Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika_91

taniec a uczucia

Polecane posty

Gość Monika_91

cześć:) chciałam zapytać Was o zdanie. Zaproponowałam koledze z sąsiedniej klasy kurs tańca towarzyskiego. Obu nam to pasuje, bo akurat mamy długie, pmaturalne wakacje przed sobą. On się zgodził. Ja bardzo go lubię..ale to tylko "lubienie". Myślicie, że mam podstawę obawiać się, że przez ten bliski kontakt coś się zmieni?;p przyznam, że zdarzyło się pare razy, że rzucał w moim kierunku komplementy, przytulał się...

Gość Mertoro
Masz prawo mieć obawy, na wszelki wypadek zakładaj zawsze elegancką bielizną, abyś się nie wstydziła rozebrać :)

Ja chodzę z kumplem na kurs tańca. Poza tym kursem i koleżeńskimi relacjami nic nas nie łączy. Wiadomo, na taniec towarzyski najczęściej chodzą pary, ale nie wyłącznie pary. Taniec w jakiś sposób zbliża - trzeba utrzymywać kontakt wzrokowy, trzymać się za ręce - choć tak właściwie na kursie dla początkujących uwagę bardziej zajmuje patrzenie pod nogi i liczenie w głowie rytmu...Przede wszystkim jednak taniec pozwala otworzyć się na inną osobę, przełamać towrzyską barierę i onieśmielenie. Niemniej jednak relacje moje z parterem nie zmieniły się jakoś szczególnie. Nadal po prostu się kumplujemy. Naszym celem było po prostu nauczyć się tańczyć. Polecam, bo to naprawdę świetna zabawa i możliwość nauczenia czegoś towrzysko przydatnego.

Ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym. Masz okazję zrobić coś fajnego przez wakacje. A to, że on być może ma nadzieję na coś więcej - cóż, to jego sprawa! Zresztą, nie masz pewności, czy tak jest w rzeczywistości. Traktuj go jak kumpla, spróbuj się zapoznać z innymi ludźmi z grupy, zbywaj tak po koleżeńsku jego maślane spojrzenia. Być może jedank dzięki kursowi tańca, odkryjesz w nim przyjaciela, to również możliwe:)