Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleopatra32

rzadka kupka po śliwkach suszonych Gerbera

Polecane posty

mały roczek ma,od paru dni miał zaparcie(4 dni nie robił kupki) podałam mu więc syrop laktulosum(po konsultacji z farmaceutą)a wczoraj dodatkowo zjadł cały słoiczek suszonych śliwek gerbera(też na zaparcie) no i zatwardzenia ani śladu,za to kupka za kupką tzn zrobił od rana 3czy Wasze dzieci podobnie zareagowały po śliwkcha czy to jakieś zatrucie pokarmowe? w nocy prężył się i płakał,brzuszek pewnie bolał nie wiem czy w tym przypadku podac mu coś na biegunke?dałam lakcid przy tym puszcza gazy intensywnie

Mysle że przesadziłas! Jak dałaś syrop to nie potrzebnie dałaś śliwki.teraz musisz spokojnie odczekać az to minie.

Gość dwie-trzy
jeżeli chodzi o śliwki to dwie trzy łyżeczki spokojnie wystarczą.Śliwki bardzo przeczyszczają i nie należy z nim i przesadzać.Sądząc po tym co napisałaś to raczej stawiałabym na te śliwki ale lekarzem nie jestem Dodam jeszcze że u córki po śliwkach też było kilka rzadkich kup

poprostu przedobrzyłam;) może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenie?nie wiem czy dalej dawać ten syrop lactulosum?jak myślicie?

Gość violusieńka
ja tez stawiam na sliwki.moja kolezanka dala swojemu malemu maly słoiczek tych z gerbera to nawet zrobil kupe w wanience jak go kąpala hehe wiec pewnie ona tak musza dzialac.

Gość Taka ja___
Kurcze, ale przecież każde dziecko z podstawówki wie, że suszone owoce (śliwki, morelki, rodzynki, jabłka) działają rozluźniająco na stolec. Nie potrzebnie szprycujesz go aptecznymi specyfikami. Przecież jest tyle naturalnych sposobów.

Gość Taka ja___
A myślicie, że niby czemu Danone Activia na przemianę materii są na bazie suszonych owoców, jogurtu i zbóż? Przecież to takie banalnie proste.