Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joasia123

czy jest program do robienia katalogów ?

Polecane posty

chodzi mi o jakiś program komputerowy żeby zrobić samemu i wydrukować katalog np z biżuterią nie musi być jakiś profesjonalny może być prosty

jest taki program... nazywa się indesign :p ale jak chcesz zrobić to sama to powodzenia ;)

Gość Uboot
Indesign to profesionalny program. Kosztuje pewnie więcej niż zlecenie opracowania katalogu i jego druk.

też tak myślę, ale może jest coś prostego w obsłudze i darmowego

No to może quark express? Albo corel? A jeżeli masz jakies fundusze na to przeznaczone to daj znać to możemy się dogadać i ci uszykuje jakiś ładny katalog :)

Gość Uboot
Musiałabyś się na tym znać. Spady (dobrze mówię?) i jeszcze Bóg wie co. Możesz się narobić, a drukarz odmówi wykonania. Typowym programem "drukarskim" był Corel, ale ten już wychodzi pomału z użycia.

mój mail to pyziutek@o2.pl Dużo trzeba wiedzieć. Zgadza się - spady , odległość tekstu od krawędzi, rozdzielczość, CMYK Tak jak mówi Uboot. Możesz się narobić jak dziki wół i jak trafisz na uczciwego gościa to ci nie przyjmie do druku a jak będziesz mieć pecha to przyjmie i wydrukuje takie jakie dałaś a co z tego wyjdzie to już nie będzie go interesować. Polecam się na przyszłość jakby co ;)