Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krwawa_Merry

Bajki Disney'a

Polecane posty

Któż nie zna bajek Walt'a Disney'a? Przepełnionego magią, wspaniałego świata? Kto tak jak ja, wychował się na Królu Lwie, Dumbo, Kaczorze Donaldzie, Dinozaurze (chociaż to już komputerowe dzieło, ale wciąż pięknie uczy), Mulanie, Dzwonniku z Notre Dame i innych? Ja do dzisiaj beczę na Królu Lwie i śmieję się z Timona i Pumby, parę razy dziennie oglądałam w dzieciństwie Zakochanego Kundla, znałam go na pamięć, swoją kolekcję mam na kasetach VHS i za nic jej nie oddam :D Tak jakoś zachciało mi się powspominać - kto dołączy? ;) Nie udawajcie ważniaków, kto lubi bajki :D :classic_cool:

Gość mulan to dziewczyna

ja oglądam mam małego synka i dzielnie znosze ale niepowiem lubie bajki jestem na etapie filmu Auta po cichu przyznam ze mam cały bogaty zbiór bajek disneja ale pssss

Gość bez sEnsó
a gdzie ona napisala ze mulan to chlopak? ty debilu kretynie chuju

odmienila jak imie meskie...zastanawiam sie jak to odmienic po damsku "Mulance"? krola lwa uwielbiam:) zapomnialas jeszcze o pieknej i bestii..piekne bajki,ale powiem szczerze,ze piekna i zaba,czy jak to sie tlumaczy tez jest ok:)

Gość Balety w rajstopkach
Na Królu Lwie pierwszy raz byłam w kinie:) Wolę te starsze bajki Disneya' niż nowe produkcje.. Może dlatego, że teraz uparcie dubbinguje się postaci używając (niby) śmiesznych zwrotów, zawierających slang itp., próbując z bajki zrobić komedię. Ale to moje zdanie:)

Gość do bez sEnsó
odmienila o Mulanie,a powinno o Mulan, PAJACU

Odmieniłam "Mulanie" jako nazwa filmu, wiem, że to nie był facet :P ale jakoś inne odmiany, dziwnie brzmiały.

Gość print screen na filmy nie dzia
Spirited ogladalam :P a klasyczny disney to zawsze na 1 miejscu: Mala syrenka potem: spiaca krolewna i piekna i bestia.

I jak ci się spirited away podobało? boooskie prawda? :D

ale wymieniacie te "stare" bajki. to dobrze, bo nowe kreskówki i programy z cyklu hana montana to koszmar jak dla mnie. np. Kubuś Puchatek jeżdżący na skuterze z jakąś dziewczynką, i jeszcze wszystko w wersji 3D. straszne. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam jak zobaczy łam, ze kontynuacja książki "powrót do stumilowego lasu" tak bardzo przypomina oryginał.