Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleska żywiołowa

Nie chcą ogłosic kleski żywiołowej bo wtedy wybory beda musiały byc na jesien a

Polecane posty

Gość kleska żywiołowa

to walka o korytka co nie... Według prawa klęska żywiołowa powinna być ogłoszona wtedy gdy dotyczy ona choć jednej z gmin/powiatu. Są całe miejscowości, wsie pozalewane, całe domy, ludzie nie maja się gdzie udać! Zalana jest cała południowa Polska, nie wyobrażalne są straty po takiej powodzi... a nasi parlamentarzyści gdy nie ogłoszą tej klęski to nie mamy wtedy możliwości na jakakolwiek pomoc z UE "Woda ma to do siebie że spływa" - wypowiedz kandydata na prezydenta!

tylko jedno im w głowie, żałosny jest ten nasz rząd i najgorsze jest to że człowiek chcąc spełnić obywatelski obowiązek i zagłosować musi wybierać mniejsze zło..cwane buractwo, zresztą wystarczy spojrzeć na tych lepperów palikotów i innych pajaców

"Według prawa klęska żywiołowa powinna być ogłoszona wtedy gdy dotyczy ona choć jednej z gmin/powiatu. " TYLKO CO Z TEGO:P?CZY JEST KARA ŚMIERCI ZA TO:P?ZA WYSYŁANIE WOJSK ZA GRANICE NIE OSĄDZILI A ZA TO TO TAK SAMO JEST:O.

Gość to trudna sytuacja i nie wiem
czy tę decyzję krytykować, bo prezydent powinien być szybko, są do obsadzenie przecież inne ważne stanowiska, a z drugiej strony nie przesunięcie wyborów spowoduje, że wyborcy z zalanych województw będą mieli utrudnione głosowanie, gdy wiadomo np. że Podkarpacie jest propisowskie itp. Cóż zrobić z tymi wyborami, żeby nie narazić się na zarzuty o działanie niezgodne z demokracją?

Gość a wiesz ze stan klęski
zywiolowej oznacza rowniez ograniczenie naszych praw obywatelskich?! :o

Gość do czerwcowych wyborów
zadnych utrudnein technicznych juz raczej nie bedzie by nie moc dotrzec do lokalu wyborczego...

tak a ludzie na wybory poplyna pontonami... :/ bezsens...

Gość Weronika-> weronka
jak ogłoszą klęskę to będą musieli dać kasę i przesuną się wybory a ludzie tracą dorobek całego życia...

Gość sweet sądzic ze
powodz bedzie trwala miesiac?:D

Gość Stan kleski zywiołowej oznacza
nie tylko przesuniecie wyborów ale również przymusowe ewakuacje jesli trzeba bedzie, wyburzenai budynków itp. W takiej sytuacji protesty ludzi nei są nbrane pod uwagę bo liczy sie bezpieczenstwo. i o ile teraz nie ma przymusu by ludzie opuszczali zagrozone tereny (dziwi mnie ich upartosc) to wtedy juz nie bedzie zadnego "ale"!

Gość siedze i myślę
Tak myślę, że Wisła weszła do Krakowa, pod Wawel, aby zabrać śp Pana Prezydenta do Warszawy na Powązki. Fala kulminacyjna spodziewana jest w Warszawie za trzy dni :classic_cool:🖐️

moze tak moze nie,ale nie sadze,ze priorytetem tych ludzi co ich zalalo bedzie pojscie na wybory...

gdyby jednego z drugim zalalo i spotkalby ich taki los jak tych ludzi to mysle,ze inaczej by spiewali

Gość to trudna sytuacja i nie wiem
Oczywiście, że ktozwłaszcza że wiąże się to z podjęciem starań o głosowanie poza miejscem zameldowania (dotyczy to nie jednej osoby a tysięcy), te osoby nie mają też głowy do wschłuchiwanie się teraz w kampanię i świadomy wybór kandydata: czy w takiej sytuacji wybory będą aby na pewno "wolne"? Pomoc tym ludziom jest ważna, wybór prezydenta po nagłej śmierci poprzedniego też jest ważna, ważne są też uczciwie przeprowadzone wybory. Nie wiem, co jest w tej sytuacji gorsze: wprowadzenie stanu klęski żywiołowej czy jego niewprowadzenie. Bronisław Komorowski ma zwolenników ale ma też przeciwników, którzy z jednej strony nie chcą pewnie, by sprawował swoją obecną funkcję aż do jesieni (tym bardziej, że to utrudnia mnóstwo spraw, każda ustawa i jej zawetowanie lub nie będzie tak problematyczna jak ta o IPNie, problem z powołaniem tej całej rady bezpieczeństwa narodowego, a co dopiero mówić o codziennych, mało medialnych decyzjach), a z drugiej strony nie chcą wyborów, w sytuacji gdy propisowskie województwa mają utrudniony dostęp do głosowania, co za tym idzie Komorowski ma większe szanse, nie do końca uczciwie, ale i nie z własnej winy. To są ważne sprawy i powtarzam: nie wiem czy rząd można w takiej sytuacji krytykować. Premier wprawdzie zapewnia, że osoby poszkodowane uzyskają pomoc mimo, że nie nie będzie oficjalnie klęski żywiołowej, ale nie zapewnia ułatwienia głosowania osobom dotkniętym powodzią i nagle ewakuowanym. A to naprawdę ważne, kadencja prezydenta trwa 5 lat - nikt już nie będzie pamiętał o powodzi a będziemy się zastanawiać, czy on aby na pewno został wybrany demokratycznie.ś kto stracił cały dobytek nie myśli o głosowaniu,

zacytuje Tuska : To , ze bedzie ogłoszona klęska, nie spowoduje , zę strażacy bedą szybciej pomagać..." RACJA

Gość kleska żywiołowa
na tego Tuska i całego Kaczorowskiego czy jak mu tam patrzeć nie mogę

Gość kleska żywiołowa
biada w Polsce biada, nie dość domy pozalewane to i gospodarka w kraju zachwiana, warzywa owoce znów podrożeją o ile jakiekolwiek będą

Gość kleska żywiołowa
takiego zapasu to ja dziękuje, ludzie nie maja prądu, wody pitnej, ani gdzie się schronić

Gość haaahahaa
Rząd Tuska usunął projekty przeciwpowodziowe z listy indykatywnej:chodzi zbiorniki :Kąty -Myscowa na Wisłoce,Dukla na Jasiołce,Rudawka Rymanowska na Wisłoku, obwałowania górnej Wisły,wszystkie te inwestycje które wpisywały się w program ochrony przeciwpowodziowej w dorzeczu górnej Wisły - opracowany i przygotowany przez poprzedni rząd Jarosława Kaczyńskiego w połowie 2007.Ten projekt inwestycji w zakresie infrastruktury zabezpieczający przed powodziami w dorzeczu górnej Wisły w południowo-wschodniej Polsce został wyrzucony przez rząd Tuska do kosza.Pytanie:Czy Tusk wraz z rządem nie powinien odpowiadać personalnie za brak realizacji ochrony przeciwpowodziowej, za śmierć ludzi którzy przez niedbalstwo oraz lekceważenie tego problemu przez obecny rząd i brak rzetelnej pracy w tym kierunku

co rząd pis zrobił ? albo lewicy? nic. wszystkie rządy poprzednie i obecny są odpowiedzialne za taką sytuację tak samo jak wojewoda obecny i poprzedni zalanych terenów.

Gość kleska żywiołowa
już pisałam wyżej

Gość syla=>>
a ja w zamian za to nie poszlabym na wybory a jestem ze slaska duzo obiecuja ze nam pomoga a huje tylko gadaja

Gość kleska żywiołowa
bo na tym polega ich polityka sranie w banie i tyle

Czy to ma być ta druga Irlandia, że dzielnice niektórych miast stają się wyspami?

Gość kleska żywiołowa
klęska żywiołowa coraz to większa :(

Gość żal żal i jeszcze raz żal
Pan Bóg nas doswiadcza