Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluszowymisio

był ślub i wesele a teraz pora na podróż poślubną...

Polecane posty

Gość pluszowymisio

wprawdzie spóźnioną o dobre parę miesięcy, ale co się odwlecze to nie uciecze ;) Wcześniej nie udało się jej zorganizować, teraz zbliża się urlop i chcemy zorganizować jakąś wycieczkę. Musi być z biura podróży i musi być to wycieczka. Ktoś może korzystał z takiej opcji? może ma jakieś sprawdzone oferty? nie możemy zbyt dużo poświęcić na ten cel ( po powrocie startujemy z remontem), ok 1800 na osobę więc myślimy o last minute. No i mój paszport stracił ważność i wątpię bym do tego czasu wyrobiła nowy. Może ktoś coś poradzi? będę wdzięczna. A w temacie jestem zielona,bo nigdy z ofert biura podróży nie korzystaliśmy.

Jak nie masz paszportu to zostaje ci UE. Idz do jakiegos biura dobrego i sprawdz oferte:) Z bardziej znanych masz Tride, Tui np. Ja polecam Hiszpanie i Wlochy, podobno w Bulgarii tez sa ladne plaze i jest tanio.

Gość pluszowymisio
dzięki, do biura nie omieszkam zajrzeć :) tak się składa, że mam gorączkę i prędko z domu nie wyjdę. Ze względu na wolny czas zaczęłam o tym myśleć, ale że nie mam doświadczenia ( w podróżowaniu a nie myśleniu ;) )to ciężko to idzie. oferty biur podróży mi się zlewają, nie wiem czy last minute się opłaca, ile przed urlopem je rezerwować ( tydzień? miesiąc? )może nie warto zwlekać bo nie będzie dobrych ofert? a może z taką kasą nawet nie mamy czego szukać bo nic ciekawego się nie znajdzie?

spokojnie za ta kase znajdziecie fajne last minute, ale ciezko mi cos konkretnie doradzic bo nie wiem skad jestes i czy w Twoim miescie jest duzo biur podrozy, na pewno lepiej isc do tego bardziej znanego....

Gość pluszowymisio
zakładam że większość biur ma u nas siedzibę. A wyjazd może być tylko z warszawy, tzn planujemy, że będziemy lecieć samolotem.

a kiedy masz urlop? ja kiedyś wyrobiłam paszport w 5 dni - ładnie poprosiłam :) i udało się...Pani w biurze była bardzo miła... powiedziałam, że wykupiłam wycieczkę i nie sprawdziłam ważności paszportu i przez swoją głupotę mogę stracić wycieczkę... (wycieczki nie miałam jeszcze wykupionej, ale polowałam właśnie na super lasta bo były bardzo korzystne oferty). kobieta się uśmiechnęła i po 5 dniach miałam telefon, że paszport do odbioru :) Ja polecam na wycieczkę Chorwację - jest piękna, krajobraz po prostu cudo (Plitvice, Rzeka Krka, z miast - Split, Trogir, Dubrownik). Jestem pewna, że będziecie zadowoleni. Ze wszystkich swoich wycieczek mam z tamtąd najmilsze wspomnienia. I jeszcze jeden plus - Chorwacja nie jest droga :)

wejdź na stronę jakiejś internetowej agencji typu easygo lub travelplanet i tam sobie przejrzyj oferty. za 1800 na tydzień na pewno znajdziecie coś fajnego :)

Gość pluszowymisio
urlop zaczyna nam się na początku lipca. pewnie i z czasem bym się wyrobiła z nowym paszportem, ale jakoś tak się nie chce :P muszę robić zdjęcie, wypełniać jakieś wnioski a teraz z dowodem taka wygoda, wybór nie mały raczej. Pomyślę nad chorwacją, nie wiem czemu jakoś mnie nie zachęcała do tej pory, ciągneło mnie w stronę hiszpanii, jakieś wyspy. Grecji się obawiam ze względu na zamieszki.

Gość pluszowymisio
a czy wiecie jak to jest z fakturami? bo potrzebujemy takiej z wpisem : "wycieczka". czy mogą to być naprzykład jakieś wczasy a wpiszą wycieczka? czy to musi być wycieczka?

Gość pluszowymisio
a jeszcze mam takie pytanko. Chodzi mi o standardy, czy to jest bardzo ważne? można trafić do jakiejś meliny? od ilu gwiazdek zacząć szukanie? Nie zaprzeczę, że marzy mi się wysoki standard, ale zadowoliłabym się takim porównywalnym do naszych polskich oferowanych np. nad morzem. mam na myśli typowe pokoje w kurortach.

polecam włochy - my byliśmy z itaki, ale to była objazdówka (autokarem), klasyczne włochy, bardzo nam się podobało, chorwacja - piękna, niezapomniane widoki i przezycia, my jednak byliśmy samochodem, więc nie mogę polecić biura

sądzę, że biuro podróży wystawiając fakturę napisze wam co będziecie chcieli / wycieczka czy wczasy - to nie bedzie z tym problemu a Chorwację polecam z czystym sumieniem, bazę hotelową mają super a i sami Chorwaci uprzejmi i dogadać się można bez problemu :)

Ja bym jednak proponowała wyrobiebnie paszportu, bo za taką cenę można lecieć do pięknego hotelu nad samym morzem z ogromnym ogrodem i kompleksem basenów w Egipcie lub Turcji i do "kwadraciaka" z małym basenem na dachu w centrum Benidorm czy Rimini... Ja osobiście polecam kraje arabskie: inna kultura, piękne krajobrazy, pewna pogoda i korzystne ceny... W krajach, w których wprowadzili Euro nie można sobie pozwolić na takie luksusy...

polecam też biuro podróży Rainbowtour -kompetentna obsługa, na naszych wycieczkach nie było wpadek z tym biurem :)

minimum 3*** patrz. Mysle, ze te lepsze polskie biura byle czego tez nie oferuja. Zawsze mozesz wpisac nazwe hotelu w google i wyskocza Ci opinie. I pamietaj, ze nie wszedzie ilosc gwiazdek oznacza ten sam standard:)

Gość pluszowymisio
może spróbuje z tym paszportem.tak na prawdę wybór jest duży i ciężko cokolwiek wybrać. Włochy, piękny kraj, ale już tam byliśmy, w prawdzie oddzielnie, ale znamy ten kraj na tyle by wybrać się tam własnym transportem, kiedyś. Nie zaprzeczę, że właśnie Egipt nas najbardziej pociągał, ale odrzuciliśmy ze względu na paszport.

Gość pluszowymisio
a co myślicie o Bułgarii? Zaczęłam szukać po kolei i patrzę, że bardzo tanie wczasy tam są.

Gość Co prawda nie rozumiem, czemu
upierasz się przy zorganizowanej wycieczce, bo to nudy :), ale radziłabym się zastanowić nad tym przelotem. Sytuacja powietrzna jest mało pewna, a linie lotnicze przestały już zwracać pieniądze za loty, które nie odbyły się ze względu na zamkniętą przestrzeń powietrzną. Możesz stanąć tez przed sytuacją, że na urlop po prostu nie wyjedziesz

Gość pluszowymisio
no cóż, potrzebna mi faktura:)a przelot wydaje mi się mniej męczący niz jazda autokarem, no i mam nadzieję na odrobinę szczęścia, że nic nie pokrzyżuje nam planów.

Ale to ze jedzie sie z biurem nie znaczy ze jestes od kogos zalezna. Ja tak ostatnio bylam wlasnie w Hiszpanii i po przyjedzie do hotelu tylko raz widzialam naszego rezydenta, caly tydzien organizowalismy sobie czas sami i nie bylismy od nikogo zalezni i wyszlo to na pewno duzo taniej niz jakbysmy mieli sami bukowac i lot i przejazd z lotniska do hotelu i sam hotel. Co innego wczasy a co innego wycieczka objazdowa np.

Gość diadem to kicz i tandeta
polecam przed wyjazdem obejrzec filmiki z poszczegolnych krajow/resortow na www.thomascook.co.uk/tv/ bardzo pomocne przy wyborze z krajow europejskich polecam grecje, w szczegolnosci Krete - bylam i bardzo mi sie podobalo. cen wycieczek nie polece bo ja latam z zagranicy

to o gwiazdkach dobre, ale taka prawda, 5 gwiazdek w egipcie to ledwo ledwo 3 gwiazdki europejskie. za to jak zobaczylam 4* w chorwacji to szczeka mi opadla - ja bym im dala ze 6 :) generalnie, ja nie schodze ponizej 4 gwiazdek ale co kto lubi :) w grecji 3* to bedzie naprawde porzadny standard no i maja pyszne i tanie jedzenie - obiad dla 2 osob, 2 dania plus wino ok 20 euro

no ale mając 1800zł to ciężko marzyć o 5 gwiazdkach w europejskich hotelach... my byliśmy w hiszpanii i grecji na 3 gwiazdkach i standard był niezły. do bułgarii nie warto jechać z biurem podróży, tylko samemu zarezerwować tanie linie lotnicze i kwaterę. my właśnie tak zrobiliśmy i byliśmy bardzo zadowoleni, a wyszło nas to o wiiiiieeeele taniej niż wyjazd zorganizowany. chorwacja - tam chyba nawet nie organizują wycieczek samolotowych, bo to bliziutko? kraje arabskie - nigdy nie byłam i mnie nie ciągnie :P

co z tego ze chorwacja bliziutko? ja bym wolala kupic bilet i doleciec 2 godzinki niz tluc sie 10 autokarem :) ja bylam tylko w 1 kraju arabskim, w Egipcie ale nie podba mi sie tamtejsza kultura i obyczaje. zwlaszcza ciaganie na sile do sklepow lub perfidne gapienie sie na turystki, nie wspominajac o bezposrednich i niegrzecznych propozycjach bzykania po katach :P bylam raz, zobaczylam Luksor, Kair i piramidy i z pewnoscia tam nie wroce. w tym roku jade do Tunezji bo mam tylko tydzien urlopu do wykorzystania pod koniec wrzesnia i jedynie tunezyjska temperatura przekonuje mnie do wakacji. poza tym reprezentant w biurze podrozy powiedzial ze tunezyjczycy nie sa tacy natretni jak egipcjanie wiec mam nadzieje ze to bedzie prawda. jesli nie, to juz nigdy nie wespre przemyslu turystycznego w krajach arabskich :P

My tez w tym roku lecimy do Tunezji ;) Moja mama mi mowila, ze tam jest bardziej europejsko niz w Egipcie i lepsze jedzenie:) Tunezja tania wiec dlatego jedziemy, w podroz poslubna chcemy sie wybrac do Wloch (autem chcemy zrobic objazdowke mala) albo Portugalii (i wtedy juz samolotem) :)