Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milito

czemu warszawiacy sa tak nielubiani

Polecane posty

Gość milito

jak wyzej

Gość Evelajna___________________
Chamy i chooje

Gość smok kielecki
powiem tak, mieszkam w warszawie od 5 lat i nie zauważyłem różnicy między warszawiakami a mieszkańcami innych miast w polszcze :P

Gość bo sie uwazacie za najlepszych
tylko przez to ze mieszkacie w stolicy,czego osobiscie nie rozumiem bo jak dla mnie to najbrzydsze miasto w Polsce:)

Gość no bez żartów aaaaaaaaaaaaaaaa
"bo sie uwazacie za najlepszych tylko przez to ze mieszkacie w stolicy,czego osobiscie nie rozumiem bo jak dla mnie to najbrzydsze miasto w Polsce" to poznaj WARSZAWIANINA a nie przyjezdnego i zobaczysz, jak się mylisz :)

Gość gupeek
Nie znam mieszkańca Warszawy, który by nie próbował wszystkich dookoła przekonywać, jako to on nie jest zajebisty, bo mieszka w "stolicy" :O Cały czas tylko "bo wiecie, u nas w stolicy to...", "no, ale wiesz, ja mieszkam w stolicy, więc...". Zrzygać się idzie. Zwłaszcza że w Warszawce byłem i niczym mnie nie zachwyciła, poza tym, że łatwo się po niej jeździ, no ale to zasługa zrównania miasta z ziemią podczas II WŚ i możliwości niemal kompletnej przebudowy. :classic_cool:

Gość smok kielecki
aj tam narzekacie, chociaż powiem że poziom kultury (zwykłe "dziękuję, proszę, przepraszam" _) jest tu mniejszy niż w mojej rodzimej wsi (3,5k mieszkańców) ale w krakowie czy w wrocku też !

Gość no bez żartów aaaaaaaaaaaaaaaa
gupeeek jesteś gupek rzeczywiście :D ty mówisz o napływowych, wieśniakach co to do miasta przyjadą i zaraz wyżej srają niż dupę mają. ludzie, którzy tutaj mieszkają całe życie nie mają takich jazd, zapewniam cię

Gość gupeek
@no bez żartów aaaaaaaaaaaaaaaa - no nie moja wina, że w Polskę tylko tacy jeżdżą. W samej Warszawie też ich chyba więcej, niż miejscowych, bo każdy napotkany tam człowiek zapytany o drogę zerkał tylko na rejestrację i rzucał uwagę w stylu "nie wiem jak w tej twojej pipidówce, ale my tu mamy GPSy" taką opinię wam robią - wywyższających się, chełpiących swoim miejscem zamieszkania zarozumialców, do tego nieustannie narzekających, jak im ciężko, bo życie w Warszawie takie drogie... normalnie jakbym ich zmuszał...

a mnie wlasnie to wkurwia w tych z poza warszawy, ze sa do mnie z gory uprzedzeni. nawet mi do glowy nie przyszlo uwazac sie za lepsza. czasami w luznej rozmowie z taka osobą, gdzie poprostu używam zwrotu np "jechalam metrem" od razu jest traktowany jako objaw wywyższania się... WTF? macie chyba jakies kompleksy i stad to uprzedzenie.

Gość olalaoleop
bo to nie sa warszawiacy tylko ta cala wiocha ktora zjezdza sie do Warszawy :P

popieram Husky. Mam bardzo podobne zdanie.

Gość bo my ze stolycy
zostawiamy was z prowincjii daleko w tyle

Gość w warszawie jest mało
prawdziwych rdzennych mieszkańców. Tu mieszkają przede wszystkim chamy z całej polski.

Gość beta alfa
Mnie zdanie typu "jechałam metrem" nie rusza. Ma metro, to niech sobie nim jeździ, tak jak dla mnie normalne jest powiedzieć zimą: jechałam saniami. Nie uważam tego za wywyższanie się, tylko za normalne przekazywanie informacji o wykonanej czynności. Owszem, zdarza się, że Warszawiak po takim oświadczeniu czeka na jakiś cień zachwytu lub podziwu w moich oczach, ale ja nie widzę powodu do zachwycania się. Warszawiacy są różni. Są niektórzy uprzedzająco grzeczni, mili i przyjaźnie nastawieni, są i zarozumiali, wywyższający się i uważający, że powinnam ich podziwiać za samo miejsce zamieszkania (co mnie okropnie śmieszy). Jak mam odróżnić rdzennych Warszawiaków od tych, którzy wychowali się na kieleckiej wsi i mieszkają w Warszawie od dwóch lat? Przecież nie jestem biurem śledczym. :D

Gość co ma piernik do wiatraka
ludzie! wy chyba poglupieliscie! nie ma znaczenia skąd jestesmy,wazne jest co sobą reprezentujemy uwielbiam ludzi ,pozbawionych kompleksow,ktorzy znaja swoją wartość i do takiej kategorii zaliczam wlasnie warszawiaków mam cudowną przyjaciólkę rodem z W-wy

kiedyś chciałem umówić się z myrem na piwo to mi odpowiedział, że nie chodzi na piwo z ludźmi z prowincji bo nie ma o czym z nimi rozmawiać :P ps. mam to na mailu :classic_cool:

Gość zoliczka nie zdechla
warszawiacy pokazuja "klase" na drogach. NAGMINNIE!!!!!!!!!!!!!!! wyprzedzania na 3 i niekulturalane gesty w stolicy dla kierowcow spoza wawy. negartywne moje zdanie jest o nich i basta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

myślą, że sa wrzech.....mocni na drogach.....noi i zarozumiali...........

Gość a fee Myrevin nieladnie
:classic_cool:

Gość co ma piernik do wiatraka
nie uprzedzajmy się do innych za chwilę zaczniecie atakować poznaniaków,slązaków,górali itp w kazdej rodzinie znajdziemy "odmieńca" pomimo,ze mamy te same geny i jak go potraktujemy? a jak go nazwiemy? może "sledzik"?

Gość jdjsllojnbhhh
byłam w tamtym roku na wakacjach miesiąc w warszawie co się dziele na drogach to istny horror zadufani w sobie ludzie, ba nawet większość ekspedientów niemiła!!!! musiałam kilka razy prosić babkę w sklepie żeby mi przyniosła torebkę z magazynie. To samo w wielu innych sklepach Kierowcy autobusów- zgroza, jak poszłam kupić bilet to ze złości prawie mi go przez okno wyrzucił

Gość jdjsllojnbhhh
aaaa i jeszcze jedno w kawiarniach/restauracjach jeśli nie dasz napiwku to delikatnie kelnerzy traktują cię opryskliwie. Daje napiwki jeśli jest miła obsługa za chamstwo nie nagradzam

Gość delleble
beta alfa, no wlasnie po tym którzy są mili a ktorzy sie wywyższają. ja mam podobne zdanie. az strach wejsc z taka osobe spoza w konwersacje, bo mam czasami wrazenie, ze specjalnie wylapuja cos, aby potwierdzic swoja teorie, ze warszawiacy sie wywyzszają. poznaje nowa osobe i w momencie gdy mowimy sobie skad jestesmy, to na sam wydzwiek, ze jestem z wawy od razu juz inaczej na mnie patrzą i rozmowa obiera inne tory.

Gość Husky orange
nick czwartkowy - a znasz pojęcie sarkazmu? bo ja tez sie natknełam na takie myrevina wypowiedzi, ale oprócz ironicznego nabijania się wlasnie z tych co są z góry uprzedzeni do warszawiakow, nic innego nie zauwazylam.

Gość to tylko gest
Jeśli jestes dobrze wychowana-y ,to napiwek/10%/ dajesz w kawiarniach,restauracji,taxi,hotelu---tak jest na całym świecie ale my Polacy jesteśmy krnąbrni w tej dziedzinie uczmy się od innych obcowania z ludźmi,szanujmy się,wtedy nas będą szanować i wcale nie musimy być warszawiakiem

Gość Husky orange
"warszawiacy pokazuja "klase" na drogach. NAGMINNIE!!!!!!!!!!!!!!! wyprzedzania na 3 i niekulturalane gesty w stolicy dla kierowcow spoza wawy. negartywne moje zdanie jest o nich i basta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" no to poza warszawą to ty nigdzie nie bylas, bo tego typu zachowania na drodze są w CAŁEJ POLSCE

Gość jdjsllojnbhhh
jeśli obsługa jest miła, nie myli zamówienia zrealizowanie mojego zamówienia trwało 30min, ciekawe ile herbat można byłoby przez taki czas zaparzyć:) ja chciałam tylko jedną musiałam pogonic kelnera bo do wieczora nie dostałabym nic nie będę dawać napiwków jeśli kelnerzy nie zachowują się z szacunkiem i koniec jeśli jestem normalnie traktowana to zawsze zostawiam