Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccaaaassss

ułożę dietę chetnym do zrzucenia kilku kg - mój facet jest dietetykiem

Polecane posty

Gość ccaaaassss

potrzebuje wzrost, wagę, tryb zycia i przykładowy jadłospis w ciagu dnia

Gość ccaaaassss
to wystarczy ;)

Ja poproszę o dietkę ;) Mam 159 wzrostu , 67 kg dość niestabilny tryb życia, czyli jem w roznych godzinach, uwielbiam slodycze. Jem duzo jogurtów, chudego miesa, równiez spodradycznie makaron i rano i wieczorem platki zrobione z wodą gdyż mam skazę białkową. Pije herbaty slim i staram sie jesc o 18 ost posiłek. pozdrawiam.

moja kol. przy robieniu tej ankiety, pyta jeszcze o wiek i miejsce zamieszkania ...;]

Gość ccaaaassss
pypolina----> przede wszystkim 5 posiłków dziennie, niewielkich, najwiekszy z nich jesz ok godziny 13. zero chipsów, coli i innych słodzonych napojów i słodyczy. pierwszy posiłek zacznij o 7.00 rano, najlepiej gdyby był to koktaj proteinowy, albo omlet z białek jaj, kolejne co 3 h i tak masz przykładowe posiłki: 1. dwie kromki chleba wasa +100g twarożku np. grani 2. 30g owsianki + 50g truskawek, owsianka na chudym mleku lub wodzie 3.100g piersi +30 g ryżu ciemnego + filiżanka warzyw o niskim indeksie(brokuły,kalafior) 4. 100 g filetu z chudej ryby+ 3 filiżanki warzyw (ryba to tuńczyk, mintaj) 5.1 puszka tuńczyka + 3 filiżanki warzyw ( brokuły, kalafior) 6. wędlina chuda, drobiowa+ 2 kromki wasa

Gość ccaaaassss
można też białka gotowanego jajka (z 2 sztuk maksymalnie) jajka smażymy na teflonie bez tłuszczu !

Gość ccaaaassss
devil_lady----> rady powyżej + 1. makrela wędzona 50 g+chleb chrupki 2 kromki 2. dorsz filet 70g+1 sztuka ziemniaka+papryka czerwona 40g+kapusta pekińska 100g, 1 łyzka kukurydzy konserwowej 3.bób mrozony+1 łyzka masła+1 szklanka soku pomidorowego 4. owsianka na wodzie lub mleku chudym(jak wyżej) 5.łosoś wędzony 50 g +chleb chrupki 2 szt+pomarańcza 1 szt 6.brokuły, kalafior+ kurczak filet 60 g Zupy nie są dobrym rozwiązaniem, tak samo jogurty tuczą !! ewentualnie naturalne, nie jedz bananów, winogrona bo zawieraja cukier ! + można:pomidor, ogórek, grejpfruty, rzodkiewka max 5 sztuk, jako przekąska mogą być migdały ok 10-12 szt

1. dwie kromki chleba wasa +100g twarożku np. grani - no nie, przecież śniadanie ma byc najwazniejszym posiłkiem dnia ;/ przynajmniej 400 kcal, a nie 2 tektury i serek :/

Gość ccaaaassss
zamiast ziemniaków i makaranów- ryż, kasza, gotowane warzywa zamiast masła-niskotłuszczowe puszyste serki zamiast płatków-owsianka !! puszka tuńczyka tylko i wyłacznie w sosie własnym nie w oleju ! 1.5 l wody dziennie +

Gość ccaaaassss
na sniadanie polecam koktajl proteinowy lub omlet z 3 białek jaj + 2 kromki wasa. jest najwazniejsze ale to nie oznacza ze ma mieć 400 kcal :) po 3 h jemy kolejny posiłek.

Gość to ty ulozysz
?? czy facet....

Gość ccaaaassss
dziewczyny za miesiąc napiszecie na tym topicu ze jestescie mega zadowolone i dziekujecie :) mowie wam

Witam, a co uważasz o diecie odchudzanie na zawołanie? Np. jutro mam zjeść 2 posiłki białkowe i 2 posiłki węglowodanowe Pewnie będą to posiłki I białkowy = pół serka wiejskiego (ok. 75 dag) II białkowy = drugie pół serka wiejskiego I węglowodanowy = pół jabłka + jogurt Jogobella light + otreby owsiane /lub pół grejfruta II węglowodanowy = drugie pół jabłka + jogurt Jogobella light + otręby owsiane / lub pół grejfruta Jak mam rozłożyć te posiłki by przyspieszyć przemianę materii i zacząć spalać tłuszcz?

ale skąd mam czerpać energie na cały dzień jeśli zjadam 100 kcal? przecież to nielogiczne. A 3 godziny to dużo. Nie mówię że 400kcal, ale coś pożywnego: owsianka, ciemne pieczywo, coś co sprawi że metabolizm ruszy pełną parą ;D

Gość ccaaaassss
jakie dwa posiłki ludzie ????!!!!! jemy 5 posiłków w ciagu dnia, to jest mega wazne !! co 3 h ! a nie dwa....jak jemy dwa to tracimy wode i mięśnie a nie tłuszcz !!

wzrost: 160 waga: 66 tryb życia: pracuję jak mam 1 zmianę : to o 4.30 2 kromki chleba razowego, do tego szklanka mleka kawy zbożowej albo kakao przerwa w pracy między 9-12 jem różnie potem obiado-kolacja w domu około 18 jak mam 2 zmianę: około 8 2 kromki chkleba razowego plus szklanka czegos na mleku około 12 obiad 16-18 przerwa w pracy i cos wcinam jak mam wolne to tylko śniadanie bez zmian a potem jem jak jestem głodna. owoce i warzywa wcinam, mało piję a juz w szczególności wody, nie ćwiczę bo nie mam czasu albo troche też jestem leń... no i co mam zrob ić z tymi kilogramami, których mam za dóżo?

Gość DOŁĄCZ DO MNIE
mogłabym też prosić o jakiś wmiare możliwy jadłospis?? tzn.. żeby był bez żadnych tam spacjalnych przygotowac typu: kurczak czy coś takiego .. . mam 170 i 57kg ;p

pani na k zjeść 2 serki a nie po połowie, albo jeden serek i np tuńczyka w sosie własnym. Nie dzielić jabłka na pół tylko zjeść całe ;p a może jakiś chlebek, kasza gryczana, owsianka?

Gość ccaaaassss
po jajecznicy z 3 białek i 2 kromkach wasa ruszy pełna parą uwierz, dodatkowo mozesz tez zjesc pomidora na sniadanie :) daje przykładowe posiłki, wybierasz z nich te które chcesz na sniadanie, one nie sa ulozowe w kolejnosci typu sniadanie, 2 sniadanie, obiad..itd lub owsianke z truskawkami :)

Gość ccaaaassss
annorl1 nie robisz wiele błędów żywieniowych ale wyeliminuj mleko jesli to mozliwe, a zamiast tego pij koktajl białkowy lub zjedz twarożek, jogurt naturalny lub jajecznice. Białko w diecie jest bardzo ważne. naprawde pomaga schudnąć, ale mleko ograniczamy albo całkowicie eliminujemy. staraj się jeść co 3 h :) owoce zawieraja cukier i czasem nie pozwalają nam schudnąć ale grejpfrut jak najbardziej (ma mało cukru), kiwi 1 szt, pomarańcza. za to przestaw się bardziej na warzywa - sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kalafior, brokuły. bardzo dobrym rozwiązaniem jak juz pisałam są białka jaj gotowane, chleb graham lub wasa. zero soków, pij wodę a zobaczysz ile dobrego daje, mozesz wcisnąć sok z cytryny, nie słodz cukrem !! a jesli juz musisz to niech to bedzie miód. dla Ciebie zaleciłabym jeszcze co trzeci dzień wypić szklanke soku z kiszonych ogórków lub kapusty.

Gość ccaaaassss
DOŁĄCZ DO MNIE =2 kromki chleba graham z 2 plasterkami sera żółtego =75 g serka wiejskiego z truskawkami =3 grzanki z 3 plasterkami polędwicy =pierś kurczaka bez skóry (150 g), jarzynka z 2 czubatych łyżek marchewki z groszkiem =omlet z 2 jaj z 2 plasterkami sera żółtego, 4 liście sałaty z łyżką oliwy z oliwek =opakowanie serka ziarnistego z dużym pomidorem i łyżką szczypiorku =100 g chudego, białego sera z dużym pomidorem i małą czerwoną papryką 125 g jogurtu naturalnego = połówka główki zielonej sałaty z 2 jajkami na twardo, łyżką natki, doprawiona sokiem z cytryny

niestety ale w mojej pracy jest to raczej nie możliwe, jeść co 3 godziny, pracuję 8-10 godzin plus 3 godziny spędzam w autobusach... nie mam problemów trawiennych, dlatego sok z kapusty myślę że n ie jest mi potrzebny. wypróżniam się 2-3 razy dziennie. z mleka nie umiem zrezygnować, bez niego nie zjem śniadania w ogóle. warzywa jem takie o jakich piszesz, same lub w postaci surówek z oliwą lub olejami przeróżnymi, typu z avokado, orzecha włoskiego czy pestek dyni. staram sie jeść owoce chociaż nie przepadam za nimi teraz , jem je nałogowo w sezonie. jogurt naturalny n ie przejdzie mi przez gardło dopiero po wymieszaniu z owocami. słodzę wszystko miodem, sokiem lub cukrem trzcinowym no i ograniczam słodkie, ale nie znaczy to że w ogóle ich nie jem ;(

161cm 54kg rano na sniadanie jem musli z mlekiem 0,5%, jakies jakblo w ciagu dnia, ewentualnie jogurt, i kanapki z ciemna grahamka bez masla z jakas szynka i pomidorem lub ogorkiem. moge tak jesc? tryb zycia jak najbardziej lezacy, przez ostatni miesiac po wyjsciu z domu do biura od 9 do 12, wracam i klade sie do lozka i leze do nocy. jem gora do 20.

napisz mi jakbym mogla to zmienic i ewentualnie co moge jesc w ciagu dnia jesli czuje glod? czego moge jesc dowolne ilosci? myslalam o jezdzie na rowerze.. pomoze cos??

Gość ccaaaassss
annorl1 skoro jest wszystko dobrze to moje rady są zbędne. ja mam bardzo dobrą przemianę materii a mimo wszystko sok z kapusty badz ogorkow piję (rada mojego lekarza), ma dużo wit c która też pomaga schudnąć. No ale jak juz mowie w Twoim przypadku najwyraźniej moje rady nic nie znaczą....:)

Gość ccaaaassss
agaaga0224 zamiast musli jedz owsiankę i tak szczerze mowiac te wszystkie super płatki light, fitness itp sa do niczego.... staraj się jeść częściej ale małe porcje, więcej białka w diecie, twarożki, białka jajek, tuńczyk itd * przepis na sałatkę niskotłuszczową- posiekaj białka z trzech ugotowanych jaj i jeden plaster szynki drobiowej, wymieszaj z łyżeczką musztardy oraz posiekaną natką i selerem naciowym- po łyżce. (przekąska) *sałata z bazylią i drobiem: 200g mieszanej sałaty umyj i posztkuj, posyp rzeżuchą, pokrój do tego upieczoną w piekarniku pierś z kurczaka bez skóry 200g i zrob sos: 2 łyżki octu ryżowego, 2 lyzki wody mineralnej, łyzka sosu sojowego, lyzka oleju sezamowego i lyzka startego imbiru, polej sałatke staraj się jeść więcej warzyw o niski indeksie ;) czosnek - mozesz dodawać do potraw bo pomaga pozbyć sie wody z organizmu, imbir obniża poziom cukru we krwi oraz cynamon ;) resztę możesz jeść, ale wprowadź też do diety chude ryby i pieczywo wasa żytnie.

Gość ccaaaassss
tak pomoże jazda rowerem, ale na srednim obciązeniu i trzymaj puls 120-140 wtedy wowczas nastepuje spalanie tkanki tłuszczowej, a i co jest ważne po ok 30 minutach jazdy nastepuje spalanie fatu :)

Gość ccaaaassss
staraj sie tez cwiczyc rano jak masz mozliwosc i na pusty żołądek, po cwiczeniach zjedz posilek bogaty w białko by dostarczyc mięśniom niezbednych składnikow :) jesli popołudniu cwiczysz to rowniez po cwiczeniach lekki posiłek bogaty w białko lub wypij koktajl białkowy