Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojęcia

problem z uczuciami faceta

Polecane posty

Gość nie mam pojęcia

drodzy forumowicze bardzo proszę was o opinię jak widzicie przedstawiony problem bo ja już kompletnie zgłupiałam o co tu chodzi mój przyjaciel w którym pokładałam ogromne nadzieje na przyszłość nagle mi oświadczył,że nie wie co ma zrobic ze swoim zyciem,chce zmienic pracę,wyjechać i poukładać się wewnętrznie, były plany na przyszłośc,wyznanie milości,planowany urlop a tu nagle facet mówi że ma jakies problemy emocjonalne, ok,wporządku,przyjęłam to do wiadomości,powiedziałam ze szanuję jego decyzje i niech zrobi tak aby mu w zyciu bylo dobrze oraz to że nie chcę tracic z nim kontaktu aby odzywał się od czasu do czasu odchorowałam,a właściwie dalej becze z żalu,ze złosci,z tęsknoty,nie jest mi łatwo pogodzic się z tym,że facet którego kocham nagle mówi sory ale jestem niezdecydowany a teraz wypisuje mi smsy,jak to bardzo mu źle,jak tęskni za mną,jak uszło z niego zycie i jest pusto bezemnie daje mu wyraźnie do zrozumienia,że jestem,nie jestem nieosiagalnym marzeniem,wpomnieniem,szanuje jego decyzje a zrobi jak chce,z jego strony nie ma zadnych znaków co dalej? moje zaufanie zostało nadszarpniete a on dalej nie wie czego chce, juz sama nie wiem co o tym mysleć

Gość brymmm :)
jak facet jest niezdecydowany nie zawracamy sobie glowy o takim mowi sie ze musi dpjrzec i dorosnac .... dorosly facet jak ma watpliwosci jakies problemy emocjonalne wycofuje sie i nie miesza w glowie kobiecie zbey nie robic jej krzywdy chocby nie wiem jak tesknil nie napisze nie odezwie sie zeby kobieta miala spokoj ducha dopiero jak sie pouklada wewnetrznie i wie co moze ofiarowac kobiecie -" wraca"

Gość napisz mu coś w stylu
"prosze wróć" moze on wlasnie na to czeka? na to że ktos sie nim interesuje? a jak nei zadziała to radze czekać cierpliwie az sobie wszystko w główce poukłada...

nie ma to jak pchac sie w paszcze lwa wlasnie dlatego kobiety mnie smiesza na wlasne zyczenie robia z siebie cierpietnice facet niezdecydowany niepoukladany emocjonalnie a kobieta ma prosic go o powrot buhhe a co tym osiagnie ?? to ze zwiazek bedzie taki jak ten sam facet niestabilny z hustawkami emocjonalnymi??

nie do konca tak jest. tak na prawde nie znamy tych osob i ich zachowań na co dzien. Moze dlugo juz są w tej rozłące i potrzebują jakeigoś "pchnięcia" zeby zrobic krok do przodu? Czasami trzeba schowac dume do kieszeni i napisac, ale tylko raz... :)

Gość nie mam pojęcia
fakt,że po rostaniu póściłam mu wiazanke tupu: jak mnie zranil,że mam żal, że jest tchórzem i takie tam , nie odzywał się jakis czas a teraz takie smsy? ale nie pisze że żałuje, tylko że tęskni nie wiem co o tym myslec, o co tu chodzi? to ja mam mu napisać żeby wrócił,prosic go? to on mnie zostawil i powinien wyjśc z inicjatywą, fakt,że niczym nie ryzykuję,mogę poprosic o powró a jak dalej bedzie niezdecydowany to zwyczajnie dac sobie spokój

no dokladnie o tym mówie. Powiedz mu wprost "ja tu na ciebie czekam", "wróc"!. Jesli nic nie zadziałą dać spokój i zapominać, ale przynajmniej ze swiadomoscią ze walczylo sie do samego konca o ten zwiazek...

napisz mu coś w stylu facet sam powiedzial ze ma problemy a dziewczyna zorbila blad ze nie zerwala z nim kontaktu miala zerwac kontakt ulozyc sobie zycie a on jak juz dorosnie to moze wrocic i prosic ja o miejsce w jej zyciu ona ma go prosic o powrot?? ona ma go pchac do przodu?? Przeciez ona daje mu do zrozumienia ze czeka na niego a on co dupa wolowa nic nie umie zrobic? skoro on nic nie umie zrobic tzn ze nie jest gotowy i jak wrcoci na jej zachete to ona za jakis czas znowu uslyszy ze on ma problemy emocjonalne teraz to on jej miesza w glowie bo ma jej przyzwolenie ona jak naiwna czeka az ksiaze sie zdecyduje ma sama to wszystko na wlasne zyczenie bo nie umie postawic sprawy jasno

dlatego mowie zeby postawila sprawe jasno. Nie smsami typu tesknie, jak mi smutno.. bo faceci są niedomyślni i nie zakumają. Im trzeba wprost, jak krowie na rowie. Dlatego mowie zeby schowała dume do kieszeni i napisała ze na niego czeka teraz, a nie ze bedzie czekać miesiącami. I albo wybierze albo nie. A autorka bedzie miala czyste sumienie ze walczyła i nie bedzie potem zadreczac sie pytaniem " a moze powinnam walczyć o ten związek?"

oj uwazam ze nie masz racji autorka powinna napisac cos w stylu .... jak chcesz stworzyc ze mna zwiazke jestem otwarta jesli nie to nie zawracaj mi glowy i skoncz pisac tylee temacie walzyc o zwiazek?? jaki zwiazke tam nigdy zwiakzu nie bylo pozatym wlaczyc to mozna jak sie zawinilo zrazilo partnera do siebie zorbilo mu jakas krzywde a nie kiedy facet jest niedojrzaly emocjonalnie

Gość nie mam pojęcia
sama mnie to dziwi bo gdym miała doradzać w tym temacie zwyczajnie bym napisała autorce : fifti-fiti albo wraca teraz albo dziekuję ale samej jest mi trudno dlatego że pierwszy raz poczułam że to nie jest dla mnie zwyczajny facet,jest bratnia dusza,druga połową,chodzi o coś więcej jest bardziej przyjacielem niz kochankiem

ale zastanow sie co to bedzie za zwiazek jak tylko tobie bedzie zalezalo a on bedzie z toba z braku laku i ciagle bedzie mial wytlumaczenie bo ma problemy emocjonalne nie wiem ile masz lat moze mlodziutka jestes ale powiem ci w zyciu jest wielu facetow z ktorymi mozna stowrzyc udany zwiazek ale tylko ten jeden jedyny zostaje mezem i fakt ze to wlasnie ten jest tym jedynym zawdzieczamy temu ze nic nie jest na sile wszyskto dobrowolnie z pelna swiadmoscia z zadnymi rozlakami watpliwosciami wszystko dzieje sie naturalnie gdyby to naprawde byl ten juz dawno bylibyscie razem a nie taka ciuciubabka

no ale widzisz jak sama autorka mowi to nie jest takie proste :) my sobie mozemy gadac jak to szybko zakonczyc itp ale ona jest zaangazowana w to emocjonalnie i widac ze chce walczyc o to co pomiedzy nimi. Najlepiej to powiedziec wóz albo przewóz, ale czasami tak sie nie da :) Czasami trzeba sie pomeczyć, zrozumieć...

zeby nie był z braku lato to wlasnie potrzebuje facet czasu :P a czasami warto poczekac troche ( ja nie mowie ze pół roku czy rok), ale jakiś czas.

jak ma nie byc z braku laku nalezy zyc tak jakby tego faceta nie bylo nie czekac na zbawienie a jak facet dorosnie sam wroci i jego strata czy autorka bedzie miala ochote z nim byc czy bedzie juz szczesliwa z kims zdecydowanym ktory swiata poza nia nie widzi

nie on jeeden jest na swiecie skoro jest niezdecydowany tzn ze to nie ten i nie ma sensu glow sobie zawracac a myslcire tak dalej to zycie przegracie na czekaniu albo na niestabilnym zwiazku

Gość schowac dumę
schować dumę do kieszeni, napisać że czekasz ,żeby wrócił ale tylko jeden raz,poczekać na decyzję,jesli dalej będzie niezdecydowany dac sobie sppokój,przecierpieć ale nie dac sobą manipulowac,bo nic innego jak manipulacja uczuciami

Gość może tu chodzi
może tu chodzi o coś zupełnie innego, jak mężczyźnie zależy na kobiecie to dobrowolnie z niej nie rezygnuje,nikt nie rezeygnuje bez wzgledu na płeć, raczej dba i walczy do samego końca, jak mozna odejść a potem pisać: tęsknię

zniknąć z jego życia na jakiś czas nie prosić nie szantażować

Hmmm...a może pojawiła się inna kobieta na horyzoncie? Albo nagle przestał czuć, że musi się o Ciebie starać, więc zniknęła iskra? Mężczyźni czują, że kochają, gdy kobieta "znika", gdy ją mają na co dzień, często nie są świadomi tego, co czują...często nawet wtedy mówią - Nie wiem, co czuję...jedyne co możesz zrobić - Zniknij! A może zatęskni na tyle, że będzie chciał Cię odzyskac...

Gość nie mam pojęcia
wczoraj zdecydowałam się że do niego napiszę, niepewność mnie poprostu wykańczała napisałam : napisałeś mi że jestem ważna w twoim życiu,nie pisz mi że tęsknisz i chcesz przytulić,przyjedź i to zrób,proszę wróć do mnie odpowiedź: żeby być z tobą z kimkolwiek musiałbym wrócić sam do siebie a nie jest to takie łatwe,narazie muszę wyjechać a potem zobaczymy co znaczy zobaczymy? cholera jasna! nie chodzi o czekanie,mogę czekac ale chodzi mi o niepewność,w naszym związku nie było kłótni,nieporozumień,zdrad,braku zaufania więc dlatego nie moge zrozumieć,czy tu rzeczywiście chodzi o odnalezienie własnego ja? dodam że pan jest rozwodnikiem,bardzo to przezył ale po jaka cholere zawracał mi głowę,przekonywał tak długo aż mu się udało a teraz nie wie teraz czego chce

zostaw go w spokoju,zapomnij ,zajmij się sobą. Niech się szuka a ty układaj sobie zycie bez niego;)

Gość nie mam pojęcia
wystrzelił jak Filip z konopii że chce spędzić razem planowany urlop,byłam zaskoczona,wstępnie odpisałam że się zgadzam ale...ja już chyba go nie chcę, nie dam rady być z kimś kto nie wie czego chce,a przygody mnie nie interesują, właściwie to poukładałam sobie to w głowie i przetłumaczyłam że nie ma sensu pakować się w coś co nie daje gwarancji bycia razem a tu taka propozycja,znowu zburzył mój spokój,oczywiście dalej cierpię z powodu rozczarowania ale nie jestem aż tak zdesperowana ,zastanawiam się czy warto to jeszcze jakos ratować,czuje się jak króliczek doświadczalny

Gość takajedna1111
Hej, jeśli to aktualne jeszcze, możes znapisać jak to się dalej potoczyło ? Ja ci powiem, że ja mam osobiście podobny problem z facetami. Dążę do tego aby mnie chcieli czy do określonych celów i jak już do nic dotrę to zaczynam uciekać, już zaczynam myśleć, że jednak nie chce. Zazwyczaj było tak, że faceci bardzo szybko mi miłość wyznawali i wszystko dla mnie robili i średnio po 3 miesiącach po prostu nudzili mi się. Teraz mam faceta, który nie robi dla mnie wszystkiego i bardziej jest mi trudno ponieważ jestem nie do końca pewna czy on rzeczywiście tak do końca mnie pragnie, ale jest to dobre bo ciągle z nim jestem. I to jest prawda, że zniknięcie z życia robi dobrze dla związku, jak się ma faceta ciągle pod ręką to wychodzi masakra. Pozatym faceci sa ZAWSZE niezdecydowani. Jest to wrodzona wada genetyczna, wiąże się ta z ich strachem przez porażką emocjonalną, jak podejmą złą decyzję to się będą bić w pierś więc lepiej nie podejmować w ogóle żadnej decyzji, albo pozwolić żeby los zdecydował za niego. Facet podejmie decyzje jak będzie przynajmniej w 90% pewny jej trafności.