Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

my sie staramy o dzidzie prawie trzy lata ale z naszymi badaniami jest ok wszystko, pozostało czekac:)

Gość smerfetkaaaaaaaa
morskie okoo do lekarza udaje się faktycznie dopiero po roku nieudanych starań (ja tego nie zrobiłam bo wciągnęły mnie przygotowania do slubu i odłożyliśmy staranie na okres po ślubie) Do lekarza chodziłam na wizyty kontrolne przy ostatniej miałam usg dopochwowe i wszystko jest ok powiedział że nic tylko się starać. Od tego cyklu również się obserwuję i wszystko jest w jak najlepszym porządku . Owulacja nastapiła , faza lutealna również jest w miarę ok. Teraz jest 2 cykl na badania pójdziemy jeśli i tym razem tak długo odłozy się to w czasie. Takie latanie po pół roku czy kilku miesiącach też nie jest dobre bo wtedy tez starania nie sa już przyjemne tylko nerwowe zwłaszcza jeśli wszystkie badania wyjdą ok ...

Gość smerfetkaaaaaaaa
Carie trzymam :) Powodzenia !!!

Gość morskie okooo
trzymam kciuki i pisz koniecznie!! Ale nie chodzi o to zeby była nerwówka tylko zeby się dowiedzieć czy wszystko ok, moja koleżanka miała tak że przez parę lat!!!!się starali poszła do lekarza i okazało się że coś tam ma z macicą i wystarczyło zmienić pozycję, za drugim razem była w ciąży!! czego i Wam życzę:)

Gość smerfetkaaaaaaaa
morskie okooo no ja mam np tyłozgięcie i wypróbowałam wszystkie pozycje nawet nogi do góry trzymałam . Może koleżanka to samo ma ? :)

Gość morskie okooo
o tak to było to co mówisz!!

dziewczyny jeśli mogę wam coś doradzić to poprostu przestancie się starać a los was sam zaskoczy. Ja jestem świetnym przykładem że psychika płata figla. Tyle miesięcy starań i płaczu i nic. wkońcu powiedziałam sobie dość co ma być to będzie jak mam być w ciąży to prędziej czy później się uda a ciągłym myśleniem wprowadzę siebie w obłęd i co i miesiąc w którym się najmniej spodziewałam bo o tym nie myślałam pokazały się piękne dwie kreseczki:)

Gość MMMM :)
Hej dziewczyny ... Chciałam się poradzić czy któraś z was miała takie objawy jak ja .. Powinnam dostać okres1maja i miałam go przez chwile... w sumie nie taki okres jak plamenie coś brązowego ..później dostałam 5maja i trwało to też pare dni chyba 3.. i też było to takie coś brązowe i znowu teraz 18 znowu mam te coś brązowe... zawsze miałam regluarne miesiączki czy tak może objawiać się ciąża?? Ogólnie bolą mnie nerki i jajniki jak przed okresem...Ale nie mam mdłości i dobrze się czuje poza tym ... może troche bardzej senna jestem i nie mogę wstać chociąz kłade się ostatnio wcześniej niż zwykle i wstaje przed 9. Jutro idę do lekarza ale już od paru dni się męczę z myślą czy to może być ciąża?? Wcale bym się nie załamała ale wolałabym jeszcze poczekać Odpiszcie prosze pozdrawiam

Gość ala ma kotaa
carriere bardzo mi przykro ... może zapisz się do lekarza ? albo wybierz na betę ?? przytulam...

Gość ala ma kotaa
carrie *

Chyba dam sobie troszkę luzu... A robiła któraś z Was ten test - Clearblue? Właśnie ten test przyniósł mi facet a wcześniej go na oczy nie widziałam..,

Gość elizzzzzzzka
Carrie, tak mi przykro.... mialam nadzieję, że chociaż Tobie się uda! Ale trzeba być dobrej myśli, chociaż sama doskonale wiem, jakie to cholernie trudne. U mnie to w ogóle jakieś dziwne rzeczy się dzieją. Wczoraj myślałam, że już mam @ bo rano miałam potworny ból brzucha, ale jednak nie. Dziś znów mnie brzuch boli i znów nic. Zaczynam się niepokoić w ogóle o swoje zdrowie. Na szczęście na przyszłą środę mam wizytę u ginka.

Gość do autorkiii
Tak jak mowila autorka - osoby, ktore nie chca dziecka to je wlasnie maja - jestem tego przykladem - mam 23l, nie chcialam, ale mam.. to poczatek ciazy, ale teraz sie cieszymy, coz.. :)

Gość do autorkiii
Apropo testow - jesli jestescie w ciazy prawidlowej to kazdy test nawet ten najtanszy to wykaze :) ja np, kupilam testy z allegro za 1zl i 2 grube krechy po 8 dniach

No moje drogie @ jak nie było tak nie ma i nic nie wskazuje na to żeby przyszła... Jeżeli do poniedziałku @ nie przyjdzie wybieram się do ginekologa :)

Dziś zauważyłam biały śluz co o tym myślicie? Może test źle wyszedł... ale bym była happy! :)

Testy z tego co slyszalam lubią się mylić...jest nawet taki program "ciąża z zaskoczenia" o babkach ktore na porodówce się dowiedzialy ze sa w ciąży i one wszystkie robiły sobie testy i wychodziły negatywne...czasem jest tez za wczesnie na test...napewniej jest zrobic bete z krwi...

Gość ghff
w ciazy jak i na @ moze sie pojawic bialy sluz :) ja mam taki bialy z przezroczystym ciagnacym jak na dni plodne a jestem w ciazy

Ja mam zawsze taki biały przed okresem i jest go mnóstwo. Ale skoro @ nie ma to powtórz test najlepiej z porannego moczu lub wybierz się na betę. Nie wiem czy ginekolog będzie w stanie potwierdzić ciąże , który byłby to tydzień ?

Kolejny test zrobiony - NEGATYWNY. Co prawda nie był robiony z porannego moczu aczkolwiek nie wiem czy to ma większe znaczenie. @ dalej nie ma i nie zanosi się... Do gin muszę iść prywatnie bo zapisy są dopiero na czerwiec. A co to t.c to byłby chyba 2

nie martw sie... ale jesli test jest negatywny po tylu dniach od spodziewanej @ to watpie ze to ciaza

Właśnie przeczytałam, że dziewczyny na początku ciąży mają biegunkę... nie wiem czy to prawda jest czy bzdura w każdym razie ja też tak mam... Miała któraś z Was coś podobnego? Zwariuję, hihi nie wiem już co myśleć...

Gość Ciąża czy nie ciąża?
Z tą biegunką to może być coś na rzeczy. W dzień testu pognało mnie do kibelka i .. wyszło coś więcej niż tylko test. A Tobie, Autorko, polecam zrobić test z krwi. Inna kwestia, że może się przesunęła owulacja - i stąd to opóźnienie?

Nie wiem co jest grane :) Czy dwa testy mogły się pomylić, czy jest jeszcze za wcześnie?

Gość Ciąża czy nie ciąża?
Wszystko zależy kiedy miałaś owulację. Mogła się dość opóźnić i przez to testy jeszcze mogą nie wychodzić. Choć już o różnych sytuacjach czytałam/słyszałam - nawet i takich, gdzie kobiecie sikacze negatywne wychodziły, a beta okazała się być dość wysoka. Stąd najlepiej zrobić test z krwi. A jeśli okres się nie będzie wciąż pojawiał - to polecam wizytę u lekarza.