Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiciaaaa

jest mozliwosc dostania sie do kompa i sledzenia jego ruchow

Polecane posty

Gość asiciaaaa

w necie? tzn ze kolega moze przeslac mi takiego wirusa ze bedzie sledzil teraz i znal moje kroki w necie? hasla ? wszytsko???

Gość bbbbbbbbhhhh
JEST...

Gość asiciaaaa
:O no to pieknie. i jak mam teraz sprawdzic czy wyslal mi tego wirusa? antywir nic nie pokazal :(

Gość ,mfd,mjfd,fdmdfmffd
szczerze - nie ma

Nie musiał Ci nawet wirusa wysyłać, tylko po prostu zhakować kompa. Nie wiem czy jest jakaś możliwość, żeby zwykły laik wykrył taką opcję :)

Gość asiciaaaa
on jest informatykiem, wyslal mi plik z obrazkami i potem nie chcial usunac sie ten folder :( po wylaczeniu komputera folder usunal sie ale teraz sie zastnaawiam czy cos nie wkombinowal mi tam. :( pewnie jak mam zainfekowanego kompa to i tak teraz wie ze tu pisze? ehhh i jak mam sie teraz zorinetowac ?

Gość trudna ta sytuacja
zrób format komputera, reinstalke systemu i wszystkich aplikacji. powinno pomoc.

Gość asiciaaaa
a jak sie robi format? tzn ze od nowa bede musiala wszytsko instalowac? nie umiem tego robic :( co za palant :( nie ma innej metody na sprawdzenie czy mnie sledzi? i na czym polega taki spziegujacy wirus? widzi ze wchodze na kafeterie np? widzi ktore moje posty sa???

Gość wysłal ci keyloga z fotkami
musisz zreinstalowac system ,bo najczęsciej keylog jest w ukrytym pliku ,on ma na emaila wszystko co piszesz ,nawet to co teraz

Gość asiciaaaa
no nie zartuj :O a jest mozliwosc ze mi wykryje chociaz ze go mam? zebym niepotrzebnie nie robila czegos :(

jak jest informatykiem to kiepsko próbuj kasperkim ,nod 32 i superanti spyware,ale moim zdaniem strata czasu.Jak postawisz system od nowa powinien problem zniknąć, poza tym skąd wiesz że ci się włamał?

Gość trudna ta sytuacja
wiele antywirów czy raczej może firewallów czy innych tego typu, nie wykrywa wielu trojanów czy innych takich. niestety, jeśli masz wątpliwości, to reinstalka systemu jest najlepszym rozwiązaniem. znajdź jakiegoś informatyka i już.

Gość chcę na malediwy
jest taka mozliwosc. mi kiedys informatyk cos takiego zrobil i to bardzo latwo. siedzial u siebie w domu a ja widzialam jak mi przestawial na kompie hehe ale on mi akurat naprawial to co potrzebowalam.

Gość hackowanie odbywa sie przez
wirusy... a jakbys miala firewalla to bys sie teraz tym nie przejmowala, a poza tym jak ci zaden antywir wirusa nie wykryl to znaczy ze ci nic nie wyslal wiec nie panikuj.

Do odinstalowania: DAEMON Tools Toolbar, AskBar lub Ask toolbar (jesli są w dodaj/usuń programy) Zastosuj Flash Disinfector, najlepiej z podpiętym pendrive'm. W HiJackThis zaznacz fajki przy podanych wpisach a następnie fix checked: Kod: O3 - Toolbar: DAEMON Tools Toolbar - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll O4 - Startup: csrss.exe Pobierz Avenger W polu input script here wklej taki tekst (bez frazy kod): Kod: Files to delete: C:\Documents and Settings\RYFA\Menu Start\Programy\Autostart\csrss.exe C:\Documents and Settings\RYFA\Menu Start\Programy\Autostart\lsass.exe C:\Documents and Settings\RYFA\Menu Start\Programy\Autostart\oj214.dll C:\Documents and Settings\RYFA\Menu Start\Programy\Autostart\oj214.exe C:\Program Files\Common Files\logonInit.dll C:\Program Files\Ask.com C:\Program Files\Common Files\userInit.dll Registry keys to delete: HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupfolder\C:^Documents and Settings^RYFA^Menu Start^Programy^Autostart^csrss.exe HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupfolder\C:^Documents and Settings^RYFA^Menu Start^Programy^Autostart^lsass.exe HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupfolder\C:^Documents and Settings^RYFA^Menu Start^Programy^Autostart^oj214.dll HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupfolder\C:^Documents and Settings^RYFA^Menu Start^Programy^Autostart^oj214.exe HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupfolder\C:^Documents and Settings^RYFA^Menu Start^Programy^Autostart^Rejestracja FIFA 10.lnk HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\LogonInit Klikasz execute, komputer uruchamia się ponownie. Do notatnika systemowego wklej taki tekst, (bez frazy kod): Kod: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar] {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17}=- [ -HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{fac91b64-d853-11de-a438-0050da8accbf}] Plik zapisz jako/zmień rozszerzenie na wszystkie pliki/zapisz jako fix.reg/dwuklikiem dodajesz do rejestru. Te pliki przeskanuj na virustotal . C:\WINDOWS\system32\serwer.exe C:\WINDOWS\system32\loader.exe

Gość asiciaaaa
zadnego wirusa mi nie wykryl, ale byly to brazki i jeden z obrazkow byl pusty, tzn klikalam w jego nazwe i nic nie pokazywal :O i sie zastanawiam czy to wirus nie byl tzn obrazki mi wyslal w celu oceny bo sam je robil ale jestem w stousnku do niego podejrzliwa i teraz sie boje :(

pusty obrazek na 100% zkeylogiem ,moi znajomi informatycy tak robili a to że nie wykrył ,keylog jest pod systemowe najczesciej podczepiony ,zrób reinatale będziesz miała spokój

Gość trudna ta sytuacja
kurna hahahha, sorry, bo chcesz pomóc, ale ja nie mogę jak się te emoty wciskają gdzie nie trzeba :D

Gość asiciaaaa
kurwa mac. czyli teraz i tak wie ze pisze tu na forum????? matko jedyna :( co za idoita, palant i w ogole. wchodzilam jeszcze na poczte, do baku, czyli wszytsko wie???? co mam zrobic, nic sie nie znam :(:(

Gość asiciaaaa
nawet nie wiem jak zrobic reintalke. zabije go :O:O

no na 100% nie wiesz ,ja tez miałam włamanie ,eks tez informatyk i mimo tego że się znam na tym mi tez nie wykrywało a wiedział wszystko ,musisz zreinstalować system , jak sie nie znasz spytaj gdziekolwiek w szkole w pracy napewno ktos ci pomoże z reinstalą

jaki masz system?

Gość asiciaaaa
XP. o to chodzi z sytseme? wcale sie nie znam na kompuetrach :( to dobry kolega jest ale cholera wie co mu strzelilo do glowy. :O

Gość asiciaaaa
w ogole nie da sie poznac co dzieje sie z netem? nie wiem? jakies dziwne rzeczy nie dzieja sie? chyba sie go zapytam wprost? albo powiem, ze cos mi sie z kompem dzieje czy czasem mnie nie zainfekowal???

no to kolega czy facet:p xp nie jest trudny do reinstali jutro napisze ci jak zrobic bo dzisiaj juz zmeczona jestem

Gość pniim
Jestes bardzo podejrzliwa, masz pewnosc ze wlamal Ci sie do kompa?

Gość przeskanuj sobie kompa
o jesu wgraj sobie na nowo windwsa i po klopocie

Gość asiciaaaa
:( cholera nie wiem. tak mysle. ten jeden obrazek ktory mi wyslal byl pusty i tak zaczelam myslec o tym ze on informatyk, ze to i to i cholera😠wie czy nie skombinowa; a jak skombinowal pewnie to czyta zasraniec , a jeszcze dzis mi sie komputer sam z siebie wylaczyl;. zapytam sie go jutro o co kaman :O