Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emil i Ida 27 tc

Zaryzykowałam i kupiłam kosmetyki pielęgnacyjne Cien dla niemowląt.

Polecane posty

Gość Emil i Ida 27 tc

Wyglądają ok, pachną ok, skład tez mają raczej ok, no ale muszą jeszcze trochę poczekać na swój niemowlęcy debiut. Ciekawa jestem jak się sprawdzą. Pytałam tutaj w ubiegłym tygodniu, czy ktoś ich używa ale nikt się nie zgłosił, więc jak to mówią "raz kozie śmierć". :) W każdym razie, jestem pozytywnej myśli. :) A i chusteczki kupiłam w Tesco (Gaga) z Bobini (z polecenia jednej forumowiczki). Wyprawka się nareszcie powoli klaruje. :)

Gość Emil i Ida 27 tc
** tam wyżej miało być oczywiście "i z Bobini" ...gdzieś mi wcięło literkę "i" :)

Gość ja kupuję ale tylko żele i pły
ny do kąpieli dla niemowląt skład oliwki, balsamu, szamponu nie zadowolił mnie i te kupuję w Rossmanie (seria Babydream) albo HiPP

Gość Emil i Ida 27 tc
Czy jest tu może dzisiaj ktoś kto kupował je dla swoich pociech?

Gość wlasnie kupilam majowy
ja moge polecic skarb matki serie a cien korzystam ale dla siebie i jest super, nie wiem jak dla niemowlat

Gość Emil i Ida 27 tc
Te z Rossmana to są w ogóle super naturalne jak słyszałam, ale ja porównywałam te Cien ze zwykłymi Cleanic Kindii, Johnsonami, Nivea, Bubchen i skład w sumie podobny. Mam nadzieję, że się sprawdzą. Zamierzam z nimi wystartować od noworodka.

no ja kupuję kosmetyki Cien, ale tak jak wspomniałam wyżej - tylko żel do kąpieli i płyn i sama dziecku podbieram;)

nie jestem pewna czy te kosmetyki można stosować już od pierwszego dnia życia natomiast na pewno kosmetyki HiPP są już od pierwszego dnia życia dziecka:)

Gość Emil i Ida 27 tc
Słuchaj, a czy w twoim Lidlu są Cien dla niemowląt lawendowe w fioletowych butelkach z pompką? :) Bo widziałam w necie na jakiejś niemieckiej stronce, ale u mnie są same podstawowe w niebieskich i tak się zastanawiałam, czy u nas ich po prostu nie ma, czy tylko ja mam takiego pecha...?

Gość Emil i Ida 27 tc
No i na puder też poluję i też u nas nie ma, a na necie widziałam, że istnieje. U was są zasypki z serii Cien?

Gość Emil i Ida 27 tc__
Hop hop! :) Odpowie mi któraś mama? (Kurcze Jagódka znów zaczerniła mi nicka. Nudna się robi.)

u mnie w Lidlu te kosmetyki pojawiają się tylko raz na jakiś czas, cała gama i wtedy je kupuję rozchodzą się bardzo szybko i trzeba czekać na następna promocję i fakt, płyn do kąpieli mam lawendowy, a żel jest z niebieskiej serii:)

Gość Emil i Ida 27 tc__
Ach! Czyli jednak są te lawendowe. :) To dobrze! Będę w takim razie uparcie polowała na kolejna dostawę, może trafię. A puder też widziałaś może? Taki niebieski z białym wieczkiem? Dzięki bardzo za odpowiedź. :)

Gość Emil i Ida 27 tc__
A poza niebieskimi i lawendowymi jeszcze jakieś są? Pytałam pań z obsługi, ale jakieś takie niezorientowane totalnie były.

tak, u nas pojawia się zawsze cała gama kosmetyków, ale pudru nie stosowałam u dziecka nigdy, nie było takiej potrzeby;)

Gość bakai la ahh
ja pamietam ,ze swojego czasu kupowałam piluszki z Lidla i były bardzo dobre W sumie z tych wszystkich tanszych ( nie firmowych jak Pampers czy Huggies) to były najlepsze i nie odparzały

innych nigdy nie widziałam być może były zanim urodziłam moje dziecko (teraz ma 21 miesięcy), ale od tego czasu innych nie widziałam;)

Gość Emil i Ida 27 tc__
Ja tak sobie pomyślałam, że jak nie będzie odparzeń to będę tylko stosowała puder i wietrzyła pupę, a maści będę używała tylko w razie konieczności jak coś się będzie działo.

Gość bakai la ahh
* pieluszki

Gość kjdilfd
Ja jestem wierna tym Husteczkom Tesco "GAGA" są super , a wypróbowałam chyba wszytskie -One wygrywają :)

Gość bakai la ahh
jeśli chodzi o puder to polecam Alantan - rewelacyjny, kupuje się go w aptece , no a krem to sudocrem ( lub Alantan krem, ale to w razie odparzen, choc normalnie chyba tez mozna stosować |)

ja stosowałam od urodzenia krem na odparzenia HiPP, a potem przez długi czas oliwkę, ale też pupę dziecka myłam zawsze wodą i płatkami kosmetycznymi i synek nigdy nie miał pupy odparzonej a wystarczyło, że raz wyjechałąm na kilka dni z nim, gdy miał 9 miesiecy i użyłam chusteczek Huggies:O MASARKA:O leczyłam tę odparzoną pupę prawie 2 tygodnie:O i tylko Bepanthen maść pomogła nigdy nie kupujcie tych chusteczek:O użyłam ich raz do swojej mega wrażliwej twarzy i to co zrobiła mi z twarzą woła o pomstę do nieba!!! tak wysuszyło mi buzię jak jeszcze nic nigdy😠 jak takie coś nie ma zrobić krzywdy dziecku, pytam?:O

Gość Emil i Ida 27 tc__
Dzięki dziewczyny. Ja o pieluszkach Toujours też słyszałam wiele dobrego, ale one są dopiero od numeru 2 bodajże, więc na razie u mnie odpadają. Postanowiłam kupić Bellę Happy bo potrzebuję czegoś dla bliźniąt (czyli dużo i w dobrej cenie) i do tego dla bardzo małych dzieci (bo kalkuluję, że będą miały bardzo małą wagę urodzeniową i nie więcej jak 50 cm, jak to zawsze bywa u takich dzieci) a Bella ma taka wcześniaczą rozmiarówkę, akurat dobrze się składa. :)

i jeśli chusteczki, to tylko z Rossmana;)

a pieluchy to jednak tylko Huggies Superflex skusiłam sie raz na Tesco fioletowe, tak zachwalane tutaj i na Pampersy i oczywiscie nigdy wiecej:O Huggiesy są tak tanie, zawsze kupuję najdrozej za 39,90zł w Biedronce, a często są w promocji, że nie warto eksperymentować na pupie dziecka;)

Gość Emil i Ida 27 tc__
Ale pudry to chyba są identyczne niezależnie od firmy co nie? Przecież talk to talk. :) Krzywdy dziecku nie zrobi. Tym bardziej, że wiele dziewczyn i lekarzy poleca nawet zwykłą mąkę ziemniaczaną. Ja się nastawiłam na oliwkę, krem, płyn do kąpieli, puder i to tyle. Maść na odparzenia tylko awaryjnie. Szampon dopiero jak będą konkretne włoski. :)

Gość Emil i Ida 27 tc__
Do "ja kupuję ale tylko żele": Pupa nie zareagowała tak dlatego, że te pieluszki są złe, tylko dlatego że skóra malucha się przyzwyczaja. :) Stąd np. fenomen Dady u dzieci które były na nich wychowywane, bo często nie tolerują później drogich Pampersów, Huggisów i niczego innego.

Gość Emil i Ida 27 tc__
O tych z Rossmanna ludzie piszą czasem, że są suche. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale tyle się już dobrego naczytałam o tych z Tesco i Bobini, że już się w nie wyposażyłam. Oczywiście jeszcze nie rozpakowałam i nie sprawdziłam jakie są bo mam jeszcze kupę czasu, ale zobaczymy. :) Myślę, że będą ok.

Gość Emil i Ida 27 tc__
A widziałam jedzcze w Lidlu takie tanie chusteczki za około 3 zł Frotto. Czy któraś z was je kupuje? Fajne są? Warto? Bo z tego co kojarzę to Frotto robi tam papier toaletowy i chusteczki higieniczne i one są takie średnie, dlatego się waham...

Gość Emil i Ida 27 tc__
Hop hop! :)