Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

uleczka90

obrączki

Polecane posty

hej :) ile wczesniej obrączki kupowac/zamawiac? dziwi mnie ze niektorzy maja juz teraz biorąc slub za ponad rok. ja biorę ślub w maju 2011 i myslę ze obrączki spokojnie mogę zamawiac w grudniu , styczniu ??

Gość ja zamawiałam niecały miesiąc
przed ślubem.

Trochę ponad miesiąc przed zamawialiśmy. Były gotowe po 2 tygodniach.

oj to fajnie :):) wlasnie mysle ze to troche glupie zeby obraczki miec rok wczesniej :) juz predzej moge zrozumiec zaproszenia :P

obrączki lepiej zamówić wcześniej, my zamawialiśmy na pół roku przed weselem. i bardzo dobrze zrobiliśmy, bo były pewne opóźnienia i wykonanie naszych obrączek trwało prawie 2 miesiące! poza tym, po co sobie zostawiać to na ostatnią chwilę? natomiast kupowanie zaproszeń na rok przed ślubem jest okej tylko i wyłącznie jeśli kupujesz takie do ręcznego wypisania. w innym wypadku ciężko przewidzieć czy lista gości nie ulegnie zmianie ;)

Gość w czym problem ??
ja biorę ślub za ponad rok , a obraczki zamowilismy tydzien temu - narzeczony dostal premie, i uznalismy, ze pieniazki by sie rozlecialy a tak, kupimy obraczki, zeby miec to z glowy, i nie musimy sie martwic, ze kasy nam zabraknie na inne rzeczy

nio a ja sie kusilam na zakupienie juz zaproszen bo mi sie strasznie podobaly.... i dobrze ze nie kupilam bo mi sie zmienil i termin i miejsce :P

no ja bym sie poprostu bala rok wczesniej... hmmm sama nie moge sie zdecydowac na to czy proste czy zaokrąglone... a moze palec mi "przytyje" :P ?

jak obrączki zamawiasz u jakiegoś jubilera i mają być robione ekstra na wasze potrzeby to warto zamówić wcześniej. ja nie miałam takiego problemu bo wybrałam klasyczne 5mm więc czekałam na nie kilka dni bo musiał nam dorobić odpowiednie rozmiary.więc ja swoich nie wybierałam bo od początku wiedziałam jakie chcę mieć. obrączki kupiłam już w marcu a ślub miałam w sierpniu. może trochę za wcześnie ale pasują i dobrze się noszą :)

Gość niektórzy zamawiaja wczesniej
bo np ceny złota ida w góre. Ja zamawiałam 3 miesiace przed slubem

Gość pieknie pieknie Eric
zalezy, jesli zamawiasz w dobrym zakladzie to czekasz pare miesiecy. moja kolezanka tak sie naciela, pojechala do polski tylko na wesele, liczyla ze w miesiac zalatwi obraczki ktore wymarzyla a tu lipa - i musieli kupic takie jakie byly dostepne napredce. lepiej kupic wczesniej i miec z glowy

Gość nasze byly robione na zamowien
nie tj. maz dostal od babci na 18stke komplet zlotych obraczek (cienkie i w kolorze ruskiego pomaranczowego zlota) no ale byly. dlatego postanowilismy je przetopic i doplacic do ewentualnego zlota. wyszly nas ponad polowe taniej niz gdybysmy je kupili od jubilera ale czekalismy 1,5 miesiaca

Normalny złotnik nie potrzebuje tyle czasu. Max 2-3 tygodnie. Od razu z dnia na dzień jeszcze poprawiła moją bo była ciut za duża.

ślub bierzemy w sierpniu,obrączki zamówiliśmy pod koniec marca,dziś dowiedziałam się że są gotowe do odbioru. Trochę udało nam się na nich zaoszczędzić bo raz że złoto niedawno poszło ostro w górę,dwa że się jubiler machnął i wpisał nam że są za 1030 zł jak się poźniej okazało są po 1300(ale musi nam sprzedać po obiecanej cenie :D ) to oddałam jeszcze złoty łańcuszek o wyższej próbie i w rezultacie obrączki mamy za 790zł :D o takie http://www.voila.pl/188/j562z/?1 jak macie możliwość to kupcie wcześniej ale nie rok naprzód,najlepiej kupić po wakacjach

aaa to ci sie udalo z tymi obraczkami ..... faktycznie ceny zlota caly czas do gory ida.... ;/;/;/

my też oddaliśmy własne złoto jako złom. jakieś stare kolczyki, zerwane łańcuszki. za obrączki zapłaciliśmy 300zł :D

nie ma co panikować obrączki nie kosztują fortuny więc różnice cenowe kruszcu aż tak na cenę nie wpływają.

My bierzemy ślub w sierpniu, a obrączki kupimy na początku lipca. Moja koleżanka kupiła obrączki na 1.5 roku przed ślubem, bo była bardzo duża promocja- zaoszczędzili prawie 1000 zł i do dzisiaj nie żałują. Obrączki bezpiecznie leżały w szafie.

my mamy slub w maju 2011, a obraczki chcemy zamowic w listopadzie jak bedziemy w Polsce, bo potem nie bedzie kiedy:) W listopadzie chcemy tez kupic sobie ubrania i buty, wiec duzo kosztow nam juz odpadnie, a ja bede spokojna, ze kiecka w domu wisi a obraczki w szufladzie;)

Gość kosiana_88
my mamy ślub w lipcu za rok i obraczki juz zamowione, jadnakże bierzemy cywilny w tym roku w lipcu i musielismy już kupic, ale chyba nawet lepiej bo cena złota idzie strasznie do góry i nie wiadomo co by było za rok a za swoje mamy zaplacic około 1700.

no mnie to by chyba kusilo zeby sobie poprzymierzac:P ponosci hihihihihhii

uleczka90- nie nosi się przed ślubem bo to przynosi pecha;-)

no ja wiem !! ale ja chyba bym sie skusila zeby chociaz poprzymierzac:P:P wiec wole nie kupowac duzo wczesniej... :)