Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 6 tygodniaka

do mam które karmią dzieciaczki mlekiem modyfikowanym?

Polecane posty

Gość mama 6 tygodniaka

Drogie Mamy! Na ile wam starcza opakowanie mleka NAN 1 350gram? Ile powino wyjść z niego porci mleka po 90ml??

Gość mama 6 tygodniaka
podnoszę

Gość pytająca mamusia
nie wiem ile dokładnie mi schodziło, ale puszki szły jak woda... mały połykał te butelki.... chyba 1 puszka na około pół tygodnia

Gość do góry .......hej
powiem ci szczerze ,że nie wiem bo ja nigdy nie przyrządzam według przepisu , zawsze daję czubate łyżki ale mi starczało jak robiłam po 90 ml na ok.3 dni ...

Gość mama 6 tygodniaka
to moze u mnie maly za duzo zjada wczoraj rano zaczełam paczke i jak narazie wyszło mi 18porcji mleka po 90ml i zostalo mi jeszcze na jakiej 2 max3 porcje. Może dlatego że Mały u mnie tak ulewa i jak uleje to jest głodny??

Witam nam opakowanie wystarczało na ok. 3, 4 dni. Ale nieraz robilismy po 120 ml. My kupilismy tylko pierwsze mleko w puszce a pożniej w kartonikach i przesypywaliśmy do puszki. te w puszkach są droższe. popatrz na marketach tam mleka nan są najtańsze.

Gość pytająca mamusia
no jak ulewa to trzeba sie z tym liczyć że będą schodziły jeszcze szybciej :) na pocieszenie dodam, że jak zacznie wcinać zupki to będzie tego mleka mniej schodziło stopniowo :)

Gość mama 6 tygodniaka
czy moze to byc spowodowane tym ulewaniem ze tak tyle tego idzie??

Gość Jak to robisz mleko w proszku
na oko? Jeju, kobieto, opamiętaj się. Ja też robiłam sobie mleko na oko bo nie miałam miary i wyszło mi po pół roku, że w źle rozcieńczonych proporcjach dostarczałam organizmowi zbyt duże stężenie laktozy i w WIEKU 25 LAT dostałam SKAZY BIAŁKOWEJ!!! Mam dziś potworną egzemę na dłoniach i głowie tuż po godzinie od spożycia czegokolwiek co zawiera mleko, albo jest na bazie mleka. Co ty robisz temu dziecku... obudź się!!!

Gość pytająca mamusia
a może jak ulewa bardzo mocno to zmień mleko? Bebilon ma taką serię dla ulewających dzieci

Gość mama 6 tygodniaka
zmienialam i nadal to samo od niedawna zaczol bardzo mocno ulewac bylam pediatry z nim to powiedziala zeby zminic i zmienilam na ten Bebilon i wogule nie chce go pic zaraz placze. wiec znowu poszliśmy do pediatry i powiedziala zeby zageszczacz kupic zamuwilam na jutro dopiero bedzie w aptece. czy któraś z was dodawała zagęszczacz do mleka??

ja sypałam według przepisy płaskie łopatki z mleka. Jeśli dobrze pamiętam 1 łopatka była na 30 ml wody. Spróbuj mu podawać mniejsze porcje. Albo zmień butelkę. Przyczyną ulewania możliwe jest zbyt szybkie picie przez bobasa i za duża ilość. Nie wspominając już o odbiciu po jedzeniu. Ja dla naszego szkraba na początek miałam butelki dr. brown i sprawdziły się rewelacyjnie. To są te ,,anty kolkowe,, nasz głodomór tak chliptał mleko że znikało w mgnieniu oka. I ani nie miałam problemów z kolkami ani ulewaniem. Możliwe że to była zasługa tych butelek.

Mleko nan ma też serie z dodatkiem kleiku. Są bardziej sycące. Na kartonie jest oznaczenie ,,R,, np. 2R. Na mojego glodomora skutkowało.

Gość pytająca mamusia
ja zagęszczałam kleikiem albo zwykłą kaszką ryżową

Gość mama 6 tygodniaka
stosuje butelki z lovli i smoczki antykolkowe i nic to samo robie miejsze porcje to placze jak zje np 60ml to wrzeszczy nawet jak mu sie odbije to nadal głodny daje smoka wypluwa a daje mu jeszcze mleka to cisza je i znowu mu sie odbije i śpi to tak je co max2godziny po 90ml chyba ze naprawde zaśnie twardszym snem to budzi sie po 3.5godzinach i 90ml w mgnienu oka zjada i nawet ja mu sie odbije to potrafi ulac.

Gość mama 6 tygodniaka
pediatra polecil narazie spróbowac z tym zagęszczaczem okaże sie jak to bedzie mam nadzieje ze bedzie lepiej. a jak u was bylo po zagęszczaczu?? i jaki zagęszczacz stosowałyście?

Gość pytająca mamusia
może mu się poprawi jak zagęścisz, a jak nie to widocznie taka uroda Twojego malucha, trzeba dokarmiać bo przecież pustego żołądka nie może mieć

Gość MFŚC
Mi NAN1 starczało na pól tygodnia czyli 2 opakowania na tydzien.Ale jak Twoje dziecko tak ulewa to nie dziwne ze tyle Ci schodzi.My musielismy zmienic NAN na Bebilon Pepti i tez na poczatku synek grymasił bo w smaku to melko to obrzydliwe w stosunku do słodkiego Nanu ale sie przyzwyczaił.Ja mysle ze powinnas zmienic mleko a dziecko jak glodne to zje kazde i tym samym sie przyzwyczaji sie do nowego.

Gość mama 6 tygodniaka
no dokładnie. a takiemu malcowi można zagęszczać tak jak ty pytająca mamusia zagęszczalaś kleikiem lub zwykłą kaszką ryżową?? bo jak pytałam pediatre o kleik czy kaszkę ryżową to powiedzial że apsolutnie nie że dziecko jest zamałe na to.

To narazie pozostaje Tobie karmić na 2 razy.Ja na początku tak karmiłam. Przynajmniej miałam godzinę snu więcej. Nasz synek budził się do 11 miesiaca co 3 godziny na mleko. Istna masakra ciągle był glodny ale na szczęście to za nami.A pózniej zobaczysz co będzie z tym zagęszczaczem.

Gość mama 6 tygodniaka
DZIĘKUJE WSZYSTKIM MAMOM ZA RADY BO MYŚLAŁAM ŻE MOŻE Z MOIM MALUSZKIEM JEST COŚ NIE TAK ŻE TAK DUŻO ZJADA.

Gość aaina
moja corcia tez okropnie ulewała,doslownie chlustalo z niej.kilka razy miala zmieniane mleko.dopiero nutramigen pomógł.

Gość pytająca mamusia
kaszka ryżowa jest dopiero po 4 miesiącu więc dla takiego maluszka jak Twój to odpada bo można tylko szkody narobić, ale jak zamówilaś specjalny zagęszczacz dla Twojego szkraba to na pewno będzie lepiej, najwyżej jak podrośnie to zaczniesz zagęszczać czyms konkretnym

Co do kleiku czy kaszki to jeszcze masz czas. Za mały na takie cięzkie rzeczy jego żołądek jest jeszcze za wrażliwy. Kleik od 3 miesiąca albo 4.

Gość mama 6 tygodniaka
dzięki Ci pytajaca mamusi za rady

Gość pytająca mamusia
mój syn był na nutramigenie od 2 miesiąca bo miał kłopoty z brzuszkiem i minęło po pierwszej butli jak ręką odjął, potem stopniowo przechodziliśmy na bebilon pepti i było ok, obecnie jest nadal na bebilonie pepti ale już 2 bo to duży 10 miesięczny chłop :)

Gość mama 6 tygodniaka
eee mój to jeszcze mały szkrabek w niedizele skończył dopiero 6 tygodni a 4 czerwca bedzie mial 2 miesiące:)

Gość pytająca mamusia
nie ma za co, za dużo i tak nie pomogłam ciężki jest tylko ten początkowy okres, potem będziecie mieli juz z górki, ja niedawno trzymałam go na jednej ręce a teraz to 12 kilo ma :) ale apetyt mu został...

Gość mama 6 tygodniaka
to i dobrze waże aby zdrowo się chowało. chociaż u mnie może jeszcze po chorobie mu zostało że se odbija bo chorował mi tydzień prawie i teraz od 3 dni taki głodomor nie wiem juz sama ale moze po zagęszczaczu się poprawi:)

Gość pytająca mamusia
też masz z czerwca, ale mój z końca, 26, za ponad tydzień stuknie mu 11, ale ten czas mi zleciał kurcze