Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamitapatita

sorry, że znów kupki, ale:jakie kupki robią wasze 7m maluchy karmione naturalnie

Polecane posty

Gość mamitapatita

chodzi mi o konsystencję, czy są twarde i zbite, a może takie papkowate luźniejsze...sorry za określenia, no ale przecież fotek nie wstawię:p, a chcę żebyście wiedziały o co mi konkretnie chodzi...moja 7m córka od 2 m-cy je obiadki i deserki, a od 3tygodni zamiast luźnej kupki robi po kilka takich małych zbitych bobków. co 3h karmię piersią. czy to normalne?...dziękuję za poważne odpowiedzi:) 🌼

Gość mamitapatita
up

Jak bobki to ma zatwardzenie. banany, ryż, kasze powodują scalenie stolaca. Śliwki, jabłka, - rozluźniają. Daj wiecej picia, ogranicz zupki na ryżu, troche śliwek, przejdzie.

Gość no to ja tez o kupkach
powinny byc plastelinowate- ani zbite ani plynne, taka pasta aalbo miekke plastelina ;) jak sa bobki to zatwardzenie- ogranicz ryz ziemniaki, marchew, makaron kaszki, banany, poda surowe starte jabluszko, duzo wody do picia i zupki z warzywami zielonymi(ale bez ziemniakow i marchewki) i powinno byc ok

Gość mamitapatita
no więc: owe bobki:) są najczęściej takie plastelinowe właśnie, że po rozgnieceniu robi się placek:) rzadziej są twardsze...sęk w tym, że ona nie chce nic pić oprócz mojego mleka, wypluwa z łyżeczki, gryzie kubek niekapek lub smoczek, nie chce nic, ani wody, ani herbatki, ani soczków. lekarz powiedział, że to normalne, że tylko pije moje mleko, widocznie to jej wystarczać i mam jej nie zmuszać na siłę, bo to nic nie da, wręcz ją zniechęci. kaszek jej właśnie ostatnio nie daje po konsultacji z pediatrą, odstawiłam też już dawno temu kaszę mannę, którą po troszku dosypywałam do zupek...daję jej deserki, najczęściej są z jabłkiem i dodatkowo same jabłko starte też.

zależy co zje czasem jest to bobek czasem papka taka gesta czasem papka ze śluzem najgorsze te bobki bo wtedy placze i pręży sie straszliwie akle pediatra powiedziała ze przy wprowadzaniu posi łków tak jest i uwaga marchewka zatwardzaaaaaaaaa

Jeżeli nie są bradzo twarde a dziecko nie płacze/pręży się/popiskuje w trakcie robienia kupy to jest ok. Moja córka tez na piersi i te z nie chciala pić, z butli nie umiała, z łyżeczki była zabawa a niekapka gryzła:) kupiłamm niekapka z miękkim ustnikiem i codziennie dawałam herbatkę, bawiła się bawiła i zaczęla pić, najpierw 10ml, potem 20 a teraz nawet 120 wypije w ciągu dnia :) Ja podawałam śliwki suszone gerbera i zawsze skutkowało:)

Gość mamitapatita
pytam tutaj, bo pediatra tak jakby nic szczególnego mi nie powiedziała, obejrzała małą, przepisała Debridat i tyle, powiedziała jest ok, dawałam jej tydzień ten syrop i przez ten tydzień zrobiła ze 3 "papki", a tak to ciągle plastelinowe bobki, nie płacze i nie piszczy tylko napnie się ze 3 razy, zrobi się czerwona, zaszklone oczy i kupka zrobiona:) nie wiem czy jest sens podawania tego syropu jak i tak robi te bobki...nie wiem, może już jej taka natura i tak będzie, bo posiłki inne niż mleko dostaje od 2 miesięcy, a od 3tygodni ma takie kupki...sama nie wiem c tym myśleć...może jeszcze jakieś mamy się wypowiedzą? jakie kupki robią Wasze dzieci? reszcie dziękuję za odp🌼

Gość uupoupppppp
up

Gość mmuk
jak plastelinowe kupki to ok, martwic sie trzeba jak beda twarde zbite bobki

Gość lenaluna
witam moja mala nie cale 3 mies zrobila mi dzis plastelinowa kupke konsystencja jak masa ze szprycy do cast i kolor musztardy karmie naturalnie i troche mieszanka bo mam malo mleka bo laktatorem scagam