Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola292

27godzina NAUKI JAZDY :/

Polecane posty

Gość ola292

Jak wam idzie nauka jazdy po 27godzinach ?? Mój problem polega na tym że nie wiem kiedy i w jakich sytuacjach zmieniać biegi :/ :/ np. w jakich sytuacjach z dwójki na trójkę albo z piątki na czwórkę :/ oraz mam problem z parkowaniem A wam jak szła nauka po 27godz ??

Gość mala_ewa
sluchaj jak silnik chodzi i bedziesz wiedziala kiedy

na wyższy bieg kiedy silnik ma wysokie obroty na niższy kiedy ma niskie obroty

Po 27 godzinach umiałam wszystko-nie na perfekt ale nie miałam większych problemów. A co do biegów, patrz na obrotomierz lub licznik. najpierw jedynka, dwójka, 40-50 to trójka 60-70czwórka itd.

Gość ola292
chodzi mi raczej w jakich sytuacjach zmieniań bieg na niższy bądź wyrzszy ?? znaki , skrzyżowania itp,

Gość oj tam latwe ;]
jedziesz do skrzyzowania ,z walniasz , nie masz pierwszenstwa stajesz.. mozesz jechac to jedynka i pach od razu dwojka -za skrzyowaniem sie rozpedzasz trojka :] podchodzisz do ostrzejszego zakretu w prawo np zwalniasz redukujesz na 3, i na dwojce wjezdzasz na spokojnie :) po zakrecie 3 juz :] wiadomo ze jak zwalniasz to redukujesz biegi na coraz mniejsze ,stajesz to ruszasz z jedynki i od razu dwojeczka i wyzej jak sie rozpedzasz proste :]

Gość ola292
Dzięki właśnie o to mi chodziło :) Dziś miałam jazde i i dużo lepiej mi to szło :)a mam już 29godzin