Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jerry1989

Siwy wlos

Polecane posty

Gość Jerry1989

Witam:) Mam problem. Mam dopiero 20 lat, a zauwazylem ostatnio na skroni siwego wlosa. Jest tylko jeden. Czy to oznacza, ze zaczal sie juz u mnie proces siwienia? Czy moze taki jeden jedyny wlos to norma? Prosze o opinie.

Gość mala_ewa
sskfjaskjfsajafkfajsj my opinion

Gość Jerry1989
aha

Gość your love is my drug
Hmmm...jeśli jestes bardzo nerwową osobą to zdarzy sie,że tam sie znajdzie jeden:) ale nie wyrywaj go,bo wtedy bedziesz miał ich wiecej!!!!! Nie masz sie czego obawiac:)

Gość Jerry1989
Kiedy ja rzadko kiedy miewam stresy, wiode raczej beztroskie zycie:P

a jakiej maści masz włosy?

Gość Jerry1989
Ale mowisz zebym nie wyrywal?

Gość Jerry1989
jestem szatynem:)

tak nie wyrywaj bo słyszalam,że wtedy bedzie ich coraz więcej..ale napisz jaki masz kolor włosów,bo moja kolezanka jest blondynką,i kiedyś na wf-ie stałam za nią i sie poprostu zdziwiłam,znalazłam u niej siwego włosa:D nie ejst taką jasną blondynką bo te włosy jej sciemniały troche a tutaj taki jeden wyrazisty gruby biały włos...a ma dopiero 16 lat... chyba ze jestes np brunetem albo szatynem..ale to nie zmienia faktu..nie masz sie czego obawiac,tylko tego jednego nie wyrywaj:)

Gość Jerry1989
To znaczy moze tak: nie to, ze ja sie tym przejmuje czy cos, bo przeciez kazdy predzej czy pozniej bedzie mial siwe wlosy:) Po prostu dziwi mnie, ze przytrafilo mi sie to w tak mlodym wieku.

Gość Jerry1989
A jak bym go troche podcial? Co o tym sadzisz?

Gość zakochana Marianna
siwe włosy to raczej brak witamin..może krzemu, siarki, cynku? nie wiem.. ale ja miałam tak, że..miałam siwy włos...i on tam rósł i był siwy..Któregoś dnia patrzę.. a ten włos..od cebulki jest czarny.. a na końcu siwy..:D potem znów był siwy od cebulki..a na końcu czarny..I potem pozostał siwy.. Nie wyrywaj, przytnij..i zadbaj o witaminy..

Gość Majowka jesienna
mi siwy wlos pierwszy raz urosl jak mialam 18 lat i go wyrwalam, od tego czasu minelo juz jakies 8 lat i nie osiwalam, ale siwych wlosow mi przybywa(mam ich kilka ktore wyrywam), moja strsza o kilka lat siostra juz musi wlosy farbowac(bo kilka mozna wyrwac ale kilkadziesiat juz nie) Wiec moze juz zaczoles siwec ale to nie znaczy ze za kilka lat bedziesz caly siwy, penie dopiero gdzies ok 35 bedzie widac siwe wlosy

Gość Jerry1989
Chyba masz racje, bo odkad pamietam to zawsze sie nie zdrowo odzywialem:P Myslisz ze witaminy w tabletkach zalatwia sprawe? Czy raczej szukac naturalnego zrodla witamin?

Gość Majowka jesienna
i raczej to nie brak witamin, bo kilka lat temu bylam u dermetologa zebi mi cos przepisal na siwe wlosy(myslam ze w mlodym wieku to wlosy siwija tylko z powodu choroby) ale on powiedzial ze nic takiego nie ma, ze tylko sters moze przyspieszyc siwienie

Gość Jerry1989
Majowka jesienna: Pewnie tak, ale chodzi o to ze wiode bezstresowe zycie, rzadko kiedy sie zamartwiam. Takze w moim przypadku raczej przyczyna nie jest stres.

Gość Majowka jesienna
stres moze przyspieszyc i tyle, a twoj siwy wlos moze tak sobie wyrosl i wiecej nie bedzie (osobiscie ja bym wyrwala i to nie prawda ze jak wyrwiesz to wiecej rosnie) moze w twojej rodznie ktos szybciej zaczal siwiec ?? bo u mnie wlasnie wczesniej siwiejemy

Gość Jerry1989
Mama farbuje, wiec nie wiem. Tata tak kolo 35. Od strony mamy wszyscy mieli wlosy czarne jak smola. Moj dziadek od strony taty byl siwiutenki jak golabek. Ale jak ja sie urodzilem to on byl kolo 70, wiec nie wiem jak wygladal za mlodu;p Siostra ma 28 lat i ani jednego siwego wlosa.

Gość Jerry1989
W sumie to ch*j klade, ludzie maja wieksze problemy. Najwazniejsze ze zdrowy jestem. A siwienie predzej czy pozniej kazdego dopadnie. Dziekuje wszystkim za rady, jestescie wspaniali:) Pozdrawiam:)