Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszolinkaaa

jak podajecie żółtko niemowlakowi do zupki ze słoiczka?

Polecane posty

Gość myszolinkaaa

oczywiście ugotowane i rozkruszone to wiadome:) mianowicie chodzi mi o to czy wkruszacie do słoiczka i podgrzewacie razem? a może wkruszacie już do podgrzanej zupki i dajecie od razu? a do jakich zupek? ja dziś dałam do szpinaku z ziemniaczkami...:)

Gość ja zawsze podgrzewałam zupkę
(robiłam sama, ale to akurat nie ma większego znaczenia) wrzuc zupkę do rondelka, rozbij jajo, odzidel i rozmąć żółtko i wlej na gorącą zupkę, chwile pogotuj i gotowe

Gość loiiiiii
a ja gotowalam jajko, potem wyciagalam juz ugotowane zoltko i dodawalam do zupki. czasem przed podgrzaniem, innym razem juz popodgrzaniu. tez kupowalam sloiczki

Gość mama 9 miesiecznego synka
Ja mieszkam zagranica i powiem Ci jak radza tu lekarze, wiec i jak robie ja - za rada pediatry. Tutaj daje sie dzieciom cale jajka, a nie zoltka - wiec tak robie. Jesli synus dostaje zupki czy to ze sloiczkow (3 razy w tygodniu kiedy jest u niani, a ja w pracy) czy to mojej roboty, gdy jestem w domu to do wegetarianskich dodaje jajko. Jesli z mieskiem to juz nie. Tutaj zalecaja dawanie do zupek mieska, ryby lub jajka. Nigdy miesa i jajka razem. Ale pewnie co kraj to obyczaj. Ja mojemu tak daje odkad zkonczyl 7,5 miesiaca i jest ok.

Gość mama 9 miesiecznego synka
* skonczyl oczywiscie...:o

Gość albo albo
albo dajesz żółtko, albo mięsko to białko i to białko :) mówią, że żółtko 1x na tydzień mięsko 10g dziennie ale to też zależy od wieku malucha

Gość mama synka 21 miesięcy
ja karmiłam dziecko według schematu: 3x w tyg. żółtko 2x w tyg. mięso 2X w tyg. ryba a żółtko ugotowane i rozdrobnione dodawałam do już podgrzanej zupki:)

Gość myszolinkaaa
no więc dzięki Wam mamy:) córka ma 7 miesięcy i tydzień...niedawno byłyśmy u pediatry i kazała zacząć podawać właśnie żółtko i rybkę...wiem, wiem, że jak żółtko czy ryba to nie mięso, dlatego podaję podobnie jak koleżanka powyżej: -2 x rybka (z Gerbera po 5. miesiącu jest i córka lubi, a jak mam czas, to sama gotuję rybkę i np. marchewkę,ziemniaczka i rozdrabniam) -3 x żółtko (dodaję do słoiczków takich jak: szpinak+ziemniak, delikatne jarzynki, brokułowa itp...a jak sama gotuję to tak samo do warzyw przeróżnych, ale to rzadziej) -3 x mięso (i tutaj jest full wypas, bo słoiczki mają: kurczaka,indyka,królika,cielęcinkę,jagnięcinę z warzywami...) chodziło mi jedynie o to kiedy to żółtko wkruszyć do tej zupki...dziś np. ugotowałam jajko, oddzieliłam żółtko i pół wkruszyłam do zimnej zupki po czym podgrzałam, mam nadzieję, że wartość tego żółtka nie spadła przez ponowne podgrzanie...

Gość myszolinkaaa
oczywiście jest pomyłka:p -2x -2 lub 3 x -2 lub 3 x w zależności jak przypadnie w menu:p

Gość no wiec ja daje
co drugi dzien zoltko- ugotowane najpierw blendowalam z zupa a teraz rozruszam widelcem 2 x rybka (sola, łosos, miruna) w pozostale dni mieso (kurczak, krolik) gotuje sama, jak ugotuje szpinak z ziemniakami to jest to pyszne, a ze sloiczka - spróbuj sama ;)