Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfabetagama

czym kierowac sie przy wyborze diademu??

Polecane posty

Gość nie jestem stylistką
"mam nadzieje ze sie nie przejmujesz tymi komenrarzami o diademie nie wierze ze ludzie az takimi niewolnikami mody sa?? jesli chce diadem to niech ma co wam do tego??" Tu nie chodzi o ŻADNĄ MODĘ, tylko o elementarne poczucie gustu i smaku. To co jest blaszaną podróbką ze szkiełkami, nigdy nie będzie diamentowym diademem księżniczki Anny, co spadła z konia ;) Niestety blaszano-jablonexowskie diademiki są tandetne, a dumni wypinające się w nich Pany Młode wyglądają kiczowato - ot, panna Mariolka tipsiarka wyobraża sobie, że jest "księżniczką". A wystarczy szkiełkowaty diadem zastępić prosta opaską, albo nawet klamrą ze strasami (które nawet nie próbują udawac diamentów), i możemy stworzy piękny i elegancki look. Diademik niestety zawsze będzie "podróbką", namiastką, a coś co niezręcznie udaje oryginał - nigdy nie będzie prawdziwie eleganckie.

Gość wielkie stylistki
do zaby jedno slowko (sam nick wskazuje na kobiete z klasa :/) - nigdzie nie napisalam, ze mialam kolie!!! Faktem jest, ze nie kazdej jest w diademie pieknie i nie kazda potrafi to nosic. Jak widze panny mlode, to wiekszosc wyglada tak samo - suknia rybka i hiszpanski welon plus uroda ukrainskiej prostytutki. Trzeba miec piekna twarz i klase aby moc sie pieknie prezentowac w diademie. A wiekszosc z was to niestety puste idiotki z wiejska twarza, dla ktorych slub to priorytet. No potem jeszcze trzeba sie rozmnozyc... dla mnie tandeta sa suknie typu rybka, hiszpanski welon i rekawiczki. albo wionek z kwiotkow na leb.. toz to dopiero zjawiskowa elegancja!

Nie chodzi o to,aby ubierac sie pod dyktando mody. Chodzi o to, aby bylo z klasa. Popatrz na torebke chanel 2.55 czy ich zakiety. Szyto je 50 lat temu, a i teraz wyglada sie w nich bosko. Zapytaj zatem wybitna stylistko Rachel Zoe co ma do powiedzenia na temat diademow :D i sprobuj znalezc jej- chociaz jedna stylizacje przy uzyciu diademu.

"wionek z kwiotkow na leb." - rozumiem, że to ma być "wianek z kwiatków na głowie" w Twojej wersji językowej ;) Skąd w Tobie tyle złości? Absolutnie nie miałam zamiaru na własnym ślubie prezentować "szczytu elegancji", inaczej nie szła bym w rozpuszczonych włosach nietkniętych farbą i w śladowym makijażu. Oprócz "eleganckiego" są jeszcze inne przymiotniki którymi byłam wtedy zainteresowana. I absolutnie nie polecam nikomu występować w wianku z polnych kwiatów - to jest sprawa indywidualna, ja po prostu miałam w nosie modę, ubrałam się jak chciałam, w suknię, która wtedy była zupełnie dziwaczna, bo prosta. I git. Teraz ubrałabym się inaczej, ale na tamten okres życia tak własnie było "po mojemu". Absolutnie nie "elegancko" :)

Nick swiadczy o dystansie do siebie ;) Nie musze nazywac siebie stylista na forum, zeby podbudowac swoje ego jak niektorzy 🖐️ Klasyka zawsze sie obroni. prosta suknia z delikatna koronka jest modna teraz, i bedzie za 30 lat. Ja nie mowie ze wszystkie bezy sa ok, czy wszytskie rybki sa ok. Kazdej pasuje co innego, ale diadem to jest przegiecie na maxa. Co innego taka wlasnie opaska- wianuszek, ale nie cos, co udaje korone :O

Gość zabko ale co mnie to obchodzi
co ktos tam ma do powiedzenia.... Nie potrzebuję tego, żeby stwierdzić, w czym jest mi dobrze, a w czym nie. Nie podążam ślepo za modą i tyle... Ubiorę się tak, żeby wyglądać ładnie i dobrze się czuć i tyle. Nie mowie że diademy są super, ale też nie przesadzajmy, bo może akurat jakiejś dziewczynie delikatny, subtelny diadem będzie pasowal.

zabulina dobrze ze ci tego nie wykonali, wyglada to pieknie ale chyba tylko na filmie, nie wyobrażam sobie panny mlodej w czyms takim Choc zwiewne, w stylu rzymskim sukienki podobaja mi sie bardzo

Autorke topicu obchodzilo. Janse, ze moze pasowac. Ja tez fajnie wygladalabym w ornacie krolowej, ale ze na chwile obecna nia nie jestem, wiec tego nie zakladam :D Koniec dyskusji z mojej strony.

Teraz też sobie nie wyobrażam, ale wtedy bardzo chciałam coś w tym stylu ;) ale, jak mi się zdaje, taka opaska to coś w rodzaju "ramy" która eksponuje piękną twarz - moja nie jest taka piękna ;) na szczęście "wionek super się sprawdził ;)

Taaak, mowisz ze ją obchodzilo co powie pani Rachel z Ameryki na temat diademu hmm no mozliwe ;) Jeśli dla Ciebie deikatny diadem = korona, to ja nie mam pytań.

Gość nieeeeee
błagam dziewczyny- tylko nie jakis tani metalowy diadem!!!! na zdjęciach za parę lat będziecie złe,że coś takiego założyłyście na głowę....i nie będzie wytłumaczenia-"taka była moda".....wcześniej któraś wkleiła zdjęcia-niby diadem,ale raczej opaska-cały ubiór współgrał-rewelacja. Jak widzę panny z tą niby koroną, suknie bezy zazwyczaj za małe lub niedopasowane do figury, a do tego bolerko, kolczyki, getry, wisior to naprawdę im współczuję.....

Ktos tutaj wspominal o tej pani, za duzo pomaranczy tutaj, wiec nie wiem do kogo dokladnie adresowane byly moje slowa, ale na pewno do zwolenniczki diademow :D Diademy nosza ksiezniczki na waznych uroczystosciach - przewaznie panstwowych. Diadem, tak jak korona to insygnia wladzy. Ja takowa sie nie legitymuje, wiec smieszy mnie zakladanie czegos takiego i juz. Co innego srebrne opaski. Ale diadem to koszmar, w sam raz dla kiczowatej dziewuszynki ze wsi.

Gość saeta
Ślubu nie brałam,dlatego też nie mam doświadczeń z diademami, nigdy się nawet nie zastanawiałam czy chciałabym takowy mieć, choć raczej wątpię. Za to diadem miała na ślubie moja przyjaciółka i posłużył w dużej mierze jako metoda umocowania welonu,także praktycznie nie był spod niego widoczny.I pewnie spora część z Was by go określiła jako kiczowaty,bo był właśnie jablonexowy.Mnie osobiście nie raził, całość bardzo dobrze wyglądała i to nie tylko moja opinia.Dodam,że moja I.nie jest "solarą" czy inną"wiejską"dziewczyną bez gustu.Po prostu takie dodatki sobie wymarzyła i takie miała.Nie wiem skąd w Was tyle złości,jeśli ktoś chce mieć diadem czy tiarę bo tak mu się wymarzyło,to niech ma,jego sprawa. Mnie bardziej rażą choćby suknie,rzekomo ślubne,w których zamiast bieli czy ecru przeważa bordo.Ale co z tego?Mnie się to podobać nie musi,a jak jakiejś dziewczynie się podoba,to jej wybór,mnie nic do tego.

Gość alfabetagama
tu autorka topicu. strasznie duzo w was jadu dziewczyny.podaje link do mojej sukienki,w takim stylu diademu szukam. http://www.salonkleopatra.pl/slub/annais2009/slides/kate_m1_b.jpg teraz pewnie zjedziecie mnie jaka to wiesniacka sukienke mam.kazdy ma inny gust i nie wiem dlaczego nie potrafici uszanowac swoich zdan. strasznie jedziecie tu na osoby ktore chca miec diadem,ale prawda jest taka ze jest on stalym elementem w modzie slubnej.w kazdym sklepie gdzie przymierzalam sukienke,zaraz ubierano mi diadem.i mimo ze na poczatku nie bylam do niego przekonana,to teraz serio sie zastanawiam. pozdrawiam wszystkie odpowiadajace

Gość troszke to dziwne
śliczna sukienka :)

Zamiast diademu wybrałabym skromną, srebrną opaskę np. http://www.allegro.pl/item1042168294_diadem_tiara_sliczna_opaska_slubna_di_090.html "Żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy strzelać do niej z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć". 👄http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821040416.html👄 "Żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy strzelać do niej z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć". 👄http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821040416.html👄

Gość karate mistrz
to ślub, czy bal przebierańców :D? Jak chcesz być księżniczką, to poczekaj do karnawału.

Gość
moja koleżanka miała didem i wyglądała przpieknie. didemu sa sliczne, sama miałam nawet kupiony ale finalnie miałam we włosach kwiat i welon. a didem sprzedałam. moim zdaniem didem nie powinien byc za duzy i powinien pasowac do innej bizuterii. do sukni ecru lepiej sprawdza sie bizuteria w kolorze złota.

Podobnie jak większość tutaj nie jestem przekonana do diademu. Autorko twoja suknia jest ładna i bogata, moim zdaniem naprawdę nie potrzebujesz tutaj świecidełek na głowie, szczególnie że pewnie będziesz też miała bolerko, szal czy inne nakrycie na ramionach i pewnie welon.Tego będzie po prostu za dużo.

Gość czym ta opaska niby
sie rozni od diademu ?

Gość alfabetagama
bede miec welon z koronkowym wykonczeniem,zadnych bolerek,gdyz mi sie to nie podoba.

ale koronka sama w sobie jest ozdobna.Jeśli już diadem (opaska) to nic na głowę. Ale ty chyba już postanowiłaś.

Gość alfabetagama
no wlasnie nie postanowilam.ale jak widzicie na zalaczonym linku modelka ma diadem i naszyjnik.jednak ciezko znalezc taki sam,a jakiegos tandetnego nie chce.

"w kazdym sklepie gdzie przymierzalam sukienke,zaraz ubierano mi diadem" ---> no wiesz, fajnie jest wciskac ludziom kawalek drutu za ktory placiliby mi 60 i wiecej zlotych. Podobny diadem, ale z wieksza iloscia kolorowych cyrkonii moglabym kupic coreczce na bal przebiernacow w karnawale. A moze taki: http://www.allegro.pl/item1036932428_d14_diadem_korona_z_oczkami_ze_szkla_lexim.html mezowi kup to http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/26/61/18/1026611887 i bedziecie wygladac na naprawde zgrana pare :)

Gość ta pierwsza
nie ozumem twojego jadu i zlosliwosci.autorku sie grzecznie pyta i i chce znac opinie,a ty sie uwazasz za wyrocznie i ekspertke. prawda jest taka ze diademy sa teraz na topie,wiec nie dziwa ze wpadl jej do glowy taki pomysl!!

Gość droga autorko moje
skromne zdanie jest takie,iż kup ten diadem jeśli masz taką ochotę. Suknia jest śliczna, zazdroszczę Ci figury bo musi być super jeśli ją wybrałaś:-) Do tej sukni jak najbardziej pasuje diadem we włosach (ale delikatny i skromny by nie było wszystkiego za dużo:-) No i zobacz jak bedzie współgrał z koronkowym welonem, bo łatwo przesadzić. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką diademów, sama go nie chciałam. Miałam "żywego" kwiata we włosach tylko. Dziewczyny po co ten jad???? To jej najważniejszy dzień w życiu i nie powinna patrzeć, co modne, co inni by ubrali.. To jedyny dzień w życiu kiedy tak naprawdę może założyć wszystko co sobie wymarzy. . Autorko powinnaś założyć suknię, welon i biżuterię/diadem który ci się podoba i zobaczyć się w całości. Jeśli uznasz,że jest ok to nie martw się co inni powiedzą. Takie moje skromne zdanie, pozdrowienia dla autorki tematu:-)

Gość te bukiety nie sa zle
no wlasnie, autorka zapytala sie o radę .... a Mala zabka czy jak jej tam od ktorej godziny tu siedzi i leje swoj jad ?? Szydzi ze wszystkich i uwaza sie za wyrocznie :o Wyrazilas juz swoja opinie w sprawie diademu, nie podoba ci sie ok. Ale po co to szyderstwo ?? Ja bylam na weselu gdzie Panna Mloda miala śliczny, mały delikatny diadem i wygladala przepieknie i wybacz, ale malo kogo obchodzilo czy to jest modne czy nie, wazne ze wyglada ladnie

Gość te bukiety nie sa zle
Żabko ośmiesyzlas sama siebie, wklejajac ten wielki diadem i berlo.... Nie jestem zwolenniczką diademow, ale na prawdę bez przesady.