Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. :) Podejrzewam, że jestem w ciąży jednak nie wykonałam jeszcze testu (wydaje na nie masę pieniędzy a zawsze wychodzą negatywne). Współżyje ponad rok bez zabezpieczenia jednak do tej pory nie udało mi się zajść w ciążę :(... Do rzeczy... Spodziewana miesiączka powinna zjawić się 7 dni temu. Jedyne co odczuwam to większe zapotrzebowanie na sen, zmęczenie. Od kilku dni pobolewają mnie plecy ale to raczej nie ma związku ze sprawą (tak podejrzewam). Dziś mierzyłam tem. w pochwie i wynosi 37. Pytanie: Czy ta temp może oznaczać ciążę i jaka temp powinna występować normalnie, ewentualnie przed miesiączką.

najlepiej zrób test , skoro @spóźnia się 7 dni to test wyjdzie mi właśnie wyszeł po tygodniu od planowanego @.

a co do tempki jednorazowy pomiar o niczym nie świadczy temperatura mierzona codziennie od owulacji powinna wzrosnąć a przed okresem spaść , jeśli nie spadnie można podejrzewać ciążę

Ok, dziękuję. Test zrobię dziś, najpóźniej jutro. Denerwuję się bo tak bardzo bym już chciała zajść w ciążę :)

Gość smerfetkaaaaaaaa
Temperatura nniczego nie oznacz bo powinno się ją mierzyć codziennie o tej samej porze żeby mieć jakiś odnośnik czy aby na pewno jest podwyższona. Podwyższona to niekoniecznie 37 taka też może być nawet 36,6 byleby była większa o 0,2 od najwyższej z 6 najniższych. Co do testu jeśli się boisz to powiedz żeby Twój partner go zrobił za Ciebie(wczesniej wszystko przygotuj). Ja tak własnie mam zamiar postąpić bo wolę juz nie patrzeć jak pojawia się ta jedna krecha...

Co do objawów to raczej nie :) Chyba częściej robię sobie wycieczki do ubikacji.

Partner równie mocno pragnie dzidziusia więc ze stresu pewnie nawet testu dobrze by nie zrobił...

rozumiem Cię doskonale sama niedawno to przeżywałam co miesięczne rozczarowania gdy przychodził okres w terminie nawet nie miałam okazji zrobić testu aż tu któregoś pięknego miesiąca gdy przestałam czekać na ten okres tylko wiedziałam że nadejdzie nie nadszedł i wkońcu mój test doczekał się i były dwie piękne kreseczki Tobie też ich życzę:)

To jest właśnie najgorsze... Zawsze gdy mam podejrzenia już sobie wszystko planuje, chodzę uśmiechnięta, a później test... i wiadomo jedna krecha... :(

Gość smerfetkaaaaaaaa
Głowa do góry ! My na dziecko czekamy przeszło 3 lata ! Jeden rok zakończyliśmy bez dwóch kresek po czym przerwa i znowu po dwóch miesiącach nic z tego. Też nie potrafie się wyluzować bo wszystkie przyjaciółki mają już swoje dzieciątka ba nawet drugi raz zachodzą w ciąże a my nic. Choć tak bardzo kochamy dzieci.

A to jest takie niesprawiedliwie. Osoby które się nie starają ''wpadają'' i tragizują ''co oni teraz poczną''... A pary starające się czekają i czekają...

Gość smerfetkaaaaaaaa
No bo prawda jest taka, że Ci co wpadają nie myślą o ciąży i zachodzą za pierwszym razem a my za bardzo się nakręcamy... Niestety chociaż staramy się wyluzować to pod koniec i tak zawsze jest nerwówka.

Gość elizzzzzzzka
smerfetkaaaaaaaa -----> mam dokładnie tak jak ty - 3 lata i nic, jestem załamana, dziś po raz kolejny rozczarowanie - dostałam @ :(:(:(:( Powoli tracę nadzieję... Autorko! Życzę 2 kresek !!!!

Szczerze mówiąc teraz nie myślałam o tym. Zaczęłam się zastanawiać dopiero teraz kiedy miesiączka nie przychodzi :)

Gość smerfetkaaaaaaaa
no ja też o tym nie myślę dopiero kilka dni przed okresem sie nakręcam .

elizzzzzzzka : Bardzo dziękuję i życzę tego samego Tobie no i każdej starającej się kobietce :)

Gość smerfetkaaaaaaaa
elizzzzzzzka przytulam oby w następnym cyklu siię udało :*🌼

A no właśnie zapomniałam wspomnieć, że odczuwam pewien dyskomfort ponieważ mam cholernie ''mokro''...

Gość smerfetkaaaaaaaa
hehe to witaj w klubie bo mnie też "podtapia" ale u mnie to żadna oznaka bo zawsze tak mam przed okresem. Może jednak Tobie się udało :)

Gość morskie okooo
Dziewczyny co sie staraję rok albo trzy, byłyście już u lekarza?? Bo to trochę za długo. A moze by wystarczyło pozycję zmienić??

Gość akrylik
ja zaszłam w ciąźę dopiero jak miałam naprawdę duże ciśnienie na seks

Jeszcze u lekarza nie byłam. Z tego stresu to już nie wiem czy wcześniej też miałam tak mokro czy nie... Hihi.. Zaraz będzie mój facet z testem :D Boje się... ;(

Gość morskie okooo
Nie kumam tego jak można się rok albo i więcej starać i nie udac do lekarza ja to bym chyba po 6 miesiacach poszła, przeciez to nie jest normalne....dziwne jesteście i podziwiam za cierpliwość.

ja bylam bardzo senna na poczatku ciazy... ale to moze nic nie znaczyc.. zrobisz test i bedzie wiadomo:) zycze dzidziusia:) i nie mysl tak o tym dzidziusiu bo bariery psychiczne tez sa bardzo wazne w "produkcji" :)

Gość elizzzzzzzka
smerfetkaaaaaaaa - ja za Ciebie też będę trzymać kciuki!!!! Pozdrawiam!!! Chodzę do lekarza, mam endometriozę, ale po histeroskopii nic niepokojącego nie wykryto :/ Nie wiem co mi jest, ale coś jest jednak nie tak :( U partnera ok - badał się. Mam 30 lat. Moje dwie siostry już od dawna cieszą się potomstwem. Kiedyś myslałam, że to nie będzie żaden problem. A tu jednak niespodzianka. W przyszłym tygodniu idę kolejny raz do lekarza - zobaczymy co będzie dalej. Carrie - daj znac, jak już będziesz cos wiedzieć !!!

jeśli chodzi o tempkę to musi być przynajmniej 18 wyższych zeby podejrzewać ciążę. A kiedy miałas owulkę? Pamiętasz moze? Albo śluz płodny?