Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miriam151208

Skąpy chłopak

Polecane posty

A więc tak, jestem ze swoim chłopakiem op pól tora roku. On jest one mnie 4 lata starszy, mieszka sam, zarabia dość dobrze. Problem w tym, że jest .. skąpy. Przez cały ten czas razem dostałam od niego pierścionek (bardzo skromny) i zegarek ( który był z przeceny, i niestety i tak mi się zgubił). Nie oczekuje nie wiadomo jakich prezentów, ale zdaje mi się, że chłopak powinien czasem kupić coś drobnego dziewczynie, tak bez okazji (jeśli oczywiście ma wystarczająco pieniędzy!) Czy mam racje???

Gość kiciek25
PREZENTY TO JESZCZE aj caps ale czy zaprasza Cie gdzieś? restauracja, czy jakaś knajpka... i płaci?

Gość na bank jestes w cionzy
:classic_cool:

Kiedyś gdy wychodziliśmy razem zjeść płaciliśmy razem, teraz się trochę zreflektował i mówi żebym zatrzymała pieniądze. Właściwie to mu też nic nie kupuje (poza drogim zegarkiem na urodziny). Tyle że myślę że to chłopak powinien kupować coś dziewczynie, a nie na odwrót. Zwłaszcza, że go stać na rzeczy które mu są potrzebne. No ale dobrze, co takiego ja bym mu mogła kupić bez okazji? Może by on się wtedy skapnął, że to miłe coś czasem dostać.

Gość SROOKANDEA123
Sama sobie zarob.On moze poszukac 1000 innych, a Ty zostaniesz sama.

Gość pusta dziewczynko jesteś
najpierw wymagaj od siebie, potem od chłopaka. I sama jesteś skąpa

Od kiedy to dziewczyny powinny obsypywać chłopaków prezentami? Nie jestem skąpa tyle, że nie wiem co by mu kupić. Według niego nic mu nie jest potrzebne.

Wiesz, faceci sa podobni do kobiet, tez doceniaja mile gesty. Oczywiscie, ze mile jest kiedy druga osoba cos Ci daje, ale co... lykasz to jak ges i nic wzamian??? Piszesz, ze placi za Ciebie... powinniscie sie skladac razem na wspolne wyjscia (dama z klasa placi za siebie) - ale jak mowisz, on jest lepiej sytuowany, moze Ci pomoc, to pomaga. Natomiast przykre jest, ze oceniasz "pierscionek - skromny" (a moze mu sie podobal) - "zegarek z przeceny" i twierdzisz, ze sama tez mu nic nie kupujesz, bo go stac :o Dziwne to dla mnie troche i stawia Cie w przykrym swietle, przemysl to. A prezenty wcale nie musza byc drogie.

"Od kiedy to dziewczyny powinny obsypywać chłopaków prezentami?" od kiedy maja prawo do nauki i pracy a poza tym spojrz na to inaczej... milo Ci, kiedy cos dostaniesz... dlaczego myslisz, ze z facetami jest inaczej?

Gość kasioo1
ja tam sie ciesze jak mi kupi kwiatka a stac go zeby mi kupic nowego mercedsa :O 🖐️

Ty sobie lepiej poszukaj sponsora i od razu postaw sprawe jasno, ze chcesz kasy i drogich pieniedzy. W zamian za wiadomo co ;)

Dobra Dobra! Ja skąpa nie jestem, i stać mnie na to żeby mu kupić prezent. Poza tym dodam, że mieszkam za granicą, i mój chłopak nie jest polakiem. W jego kulturze to mężczyzna powinien płacić i kupować prezenty kobiecie (oczywiście jeśli go na to stać),, no ale cuż. Co mogłabym mu podarować?

Gość w jego kulturze
a ty jestes muzułmanka czy jeszcze nie? bo w twojej kulturze mozna kupic portfel ,lytę fajna koszulkę itp no ale skoro ty juz w jego kulturze

skad mamy wiedziec? a co mu sprawi przyjemnosc? ja mojemu kupuje slodycze jak go odwiedzam albo gdzies przechodzimy, zapraszam do kanjpy, na pizze, czekolade, etc jak gdzies widze cos co mogloby go zainteresowac to kupuje na przyklad ksiazke, ktora szukal, koszule, bielizne, bizuterie

Gość SROOKANDEA123
No wlasnie , nie widzi potrzeby zeby inwestowc. Na boku ma inna, ktora jest tych pieniedzy warta !!!

Niech wam wszystkim będzie! on ma kochanki. a ja jestem skąpa. Nie rozumie dlaczego tyle złości w waszych odpowiedziach. A wy kupujecie coś swoim chłopakom? czy też jesteście takie SKĄPE jak ja (według was)???

Gość LLLLLLAKAKA
co za dziewyczna??!! oczywiscie ze kupuje rzeczy mojemu chłopakowi... rózne... od drobnych przyjemnosci typu wiem co lubi do jedzienia a nie kupuje na codzien, poprzez byty u koszule mimo ze ogolnie sam robi zakupy, ale jak jestem w sklepie i cos mi sie podoba kupuje dla niego naweet bez okazji, prezenty zalezy co lubi kupiłam mu: wedke (łowi), zegarek, wielki model statku pasazerskiego, sprzet narciarski (czesciowo), koszule, buty, krawaty, paski, bielizne.. on mi tez robi prezenty czasem mniej czasem wiecej, sa miesiace ze nic, ale nie robie z tego powodu problemów. kurcze.... jakas dziwna jestes. ile masz lat?