Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka 24

Czy to możliwe abym była w ciąży ???

Polecane posty

Gość lilka 24

Jak uważacie,czy mogę być w ciąży ??? 4 marca urodziłam synka,karmiłam butelką,w kwietniu 13 dostałam pierwszej po porodzie miesiaczki,trwała 4 dni,w maju powinnam dostac okres ok.10,niestety spoznia sie. zrobilam wczoraj test,wyszedl pozytywnie... niestety nie wiem na ile jest wiarygodny,czy to naprawde ciaza czy tylko podwyzszonego jeszcze stezenia hormonow hcg z poprzedniej ciazy??? do jakiego czasu po porodzie moze sie to podwyzszone stezenie utrzymywac??? wiem wiem,pewnie napiszecie o odpowiedzialnosci i o tym,ze jak tak szybko moglam wrocic do seksu ale nie o to pytam i niechce umoralniania

Gość lilka 24
to prawda co napisałam,tylko zastanawiam się czy jest to w ogóle możliwe aby tak szybko po porodzie zajść w kolejną ciążę? będzie trudno nie wątpie gdyby było koeljne dziecko pr tak małej róznicy wieku ale jak się kocha to człowiek ze wszystkim sobie poradzi!

po porodzie bardzo łatwo można zajść w ciążę więc wszystko możliwe ;] idź do lekarza, zrób jeszcze jeden test. a nie masz objawów?

Gość gjfkfjhk
A współżyłaś bez zabezpieczenia?

Gość gjfkfjhk
Ja zaszłam, gdy synuś miał 5 m-cy. Koszmar.

Gość nadeszła wiekopomna chwila ;)
witaj w klubie :D to jest możliwe

Gość lilka 24
współżyliśmy z prezerwatywą,prócz jednego stosunku,ale wtedy partner nie doszedł,że się tak wyrażę.... narazie objaw mam taki,że nie mam okresu a tak poza tym wszystko OK,ja bardzo dobrze znosiłam pierwszą ciążę,nic mi w ogóle niedolegało... prócz braku miesiączki...

Gość lilka 24
moja rodzina i znajomi chyba popłaczą się ze śmiechu jak się dowiedzą,bo teraz po pierwszy porodzie twierdziłam,że już nidgy więcej dzieci a tu proszę:)Ale niespodzianka!

Gość oczywiscie ze tak
mozesz byc w ciazy własnie zaraz po porodzie nie zabezpieczajac sie mozna szybciutko zajsc ponownie ,

Gość lilka 24
a powiedzcie jakie są objawy tak wczesnej ciąży? bo to pewnie ze 2-3 tygodnie....

Gość niedługo dwójeczka
możliwe że jesteś w ciąży. ja też po porodzie miałam tylko jeden okres, tylko że ja dostałam go 7 miesięcy po porodzie. no i to był ostani bo za miesiąc nie przyszedł i dwie kreseczki znów zobaczyłam. podziwiam kobiety które tak szybko po porodzie współżyją, ja przez 4 miesiące po porodzie nie dałam się dotknąć.

Gość lilka 24
ja szybko rozpoczęłam współżycie ponieważ nie było żadnych przeszkód aby tego nie zrobić.... nie byłam nacinana,szyta,nie popękałam... dosłownie w tydzień doszłam do siebie o ile nie prędzej,a już po 5 tygodniach miałam ogromną ochotę na zbliżenie z moim partnerem więc to zrobiłam,nic nie bolało i było pięknie jak zawsze czego efekty już widać:)

Gość gjfkfjhk
Mój mąz też tego nie zrobił w środku, nie był to nawet stosunek przerywany, bo skończył w moich ustach. A tu taka niespodzianka! Mi zaczął nagle przeszkadzać zapach mojego dziecka, chć zawsze go uwielbiałam, no i nagle zmniejszyła mi się ilość pokarmu (karmiłam małego piersią).

Gość lilka 24
do koleżanki wyżej,ty też tak szybko po porodzie zaszłaś w drugą ciążę?jaka jest różnica wieku między twoimi pociechami?:)

u mnie różnica to 11 miesięcy, wyrobilismy sie z dziećmi w jednym roku kalendarzowym :D:D oczywiście się zabezpieczaliśmy :P

Gość ja rodziłam SN
byłam nacinana i szyta a pierwszy raz miał miejsce 10 dni po porodzie:)

Gość lilka 24
no to między moimi też będzie 11 miesięcy,bo synek ma teraz 2 miesiące a drugi aniołeczek już w drodze,może również wypadnie że urodzą się w tym samym roku,gdyż pierwszego synka urodziłam 3 tygodnie przed terminem więc jakby tak wyszło przy drugim dziecku to w 2010 będę podwójną matką... ojej:)a jak powiedziałaś rodzinie i znajomym ?Byli w szoku?

Gość delssssssss
gjfkfjhk - mozesz napisać więcej? Nie współżyłaś a zaszłaś w ciążę? strasznie to dziwne, napisz wiecej jak możesz, bo ciekawa jestem.

Gość gjfkfjhk
Jak już napisałam wyżej, synuś miał 5 m-cy , urodziłam córeczkę, gdy miał 14 m-cy.

Gość lilka 24
jak powiedzieć rodzinie ? ja chyba poczekam z tą wiadomością jeszcze z miesiąc aż sama się z tym oswoję

Gość delssssssss
lilka a jestes pewna, moze test Cie oszukal?? bo mnie kiedys tak, wyszly dwie kreseczki chociaz jedna slabsza, a ciazy nie bylo;/

normalnie, że będziemy mieć kolejnego dzidziusia :D i tam mam dziecko ze stycznia i grudnia ha ha

Gość lilka 24
właśnie jedna kreska była słabsza,dużo słabsza niż ta pierwsza ale widoczna..... a przy pierwszej ciązy też tak miałam,że wyszła jedna kreska z dwóch na teście bardzo słaba i była ciąża... więc przy moim szczęściu wydaje mi się to wielce prawdopodobne,szczególnie iż mówiłam,że już nie chce mieć więcej dzieci a tu jakby los mi naprzekór

Gość delssssssss
to zostało się tylko cieszyć, ale zrób jeszcze jeden test dla pewnosci;)

u mnie w ciąży była słabsza kreska :)

Gość gjfkfjhk
Było to tak. Mieliśmy straszną ochotę na seks, a dawno tego nie robiliśmy, to zabraliśmy się do dzieła.Najpierw "On" był w środku, ale bez prezerwatywy. I tak się kochaliśmy jakiś czas, a potem uprawialiśmy seks oralny i "On " skończył w moich ustach. Nie było wytrysku do pochwy, nie było stosunku przerywanego, a jednak zaszłam w ciążę. Pamiętam to dokładnie, bo wtedy rzadko się kochaliśmy. Podobno na napletku czy na żołędzi w czasie podniecenia mogą pojawić się śladowe ilości spermy. I stąd ta ciąża.

Gość lilka 24
no to pięknie:) dziękuje za wypowiedzi koleżanki i pozdrawiam!

Gość delssssssss
he, zaczne uważac, bo mam synka 14 miesięcy,a nie zabezpieczamy się, odstawiłam tabletki, tylko stosunek przerywany w dni płodne,a tak to do końca, czasem prezerwatywa. no ale w sumie w ten własnie sposób zaszłam w ciążę;/ A pomyśleć, że tyle kobiet chce mieć dzieci i nie może, a tu wystarczy zrobić to w buzi a jest ciążą;d

Gość lilka 24
to naprawdę niewiarygodne.... tyle pra stara się o dziecko i nic... tyle par choruje na bezpłodność,a ja i inne koleżanki proszę,nic jakbyśmy tylko były stworzone do zapładniania i rodzenia hehe narazie się śmieje bo jeszcze w to niewierze,ale obawiam się jak poradze sobie z dwójką małych dzieci... ech... pozdrawiam!!!