofów, nauczycieli polskiego

Gość no ale my tu piszemy
ze praca jest !!! Tylko za najnizsza krajowa i to nas najbardziej oburza ;/

Tym razem to znowu ja - to Ci nic nie powie, bo nie wiesz, jakie mamy doswiadczenie :D palacz malboro - kierunki humanistyczne bardzo rozwijaja, nie czepiaj sie :D nie kazdy pracuje w zawodzie ze studiow, przeciez filozof czy pedagog moze sie zajmowac np. strategiami. Osobiscie znam osoby po tych kierunkach ktore nie narzekaja na zarobki :D

Gość sprzątaczki
zarabiają 1500-1800

Energiczna Trzydziestolatka owszem powie. ale fakt, zapomniaem napisać o doświadczeniu:P ale wyszedłem z założenia że według licznych ankiet średnia wkieku na kafe to 20-25 lat więc dopiero po studiach. no więć?

Gość lewicowamotka
mój mąż ma podstawowe i zarabia 1300-1600 na rękę

Gość też jestem ciekawa :)
a właśnie takie niskie zarobki to norma? Kurcze bo jak ja mam szukać pracy za takie pieniądze t przyszłość nie wyglada kolorowo :O

Gość palacz malboro
ja mam własną firme :) u mnie po tych waszych studiach humanistycznych możecie buty czyścić robotnikom

Gość palacz malboro
haha :) polska rzeczywistość, kobiety idzcie do knajp robic za kelnerki

Gość lewicowamotka
pracodawca wie,że po studiach nic się nie potrafi

Gość palacz malboro
moge wam dać 10 zł napiwku dam więcej jak zatańczycie .... :P

Mam kilkuletnie doswiadczenie, aktualnie wykonuje projekty za kilka tysiakow dziennie (czasem duzo wiecej, ale usiluje to jakos sensownie policzyc, bo dalszy etap i koncowy efekt uzalezniony jest od kilku osob). I jestem tak zdesperowana nadgodzinami i dojazdami, ze jesli mi ktos zaoferuje 2 500 - 3 000 netto, z miejsca biore :D ale tylko w zawodzie, bez nadgodzin i blisko domu. Zapewniam Cie, ze to nie jest jakas oszalamiajaca kwota w tym wypadku.

Gość uuuuuuuuup
wiecie co jest najgorsze, że w urzędach i za biurkami siedzą baby, które z wyższym wykształceniem mają nie za wiele wspólnego i tylko kawkę popijają bo po znajomości się dostały, a młodzi ludzie po studiach muszą chodzić i pytać o pracę a i tak wielką łaskę wszyscy robią, że zwrócą uwagę na CV

Gość palacz malboro
zawsze można isc do domu publicznego za pracą :P :)

Gość uuuuuuuuup
a gdzie pracujesz i jakie to są projekty?

Gość mistic
i co z tego ze studia mają a na robocie sie g... znają

Gość uuuuuuuuup
za taką kasę to ja też bym mogła robić projekty :D

A umiesz? Bo jak nam czasem ktos przysle "gotowca" to zazwyczaj trzeba sie bardziej narobic niz przy zlozeniu tego od nowa. Dochodze do wniosku, ze 99% grafikow nie ma pojecia o przygotowaniu do druku. A na pewno nie ma ich 99% moich klientow... :o

Gość palacz malboro
robta jest tylko pracować się nie chce! Lenie jedne tylko praca fizyczna jest godna szacunku

Gość kei
bosz jakie malkontenctwo.załóżcie firmy i płaćcie dużo pracownikom. pracodawca to taki sam człowiek jak Wy, też musi opłacić to i owo.

Gość uuuuuuuuup
Nie wiem czy umiem, bo nigdy nie próbowałam :P

Gość jaaaaaaaaaaaaaa.aaaaaaaaaaaaaa
mam 26 lat, średnie wykształcenie (studiuje zaocznie), jestem pracownikiem fizycznym, zwykłym robolem a zarabiam 1700 zl netto, plus za nadgodziny. I powiem wam, ciezko sie w stolicy utrzymac za tą kase ... :(

Gość kei po czesci masz racje ale
Moj brat gdy zakladal firme skapil na wszystko, na moja pensje tez. Bylam bardzo wyrozumiala bo widzialam ile mial wydatkow ;/ Te wszystkie zusy i skarbowki ciagna od przedsiebiorcow ile sie da ;/ Jednak po roku firma sie rozkrecila, brat juz wiedzial jak radzic sobie z tymi urzedami :) i teraz z najnizszej krajowej zarabiam znacznie wiecej. Baaa zatrudnil nawet nowych pracownikow i zarabiaja znacznie wiecej niz najnizsza krajowa. Dlatego nie zgodze sie z toba do konca ... na poczatku OK przedsiebiorcy maja przesrane, ale pozniej w miare rozwoju firmy powinni podwyzszac zarobki. NIESTETY U NAS WIEKSZOSC NAUCZYLA SIE, ZE ZAWZE TRZEBA PLACIC NAJMNIEJ BO LUDZIE I TAK BEDA ROBIC ZA PSIE PIENIADZE ;/

Gość uuuuuuuuup
a jaką firmę założył Twój brat?

można by podnieść pensje minimalną ...dla pracowników firm osiągających jakieś konkretne dochody... a z resztą nie wiem. najlepsze wyjście to dużo miejsc pracy..wtedy pracodawcy będą się o pracownika starać!!!