Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdrowa

Tabletki anty a infekcje pochwy

Polecane posty

Gość niezdrowa

Czy to prawda wg was ze branie tabletek anty wpływa negatywnie na flore bakteryjną TEGO miejsca?

Gość w przyszłości mama
Wpływa.. po zbyt długim stosowaniu trzeba na jakiś czas odstawić tabletki.

Gość bzdurcia
tak, nie tylko tabsy, ale każdy rodzaj antykoncepcji hormonalnej :)

Gość uudhddfd
jasne ze wplywaja

tabletki anty i infekcje miejsc intymnych maja ze soba wiele wspolnego;) warto tak jak wyzej napisane zrobic sobie wlasnie dlatego przerwe w braniu ich. dzieki temu organizm tez pozbedzie sie czesc sztucznych hormonow z tabletek. mozesz tez w trakcie brania zapobiegac. srodki do mycia tylko z kwasem mlekowym plus dopochwowo ja polecam abiofem, to wlasnie taki zapobiegawczy srodek.

Gość niezdrowa
Ale jak często powinnam robić takie przerwy i na jak długo?

Gość żeberko
to chyba zalezy od tego jakie bierzesz tabletki i jak długo już. chyba raz na rok mniej wiecej, ale nie wiem, moge się mylić, najlepiej zapytaj lekarza

Gość niezdrowa
Bo własnie troche mam ostatnio problemy.. znaczy piecze mnie jakoś i swędzi i usłyszalam ze to może być przez tabletki anty. Jakos inaczej mozna sobie z tym poradzić oprócz przerwy w braniu? Dormita a powiedz, Ty stosowałaś ten abiofem?

powiennas tez robic co jakis czas badania na poziom hormonow. faktycznie, najlepiej niech lekarz zadecyduje czy powinnas przerwac brac tabletki i na ile. ja stosuje ten srodek wlasnie, zeby uniknac infekcji w czasie brania tabletek anty.

Gość nie jest tak źle
wpływają piguły źle na florę, ale można brać lacibios fem z prebiotykiem i wit B, stosować płyn z kwasem mlekowym, mniej jesć cukru a jak jest suchość to używać żeli nawilżajacych w czasie stosunku i jest ok!

Gość agula8
ja nie stosuję co prawda tabl anty, ae z tego co czytam na forach i słyszę u koleżanek-to faktycznie predysponują one do infekcji pochwy.Też słyszałam że najlepiej robić sobie przerwy w braniu tabletek.Ale może stosowanie probiotyków coś pomoże??? ja biorę czasem profilatycznie provag, albo też przy antybiotyku i musze przyznać ze nie łapię grzybicy.Są też płyny do higieny intym. z kwasem mlekowym-może to też nie głupi pomysł??? pozdr.

Gość niezdrowa
Kupiłam abiofem, który polecacie. wyczytałam na ulotce ze zawiera kwas mlekowy, to chyba dobrze wróży? no i musze sobie zrobić przerwę w braniu tabletek. nie wiem czy to powinnam skonsultowac z lekarzem, czy sama moge przestać brać po porstu?

Gość niezdrowa
aha, a jesli chodzi o płyn do higieny intymnej to jaki mi polecacie? kazdy zawiera ten kwas mlekowy?

Gość luthienn.
Wg mnie powinnaś obowiązkowo iść do lekarza! To on oceni czy to swędzenie to zwykła infekcja od tabletek czy też coś innego, jak np. choroba.

Gość niezdrowa
luthienn, masz racje, będę musiała sie wybrać, po co snuć jakieś domysły, tylko mi to nerwy szarpie......

trochę na pewno wypływają ( ale chyba jak sa nie zbyt dobrane ) j biore ciagle 3 lata i miałam jedna infekcje

Gość zielonka6669
ja odkąd biorę mam czesto zapalenie układu moczowego. bardzo ostre:(

Gość czesia re
No wpływaja na pewno. A jak sobie dziewczyny radzicie z tymi problemami?

ja np co najmniej raz na 3msc mam infekcje;/ lekarz przepisuje mi rózne miaści, globulki i jakos przechodzi ale co z tego jak wraca;/ rowniez profilaktycznie stosuje zel do hig. intymnej bakteriobójczy

ale ten twoj zel antybakteryjny dziala tylko od zewnatrz? moze lepiej zapobiegawczo, ale bardziej od srodka? ja polecam zel aa lub lactacyd, koniecznie z kwasem mlekowym

Gość czesia re
Ja słyszałam kiedyś o domowych sposobach, czyli ze czosnek leczy grzybice, tylko torche mi się to mało prawdopodone wydaje. Stosowała któraś z was?

Tez sądze, że kwas mlekowy jest bardzo wskazany. Przeciez o to chodzi, żeby bakterie mlekowe podhodować :)

Gość annnnnnika
ja kiedyś wpadłam na pomysł zeby spbie czosnek zaaplikowac, ale byłam juz desperowana... później dostałam niezłą bure za to od lekarza. raczej nie powinno sie tego robić

Gość niezdrowa
Byłam u gina, no i polecil mi przerwe w tabletkach. trzy miesiące póki co mam nie brac a póxniej na wizytę. infekcje ponoć mam w miare nigroźna wiec stwierdził ze abiofem który stosuje wystarczy na razie. jakby sie coś zmieniło, to mam się obowiazkowo stawić u niego :) jestem dobrej mysli :) no jedyny problem to taki, ze batletki anty będę musiała czymś zastąpić ;P

no to zastapienie tabletek anty to teraz obok abiofemu priorytet;) mozesz go potem stosowac dluzej, zeby zapobiec infekcji na zas. tam jest napisane wszystko na ulotce.

Gość ginella
kiedys mialam to samo po tabletkach anty nie moglam dojsc do siebie, bardzo mi zaszkodzily. na razie zrezygnowalam z nich, ale wlasnie chce wrocic, ten wasz abiofem na prawde ma te wszytskie wlasciwosci?

no mi pomoglo, musisz sprobowac jak na ciebie zadziala. okolo 30 zl kosztuje w aptece.

Gość niezdrowa
Mi też pomógł, sama wypróbuj, wiesz jak to jest, na jednych działa to a na drugich tamto ;) ale tutaj widzę, ze dużo osób jest zadowolonych :) mogliby wymyslic jaki taki cudowny środek, który działa jak tebletki anty ale nie robi takiej rozróby w organizmie ;P

Gość zdezorientowana???
o co chodzi z tym czosnkiem? jak można wpasć na taki pomysł? :/