Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu szok i porażka

Przyłapałam czternastoletnią córkę na seksie . . .

Polecane posty

Sama mam córkę 15,5 roku, jest piękną dziewczyną i widzę jak chłopcy na nią patrzą, a nawet starsi faceci i aż się we mnie gotuje. Chciałabym ustrzec ją przed zbyt wczesnym wejściem w dorosłośc ale czy mi się uda,nie wiem, dużo rozmawiamy na te tematy i wiem że jest rozsądną dziewczyną i na razie chłopcy nie robią na niej zbyt wielkiego wrażenia ale to wszystko do czasu. Dużo rozmawiaj autorko ze swoją córą, tłumacz czym to się może dla niej skończyć, chociaż teraz to już raczej zadbaj o zabezpieczenie skoro to nie był jej pierwszy raz:(

Gość gość
mojej znajomej córka gziła się już w wieku 12 stu lat i teraz choć ma już 22 gzi się na potęgę przespała się nawet z jej własnym facetem dla mnie jak to usłyszałam było szokiem totalnym !! chyba jednak dobrze mówią że k***a to charakter on taka już jest i chyba zostanie taką patrząc po niej co robi rozmowy w jej przypadku na nic się zdały

Gość gość
Znajomy z pracy kiedyś opowiadał że zabrał córce telefon no zrobiła cos i za karę ta w ryk że ma oddać albo przynajmniej nie grzebać w esach jak nie trudno się domyślić znajomy przeczytał te wiadomości o wiadomej treści erotycznej. Dziewczyna ma teraz 14 lat a to było jakiś czas temu. A tak mi się przypomniało jak widać świat idzie do przodu

Gość Ale to już było
Nie ma się co dziwić że córka nie czuła wstydu gdy weszłaś na akcję..Dzisiaj już 13-to latki się bzykaja, podobno to modnie.Nawet w przedszkolu uczą dzieci o seksie.Miałam osiemnaście lat mnóstwo kumpli na uczelni i jakoś żadnemu nie przyszło do głowy żeby seksić się z dziewczynami.W głowie była nauka, sesje, a dziś? Łajdactwo od małego.Mam dwoje dzieci i staram sie rozmawiać na te tematy.Mąż z synem ja z córką.Niczego nie zauważyłam niestosownego.Radzę ; porozamawiaj z córką na spokojnie,że jest za młoda na seks, uświadom że szanująca się dziewczyna nie powinna uprawiać tego sportu z byle kim:D

Gość gość
dlatego ja uważam żeby sprawdzać komp telefony co dzieciak robi można tak aby się nie domyślił że ktoś go sprawdza zbyt niebezpieczne czasy obecnie aby się bawić w ceregiele typu zaufanie kontrola podstawą zaufania !

Gość gość
A jak to robili? Jechał ją mocno w odbyt?

Gość gość
14 lat?? to sprawa dla prokuratury chyba

Gość rush crush
Dziwię się, że wcześniej nie rozmawiałyście. Skoro już spróbowała to raczej nie przestanie. Proponuję porozmawiać o niebezpieczeństwach wynikających z seksu, o zabezpieczeniu się przed niechcianą ciążą i chorobami. Próbować wyjaśnić (a najpierw się doszkolić) jaki wpływ seks wywiera na psychikę młodej kobiety.

Gość gość
A brała z odbytu do mordy? Opowiadaj autorko :) Mogłaś foty porobić, pokpiłaś sprawę

Gość gość
Jak wychowałaś tak masz, ja mam 12 letnią siostrzenicę. Śpi z pluszowym pieskiem, skupia się na nauce, trenuje siatkówkę i gra w szachy. I nawet nie w głowie jej sex i faceci , bo jest dobrze wychowana i będzie wiedzieć kiedy na to pora jak dorośnie.

Gość Heniuś
Jakieś 1/3 młodzieży w wieku do 15 lat to pedofilia - bo mają jakieś doświadczenia seksualne. Trzeba rozmawiać z córkami/synami na te tematy a nie udawać, że skoro jest zakaz to problemu nie ma. Jeśli już chcą się bzykać to niech przynajmniej podejmą tą decyzję bardziej świadomie. Jak mieszkałem na blokowisku to w moim betonie w ciągu 5 lat prawie 10 bachorów i wszystko wpadki u nastolatek, dzieci planowanych w małżeństwie praktycznie nie spotyka się. Może w Wilanowie?

Dziecko powinno wiedzieć że w tym wieku jest za wcześnie na seks.Mam córkę w wieku 15 lat i bacznie obserwuję Jej zachowanie, sprawdzam w komputerze z kim koresponduje,znam Jej koleżanki, przeglądam komórkę..Przede wszystkim dużo rozmawiam.Na szczęście nie mamy tego problemu, uczy się świetnie, ma zainteresowania przyrodnicze, dużo czyta.

Gość gość
Matka idiotka. Lepiej wczesnie niz mialaby byc odmiencem :)

Gość najbrzydsze są golfyy
do tych co piszą żeby nie mówić ojcu czyście kompletnie zgłupiały? a czy ojciec to "mniej" rodzic niz matka? czy nie ma prawa wiedzieć że z córeczki wyrasta mu dziwka i trzeba jej jakoś pomóc? w ogóle nie wyobrażam sobie zachować ukryć coś takiego przed mężem:o a co do córki-każdy jak widać ma inne rady i inaczej wychowuje dzieci, w tym przypadku przede wszystkim do ginekologa!

Gość Nothing Special
Nie chcę Cię obrazić, ale Twoja reakcja była fatalna. Zamiast się nie odzywać do córki, powinnaś z nią porozmawiać, i wszystko wytłumaczyć. Czternaście lat to nie jest odpowiedni wiek do seksu, fakt, ale nastolatki w wieku Twojej córki chcą spróbować wszystkiego, tak było, jest, i będzie. Skoro myślisz, że to nie jest jej pierwszy raz, to znaczy, że się zabezpieczała, albo jej partner nie kończył w środku, więc ma rozum. Ona dojrzewa, nie zatrzymasz tego, pobudza się w niej seksualność, i tyle. Musisz jej zaufać, nie karaj jej, pomyśl jak ty czułaś się kiedy miałaś swój pierwszy raz.

Gość Gość02
Nie wiem co z dwojga złego jest lepsze ja w wieku 32 lat prawiczkiem i postanowiłem z tym skończyć i poszedłem do agencji i mialem ten pierwszy raz za sobą tylko że trochę późno

Gość on 15
przyłącz się do nich zabwaw się z nimi w trójkącik.

Gość gość
Co z Was za rodzice skoro czytacie dzieciom wiadomości ?! Trochę prywatności dla nich... Ja rozumiem, ze w tym wieku powinno sie grać w klasy a nie uprawiać seks ale z dziećmi trzeba rozmawiać juz od najmłodszych lat a nie czytać im wiadomości!

Rozpoczęcie współżycia w wieku 14 lat to naprawdę szybko. Jednak poprostu szok i porażka to nie jest powód do załamania. Możliwe, że kiedyś nie rozmawiałaś z córką wcześniej o takich rzeczach. Rozumiem Twoją reakcję, to była akcja-reakcja. Jednak nie ma co się odwracać od dziecka, bo to rodzic jest odpowiedzialny za jego zachowanie. To jakie zasady i normy w niej zaszczepiłaś widać w jej zachowaniu. Przede wszystkim musisz z nią poważnie porozmawiać, nie zostawiać jej samej z tą sytuacją. Dzieci wcześnie teraz rozpoczynają współżycie. Temat seksu jest obecny teraz we wszystkich mediach. Myślę, że nie jeden nastolatek wchodzi na strony, które nie są przeznaczone dla nich. Nie zostawiaj córki samej! Porozmawiaj z nią. Jeśli nie wiesz w ogóle jak się do tego zabrać myślę, że mogę Ci polecić książkę Debry W. Haffner "Jak rozmawiać z dziećmi o sprawach intymnych". U Ciebie problem już się pojawił. Jednak myślę, że ta książka pomoże Ci w ogóle w rozpoczęciu jakiegokolwiek działania. Autorka dopasowała także ostatni rozdział dla dzieci dojrzewających, w wieku od 9 do 12 lat. Myślę, że nie musimy się wcale trzymać wyznaczonych przedziałów autorki i ten ostatni rozdział na pewno pomoże Tobie i Twojemu dziecku. Gdy już dojdzie do Waszej rozmowy to przedstaw córce konsekwencje współżycia nastolatków, w tym wieku. Pokaż jej, że przyjemność, która trwa tylko chwilę może zostawić piętno na niej, przede wszystkim na nie na całe życie. Możecie obejrzeć film. Kiedyś gdy byłam jeszcze nastolatką pamiętam program "Nastoletnie matki". On wystarczająco pokazał mi jak wygląda życie dziewczyn, które rozpoczęły współżycie jako nastolatki. Poniżej wkleje Wam link, gdzie możesz sprawdzić w jakich godzinach możesz obejrzeć ten program (niestety nie wszyscy mają ten program). Możecie również obejrzeć filmy z "Rozmów w toku", tam też są pokazywane przypadki dziewczyn, które zmagają się teraz z konsekwencjami wczesnego rozpoczęcia współżycia seksualnego. Niektóre przykłady wiem, że na pewno są prawdziwe, bo jedna z dziewczyn z mojej szkoły podstawowej tam wystąpiła. Jest moją sąsiadką i nie jeden raz widziałam jakie ma życie. A to co mówiła jej matka i ona w programie jest prawdą. Często jest tak, że dziewczyna zostaje sama z dzieckiem. A ten film może pokazać jej jak bardzo często zachowują się chłopcy w stosunku do dziewczyn, z którymi będą mieli potomstwo. Na samym dole zamieszczę Wam link z tym filmem. Spytaj się także córki co jest powodem, że podjęła on taką decyzję. Może robi to by podobać się chłopakowi, żeby nie zostawił jej. Przede wszystkim nie zostawiaj jej samej z tym problemem. Mężowi możesz powiedzieć, jednak najpierw porozmawiaj z nim o tym na spokojnie. W końcu jesteście rodziną i musicie wszyscy walczyć z problemami, które zaistniały. Bądźcie dla siebie wsparciem. Jeśli ktokolwiek z Was ma podobny problem, możecie pisać poniżej. Jeśli będę mogła chętnie Wam pomogę! http://player.pl/programy-online/rozmowy-w-toku-odcinki,63/odcinek-2308,dlaczego-tak-strasznie-boje-sie-porodu,S00E2308,28960.html

Gość gość
Ja próbowałam rozmawiać z córka ne temat seksu ale jak tylko zaczęłam to powiedziała mi że o dwa lata za póżno poruszyłam ten temat, teraz ma 17 lat i jak powiedziała miała na pewno więcej partnerów ode mnie, chociaż i ja nie jestem niewiniątko, na 39 lat miałam 27 partnerów ale już nie dochodzę tego która z nas jest lepsza.

Gość Niewiasta Paulina
Wyrzućcie z siebie to ,, jest już za późno". Zawsze jest odpowiedni moment na rozmowę i szczerość. Nawet jest Twoje dziecko ma już pierwszy raz za sobą. To nie oznacza, że wszystko już wie. Na pewno są jakieś granice, rodzice i dziecko nie mogą być aż takimi przyjaciółmi jak dwie koleżanki z pracy, które zwierzają się sobie ze wszystkiego. Na pewno problemem wokół, którego powinniście się skupić jest ilość partnerów. Porozmawiajcie o tego konsekwencjach, o chorobach, o uzależnieniu od seksu, o tym, że takiej osobie może być ciężko założyć potem rodzinę lub ją utrzymać, chodzi tu o dotrzymanie wiernośc***artnerowi. Zawsze jest odpowiedni moment na start i myślę, że nawet jeśli już jest po wszystkim to nie należy się poddawać.

Gość gość
Chciała to mu dała nie ma co przeżywać jak będzie chciała to i tak będzie się kochać czy ty tego chcesz czy nie znajdą sobie miejsce ...

Gość gość
To nie jest tak łatwo rozmawiać z nastolatką rozbudzoną seksualnie, ona uważa że zdobywa doświadczenie, dla niej seks to radość z życia i ja nie mam prawa w to ingerować, ale najgorsze jest to że młodzież często robi zakłady która więcej partnerów zaliczy, koszmar.

Gość gość
Ja bym nie uciekał piniecałoby mnie źe 3 osoba patrzy .

Gość gość
Ja bym starą w******ył.

Gość Do no po prostu szok i por

Puknij się w łeb co ona niby złego zrobiła co?

Zabiła kogoś NIE,Okaleczyła kogoś też NIE

Polała kogoś kwasem NIE! Ja straciłem prawictwo w wieku też czternastu lat i nie widzę w tym nic złego, bo w tym nie ma ... nic złego