Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Neferure

płodny śluz, brak piku LH? co z tą owulacją, bo ja nic juz nie rozumiem

Polecane posty

Napiszcie mi, bo juz nic z tego nie rozumiem. Gdzieś przeczytałam, ze: 1. pik LH następuję ok 1-2 dni PRZED owulacją i że mniej wiecej w ciągu doby pojawia się płodny śluz. 2. Gdzieś indziej przeczytałam, ze moment pojawienia się śluzu zwiasuje owulację, która nastąpi po 2-3 dniach od pojawienia się tego śluzu. A po owulacji ten śluz jeszcze się utrzymuje przez jakieś trzy dni. 3. I wreszcie, że ostatni dzień śluzu, to właśnie dzień owulacji- po niej nie ma już śluzu. (a więc płodny śluz pojawia się ok. 6 dni przed owulacja?) Ja mam dość nieregularne cykle ( 3 ostatnie to: na 29, 34, 27 dzień)Teraz czekam na kolejny. Robiłam testy owulacyjne LH Vitam od 12-16 dnia i przez pierwsze dwa dni druga kreska była jaśniejsza, a 16 dnia juz jej w ogóle nie było. Śluz płodny pojawił mi się 14 dnia wieczorem, a skończył w czwartek po południu. Temperatury nie mierzyłam :-( ale myślicie, ze miałam owulację? i jeśłi tak to kiedy?

Sorki pomyłka: śluz płodny zaczął mi się 14 dnia cyklu po południu a skończył 20 dnia cyklu, tez po południu. Kiedy mogłam mieć owulację? 16 dnia cyklu nie było już na teście owulacyjnym w ogóle drugiej kreski, a piku też nie zauwayłam kilka dni wcześniej...

Na owulację wskazuje skok temperatury, obserwacje sluzu są tylko pomocnicze. Może być tak, że masz płodny śluz, a do owulacji nie dojdzie. Ja przeważnie mam skok temp. jakieś 3-4 dni po szczycie śluzu (czyli ostatnim dniu śluzu płodnego). Polecam strony: www.npr.pl oraz www.naturalnemetody.fora.pl