Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxaaaaaaaaaaaaaaa

Czy ja rzeczywiscie nie mam racji???

Polecane posty

Gość ola333444
naprawde przesada.ja na 18ke dostalam 100zl. jak na 18te urodziny wydaje mi sie troche za malo ale na 16te to 100-200 zl i koniec

czuje sie bardzo rozczarowana tym co wymyslil moj maz:O on mi nawet pierscionka zareczynowego tak drogiego nie dal... chyba mu na chrzesniaku zalezy wiecej niz na mnie!!! moze tez powinnam od dzis oczekiwac takich prezentow... ciekawe co da dla mnie na urodziny za miesiac... pewnie ksiazke... W tamtym roku to nic nie dostalam, a dwa lata temu perfumy. Chyba powinnam tez oczekiwac czegos tak drogiego!!!

Gość skfjhs
Mowie Ci jako facet, po prostu zapowiedz mu, ze skoro stac Was na takie drogie prezenty, to Ty przestajesz oszczedzac bo tez chcesz troche "zadbac o siebie". Skoro on moze wydawac duze dla Was kwoty nie liczac sie z Twoim zdaniem, to chyba i Ty mozesz? Na co pracujesz? Na garb?

i chyba tak zrobie... juz mu powiedzialam tez, ze nie chce miec wspolnego konta, ze zaloze sobie wlasne konto, do ktorego on nie bedzie mial dostepu... a z moimi oszczednosciami bede robila to co zechce...

to jest bez sensu... Od Brata i bratowej meza dostalismy 300 zl na slub, a dla chrzesniaka mamy dawac na 16 urodziny prezent za ponad 1000 zl?!!! W glowie mi sie to nie miesci!!!!!!!!!!!!!! Moj maz upiera sie przy swoim zdaniu... jak ja moge na niego wplynac??? co ja mam robic i mowic mu zeby zrozumial???!!! Poradzcie mi cos, prosze...

Gość hmmm no coż
a powiedział ci dlaczego chce dać taki drogi prezent? umotywował to jakoś?

powiedzial, ze chce zeby jego chrzesniak sie cieszyl... rodzice nie chca mu kupic, wiec on chce to zrobic... tyle, ze roznica jest taka, ze jaego rodzicow na to stac, ale nas nie...

Gość kwiatek biały
słuchaj na pewno nie rzucaj mu takimi argumentami jak tutaj, bo on się jeszcze bardziej zacietrzewi w swoim pomyśle i gotów go zrealizować pracujecie oboje? jak dzielicie się wydatkami?

Gość nienawidze jak....
jest jedno wyjście. Pokaż to forum mężowi, zobaczy że dla wielu ten pomysł jest głupi i zupełnie bez sensu. Dodatkowo jak poczyta to jak i co piszesz może zrozumie i zacznie szanować twoje zdanie!

Gość hmmm no coż
no to mu powiedz, że oczekujesz na urodziny droższych prezentów niż planuje dla chrześniaka. W końcu jesteś chyba dla niego równie ważna, a nawet ważniejsza:)

pomalu przestaje wierzyc, ze jestem dla niego taka wazna jak chrzesniak:O obydwoje pracujemy, mamy wspolne konto i nie dzielimy kto ile kosztow zycia pokrywa.

kwiatek biały, to co ja mam zrobic???

ak mu wybic z glowy ten pomysl???

*jak

Gość kwiatek biały
Proponuję na początek przeprosić, że byłaś na niego zła Powiedz, że PS3 uważasz za dobry prezent dla nastolatka ale jednocześnie uważasz za zbyt kosztowny jak na wasze warunki finansowe. (mam nadzieję, że on mu tego nie obiecał, w innym wypadku przegrywasz). Zapytaj czy jeśli zrealizuje marzenie chrześniaka jest gotów zrealizować i twoje (tutaj wspomnij o urodzinach) i wymień jakąś kosztowną rzecz o której zawsze marzyłaś

Gość kwiatek biały
podejdź do problemu z entuzjazmem (to nic, że od środka będziesz się gotowała) udawaj zainteresowanie pytaj czy był już w konkretnym sklepie

Gość tak masz racje
porozmawiaj z mężem i absolutnie się nie zgadzaj, ale na spokojnie porozmawiaj

Gość a tak apropos - Ty pracujesz?
bo jak nie, to co Cie obchodzi, na co wydaje On kase? A moze to on chce Ci dać do zrozumienia, zebyś wzieła sie do roboty?

Gość arystocratka
Kwiatek biały ma rację Popieram Powiedz męzowi że za miesiąc na urodziny zyczysz sobie jakis drogi prezent-wymyśl cos drogiego- i niech sie nie pokazuje w domu bez niego A jak nie poskutkuje to sie spakuj i wyprowadz np do mamy albo siostry jak masz .Ja miałam tydzien temu komunie dziecka i nawet chrzestni po tysiac nie dawali mojemu dziecku Zreszta jak mozna samemu sobie odmawiac zeby kogos dorabiac i to jeszcze GRA .

Gość kwiatek biały
ja myślę, że wspominając o drogim prezencie dla siebie trzeba kokietować a nie wymagać - facet po prostu nie zrozumie i nawet nie będzie miał pojęcia jak rani żonę

Tak, jak facet to musi byc glupi.... Zrozumie zrozumie. Po co sie tak plaszczyc? A skoro rodzice mu nie chca kupic, to moze maja jakis powod? Czy Twoj maz jest od wychowywania chrzesniaka? Skoro rodzice nie chca, to chyba on nie jest od tego, zeby uszczesliwiac dziecko wbrew ich woli? Autentycznie dziwie sie, ze zachowujesz sie jakbys nie miala nic do gadania. Bierz 1000zl z konta wyplac, powiedz ze wzielas, bo upatrzylas sobie super kiecke, buty i torebke i chcesz pojechac kupic ;)

NO BEZSENS CAŁKOWITY.. JEK MOŻNA PRZY TAKIEJ SYTUACJI WYDAWAĆ PONAD TYSIAKA NA PREZENT DLA 16TKA ? DZIEWCZYNO! TY MASZ RACJE OCZYWIŚCIE.. A MĄŻ MUSI ZROZUMIEĆ.. :)

"A skoro rodzice mu nie chca kupic, to moze maja jakis powod? Czy Twoj maz jest od wychowywania chrzesniaka? Skoro rodzice nie chca, to chyba on nie jest od tego, zeby uszczesliwiac dziecko wbrew ich woli?" Dokładnie tak. Skoro rodziców ma bogatych, a nie chcą mu kupić PS, to zapewne wynika to z tego, że zwyczajnie nie chcą, żeby ich syn coś takiego posiadał. Może mieli z nim problemy, bo spędzał za dużo czasu przy kompie. A wiesz co? Jakbyś tak powiedziała o pomyśle męża rodzicom dzieciaka? Może mu po prostu zabronią.