Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

butterfly23

Studiujące mamusie:)

Polecane posty

Założyłam nowy wątek na forum bo sama jestem studiującą mamą i na pewno jest nas jeszcze wiele. Zachęcam do pisania o tym czy jest wam ciężko, jak otoczenie reaguje na studentkę z brzuszkiem i o wszystkim co tego tematu dotyczy. Ja zaszłam w ciąże na drugim roku studiów. Przechodziłam początki bardzo źle, dlatego zmuszona byłam wziąć urlop dziekański. Teraz kończe już trzeci rok, ale nie powiem jest ciężko. Studiuje zaocznie na dodatek pracuję i czasami mam wyrzuty sumienia, że nawet w weekend nie poświęcam synkowi zbyt dużo czasu. Na podbudowanie polecam artykuł o dziewczynach w podobnych sytuacjach http://www.mobilnekobiety.pl/spoleczna/trudne-tematy//zobacz/moja-mama-jest-studentka/. Z ich historii zaczerpnęłam przede wszystkim poradę o dobrej organizacji. Pozdrawiam:)

ja byłam studiującą mamą:) studiowanie z dziećmi nie jest niemożliwe:) zyczę powodzenia i wytrwałości:)

faktycznie jak przeczytałam ten artykuł http://www.mobilnekobiety.pl/rodzinna/dziecko//zobacz/moja-mama-jest-studentka/?tx_ttnews=1&cHash=89567b0fbea7f213700187ef0aa71e92 to wszystko mi się przypomniało, studia skończyłam 3 lata temu, i żeby nie pomoc mojej mamy, która zostawała z córcią to nie wiem jakbym sobie dała radę. dla mnie to był główny problem, bo ze wszystkimi egzaminami dawałam sobie radę mimo rozwrzeszczanego dziecka;-)

Gość taki maly kolo
Ja zaszłam w ciąże na ostatnim roku, mgr broniłam 2 tygodnie przed terminem :) . Wszystko było OK wszyscy byli mili, ale nie miałam łatwiej na obronie, może tylko to że wchodziłam pierwsza. No... i nie oblałam jeszcze mgr :)