Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszkę to dziwne

Jakie książki polecacie ??

Polecane posty

Gość troszkę to dziwne

Jak w temacie :) Co ciekawego ostatnio przeczytaliście i co moglibyście polecic :)

11 minut też Paolo Coelho zresztą :) Rzecz o moich smutnych... Marqueza Chantalka, Ty śledzisz mnie, czy ja Ciebie? :)

Gość ja powiem tak .....
Coelho...poleciłabym też " Weronika postanawia umrzeć " Waris Dirie " Kwiat Pustyni " ( film też świetny ) Patrick Sskind " Pachnidło "

Weronikę poprę. Pachnidło średnio mi się podobało. Trzeciej nie czytałem. Ale może kiedyś.

Jest pewna książka jeszcze. Ale ze względu na mój bardzo emocjonalny do niej stosunek, nie podam tytułu. Może kiedyś, kiedy się zabliźni.

Gość ludu a w czym problem?
Pachnidło wyznania gejszy - artur golden duma i uprzedzenie, perswazje - jane austen Dag, córka Kasi - Seymour-Tułasiewicz

WeWo dla ścisłości- nie śledzę Cię;) wchodzimy na te same topiki:P zastanawiające....;)

Chantalka. Dla ścisłości ja Ciebie również nie. I dlatego jak wspomniałaś to zastanawiające :) Mogę jeszcze polecić "Imię Róży". Mój nr 1.

"Dom nad rozlewiskiem" , "Powroty nad rozlewiskiem", "Miłość nad rozlewiskiem" - to jest cała seria, autorką jest Małgorzata Kalicińska, gorąco polecam, niesamowicie się czyta te książki.

Gość kreizi_baska
decydowanie polecam "Emma i ja " prosty język, niby z pozoru nudne na poczatku ale potem zaczyna si dziać...

To ja jeszcze polecam twórczość Milana Kundery, szczególnie "Nieśmiertelność".

"Wyznania chińskiej kurtyzany" "Król szczurów" "Wyznania złej matki"

No to jedziemy. Jacka Piekary sagę o Madderdinie. Alternatywna wizja chrześcijaństwa. 4 tomy jak dotychczas. Sapkowskiego trylogię Narrenturm, Boży Bojownicy. Lux Perpetua. Cirila Kornblutha wszystko. A na koniec "Krótką historię czasu" Stephena Hawkinga.

"DOM NA KRAŃCU ŚWIATA" - niesamowita książka o dość specyficznej rodzinie składającej się z 2 mężczyzn, kobiety i ich dziecka. Świetnie napisana, no i Cunningham... jak dla mnie mistrz opisywania uczuć, emocji, wewnętrznych rozterek itp. Inne jego książki to np świetne "Godziny"

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Wszystkie książki Coelho są świetne, polecam także Fridę, Worek kości S. Kinga jak ktos lubi dreszczyk ewentualnie Misery, samotnośc w sieci- chyba nie pomyliłam tytułu?- o wioele lepsza niż film, chcociaż jak dla mnie to wszystkie książki sa lepsze od filmów, mesjaż- też z dreszczykiem. wiecie juz pozapominałam, bo tyle swieytnych książek przeczytałam, zże...

WeWo: To Jacka Piekary, to ta książka w której Jezus jest krwawym władcą i morduje ludzi? :P Czytałem 1 tom, niezłe :D

Gevar, w takim razie polecam trzy kolejne.

"Siewca Wiatru" - fantastyka, która powinna się spodobać kobietom. O aniołach i pięknie napisana. Niesamowity język

"baranek" - christopher moore zabawna i relaksująca książka, nie w niej wielkich wzruszeń i społecznie ważnych tematów ale można się pośmiać

Gość troszke to dziwne
Ooo, dziękuję za tyle tytułów ;) Geavar to "Siewca wiatru" to czyjego autorstwa jest ?? Właśnie skończylam książkę i jutro do biblioteki się wybieram, także Wasze podpowiedzi się przydadzą :)

Gość ostatnio kupiła tam
czytacie barachło, mówię rzecz jasna o Coehlo :D a jeżeli komu się podobał Cień wiatru, polecam Katedrę w Barcelonie. co Wy widzicie w tym pismaku Coehlo, bo za chiny nie jestem w stanie pojąc? przeczytam dwie jego książki, bo mi polecano.. z trudem

Gość ostatnio kupiła tam
Piekara jest super.

Gość troszke to dziwne
Ja też nie lubię Coelho , jakos mnie nie porywa jego styl...

"Siewca wiatru" to jest Maja Lidia Kossakowska. ja też bardzo polecam tę książkę, świetna!! :)

Gość ostatnio kupiła tam
on ma jaki styl? sory....

ostatnio kupilam tam Nie przesadzaj. To, że nie rozumiesz tego, co pisze coelho, nie trafia to do Ciebie nie znaczy, że ten pisarz nie ma stylu. Cały świat zachwycił się jego twórczością. A jeśli interpretacja jego książek sprawia Ci trudność to czytaj Grocholę...